Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Кафемашина Saeco Via Veneto - ­ тече

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

vsc_86

Нов участник
От: София

Кафемашина Saeco Via Veneto De ­ Luxe Nero
Здравейте значи с чисто нова гума и пак тече
от какво може да е ?

att-4b8908545fccf3917.jpg

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Февр. 2010 : Отправено: 27 Февруари, 2010 - 13:56:04
psc_ivan_carski

Редовен участник

запушена ръкохватка, виж цедката ако не е запушена отвори ръкохватката

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 27 Февруари, 2010 - 15:11:11
Genady

Нов участник

кафемашина saeco via veneto - колко е температурата на двете терморелета
не изключват двете лампи за пара и кафе искам да сменя терморелетата помогнете
nedelcheq
Температурата на термореето за кафе е от 95 до 105 градуса , а за парата е 120градуса.

Всичко записи: 44 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 07 Март, 2010 - 19:15:23
Genady

Нов участник

Кафемашина Saeco Via Veneto De ­ ­ Luxe - няма налягане
Имам Saeco Via Veneto De ­ Luxe Nero. Купих я преди година, но не можах да и намеря гаранцията за това я отворих и се опитах да я оправя сам
Почистих филтъра и ръкохватката и котления камък горе в казанчето. прегледах всички тръбички.
Като я включа си загравя нормално и при натискане на бутона почва да бръмчи помпата и след това заглъхва и спира. Съответно кафето не тече. Или ако тече е гола вода.

Мисля си дали помпата не е прецакана ?
williamdark
Включи помпата без да слагаш ръкохватката , ако тече вода нормално значи кафемашината не е запушена. Ако помпата заглъхва значи има някъде запушване в бойлерчето, най-вероятно с варовик. Ако тази проба е успешна остава проблема да е в ръкохватката, или слагаш много ситно смляно кафе.

Всичко записи: 44 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 05 Май, 2010 - 14:49:48
williamdark

Нов участник

сетих се за това. Аз така я чистих - с препарат без дръжка с висока кана.
Тече, но не както беше преди. В началото все я препълвах и знам как свистеше - като парен локомотив. сега е като на машина за черно кафе..

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Май 2010 : Отправено: 07 Май, 2010 - 10:52:27
х-РИСТО

Нов участник

Здравейте, Можете ли да ми кажете как се отстранява винта за пара на тази машинка-с издърпване или с отвиване .

кафе машината работи, но при загряване като светнат и двата индикатора от душа започва да капе вода. Прави кафе , но без пяна.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2010 : Отправено: 05 Ноември, 2010 - 14:23:28
psc_ivan_carski

Редовен участник

винта на крана за пара се отстранява с издърпване, или по добре с две прави отверки една срещу друга, иначе много лесно се чупят.
или прегрява, или е запушена с варовик
отдолу на машината има цедка с две болчета, развий ги и почисти клапънчето и неговото легло...

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 11 Ноември, 2010 - 21:26:01
gogo123

Нов участник
От: София

Здравейте, Доста отдавна машината ми Saeco започна да тече. До днес не му обръшах внимание, но това се промени и реших да я отворя.
Забелязах, че тече от мястото отбелязано на снимката след като загрее.
Няма значение дали е с или без ръкохватка. Бихте ли ме посъветвали какво да сменя и къде да го намеря? Може би трябва да се обърна към сервиз?

att-4d43b28ea437cvia.jpg

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Дек. 2010 : Отправено: 28 Януари, 2011 - 22:41:11
rafich

Нов участник
От: Пловдив

gogo123 , Скоро една беше протекла от същото място.
Сменяш коляното, от едната страна е с фитинг за пластмасовата тръбичка /бронзова гайка с пръстен/ от другата странна на коляното има о-пъстенче и резба.
Ще го намериш в магазин за резерни части за кафе машини.
Аз го взех от тази фирма http://www.janservice.com/ беше 7 или 8лв.
Ако мислиш, че ще се справиш действай ако ли не по-добре в сервиз.

Всичко записи: 16 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 31 Януари, 2011 - 20:41:50
orexa

Нов участник

искам да попитам как да си сглобя ръкофатка , разглобена ми е на части и искам да си я сглобя ама нз как , искам помощ
не ми работи но нз от какво е

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Септ. 2012 : Отправено: 03 Септември, 2012 - 22:33:47
diamobg

Нов участник

http://coffeesnobs.com.au/brewing-equipment-entry-level-sub-500/24174-saeco-group-handle.html
Там има снимки за разглобена SAECO ръкохватка.
Трябва стърчащата пластмаса на кремадиска да "щракне" в зъбчетата на пластмасата която е отзад. Уплътнението на кремадиска е с две дебелини. Отдолу се слага по - голямата. Пружините са три. Двете се виждат на снимката къде са другата е между долната пластмаса и металният корпус, т.е. под пластмасата. На едната снимка се вижда част от нея.
По принцип кремадиска е черен, а пластмасата отзад(вътре) е бяла. По средата на крема диска има издадена пластмаса с улей, който "щрака" в другата вътре.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Септ. 2012 : Отправено: 30 Септември, 2012 - 14:59:40
pi6ligara

Нов участник

Здравейте,имам същата машина и от известно време като загрее тече като лейка от долу със или без ръкохватка,имам чувството че прегрява.Ако някой може да помогне ще съм благодарен,че ако я закарам на сервиз сигурно ще ми отрежат главата до кръста с цена.

А къде точно се намира този датчик и как изглежда?

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Септ. 2012 : Отправено: 30 Септември, 2012 - 19:45:57
Lusi

Участник

Ако прегрява най вероятно не ти изключва работния датчик на 95 градуса.Смени го и то ще си покаже.

напира се на бойлера отгоре. по нагоре на снимката се вижда

Всичко записи: 96 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 01 Октомври, 2012 - 21:05:18
krasy_5

Нов участник

Здравейте, не мога да се ориентирам как стои третата пружина в ръкохватката?
Ако е счупена от къде да си купя нова в София?
Поздрави

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2012 : Отправено: 12 Ноември, 2012 - 14:47:50
ilija_mkd

Нов участник

здравейте.имам такава машина, в началото не пускаше кафе, ремонтирахая сменихаи всичко в ръкохватката, след това изгоря предпазителя, не се включваше, сменихме го, отново изгоря. явно не исключваше,на тази температура.
сложихме за по голям градус предпазител. Обаче дойде друг проблем, не греее. от горе това което е нагревател котел как му казват той е напукан,
бихте ли ми казале от каде да си пръчам такова нещо и да си го сменя, понеже в сервиза ще ме одерът най малко 100 лв

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2012 : Отправено: 24 Ноември, 2012 - 17:43:20
todor_sv

Нов участник
От: Ботевград

Кафе машина SAECO VIA VENETO
Здр. Интересува ме как се вади врътката за чая.
И друго тази сутрин ми протече през долния капак разглобих я но не видях да тече пробвах я но не се вижда теч.
Има ли някое уязвимо място или често срещан проблем.
станимир недев
развива се.за теча провери си коляното на мен ми се случи чистонова и гайката завита на криво и скасала коляното

Всичко записи: 15 : Дата на рег-ция: Дек. 2012 : Отправено: 22 Май, 2013 - 11:50:03
тодор64

Нов участник

здравейте къде мога да намеря нагревател в Варна за моята саеко

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Февр. 2014 : Отправено: 15 Февруари, 2014 - 16:11:36
kolyo

Админ
От: Русе

Кафемашина Saeco Via Veneto - няма каймак
Здравейте, имам кафе машина Саеко Виа Венето , която има проблем с правенето на кафе. Проблема е такъв , че кафе прави, но никакъв каймак все едно прави шварц кафе.С мъжът ми мислихме че проблема е в ръкохватката, сменихме я, носихме нашата ръкохватка в комшиите че те имат същата машина прави невероятен каймак при тях, след това взехме тяхната ръкохватка и пробвахме на нашата машина , но пак никакъв каймак. С което стигнахме до извода че проблема е някъде в машината.Моля, дайте идей каква може да е причината. Мъжът ми отвори отдолу на машината където е цедката и се завива ръкохватката проми я, гледа кабелите нищо, пуска вода да тече така, 10-15 мин. но нищо не става. Защо не може да прави каймак?Благодаря предварително за отговорите.
Здравейте! Машината я купих от сайт, втора употреба, като ме уверяваха че прави невероятен каймак, но при нас каймак няма никакъв. Не зная как е работила преди това. Но всичко си и работи, Да навсякъде се правим с едно и също кафе - аз научих комшиите да ползват Нова Бразилия, вэвкъщи също позваме само това кафе. Топли си водата, кафе тече нормално, няма да ручи, или нещо друго, но каймак няма никакъв.Как да разберем дали е помпата?
danko6

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Май, 2014 - 18:16:32
kolyo

Админ

Здравейте, А дали някой има идея защо кафето ми излиза студено?
Има пара за капучиното, кафето е със страхотен каймак, но излиза студено...
Машината е Saeco Via Veneto
абц

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Май, 2014 - 09:18:50
kolyo

Админ

Кафемашина Saeco Via ­ Veneto-подмяна на душовото ­ съединение
Как се подменя това съединение ,направо ли се издърпва,металната част не пречи ли, или първо нещо се разглобява ?
Има ли някаква последователност, техника, тънкост ?
va--ri

att-53d2548d841b7via.jpg

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 25 Юли, 2014 - 15:58:53
psc_ivan_carski

Редовен участник

Старото можеш да го махнеш спокойно без разглобяване с шило,отверка или каквото ти е удобно,но преди да монтираш новото трябва хубаво да почистиш главата,и обърни внимание на двете каналчета,гарнитурата има две ушички които влизат в тези каналчета.Аз лично нямам проблеми като сменям,просто с нещо тъпо,а не остро като отверката примерно натискаш по-малко и ще си легне,само гледай ушичките,иначе ще наддигат ако не са на място.Успех!

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 31 Юли, 2014 - 09:02:09
Жулиета Хазърова

Нов участник

Здравейте! Малко помощ, моля.
Бутона кафе изхвърча счупен на Саеко виа венето.
Купих нов по интернет, но как да го сменя?
Благодаря

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Авг. 2023 : Отправено: 22 Август, 2023 - 17:53:11

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина Saeco Via Veneto - ­ тече [Страници (1)]