|
|
|
|
|
|
|
- Здравейте ! Имам проблем с кафемашина KENWOOD ES 430. От една седмица започна да прави кафето без каймак,и тече много бавно. Почти капе на моменти. След почистване с препарат за премахване на варовик няма разлика.Какво може да не е в ред?Машината е на 2 години!Някой има ли опит с такива?
|
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Февр. 2010 : Отправено: 03 Март, 2010 - 15:53:30 |
|
|
|
|
|
|
Напълно е възможно машината да е запушена с варовик. С еднократно почистване с препарат е почти невъзможно да се премахне всичкия варовик. Може да опиташ следното. Сваляш ръкохватката,отдолу на машината има цедка , в средата на която има болтче.Развиваш болтчето,сваляш цедката и гледаш дали няма да излезе клапан- пружинка с гумичка. Ако няма клапан трябва да развиеш бронзовия болт и тогава да извадиш клапана. В отвора, който е с диаметър около 4мм бръкни с нещо да го отпушиш ако все още е запушен. Ако е бил запушен, това означава,че машината е пълна с варовик и рано или късно пак ще се запуши. Но за временна употреба този метод върши работа. Успех в начинанието. |
|
Всичко записи: 44 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 07 Март, 2010 - 11:31:17 |
|
|
|
|
|
|
По скоро проблема е в ръкохватката или по точно в кремадиска развии пласмасовия винт и добре почисти пласмасовата част от крема диска . Има една клапичка която е с пружинка тя много често се затлачва с кафе . |
|
Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 13 Април, 2010 - 18:40:20 |
|
|
|
|
|
|
има и още един вариант: ако има на помпичката клапан за излишното налягане,нали се сещате когато се прецака че започва да връща водата във ваничката за вода и следователно вече нямаме налягане,а оттам и кафето става бавно и не е хубаво . това е моето предположение... успех!!! |
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 25 Април, 2010 - 11:31:00 |
|
|
|
kim22
Нов участник От: Варна
|
|
|
|
kenwood ES 430 - предпазен клапан Здравейте! Ползвам машина за еспресо Kenwood ES 430. Още докато загрява, ваничката под чашата почва да се пълни с вода. Носих я три пъти на сервиз. Първият път казаха, че са сменили трипътника (популярен и като "буренце"). Нямаше никакъв ефект. Допускам, че не го бяха сменили. Втория път тържествено заяваха, че въпросът завинаги е решен. Обзеха ме съмнения. Отворих машината и видях, че вместо към ваничката, преливната тръбичка е заустена към водосъдържателя. Варварски изпълнено, с крива, чупена с клещи месингова снадка и парче маркуч. Вместо да изтича във ваничката, водата се връщаше във водосъдържателя. След пет минути работа водосъдържателят ставаше горещ. Нося машината трети път на сервиз, там я държат няколко дни, по мое настояване откачат преливната тръбичка от водосъдържателя и я насочват отново към ваничката. Естествено, водата продължава да си тече. Обясняват ми, че така трябвало да бъде. Според мен обаче предпазният клапан отваря преждевременно. Ако всичко е наред, той би трябвало да е постоянно затворен и да сработи едва ако откаже термозащитата. Няма логика машината да изпуска непрекъснато вода и ако се остави включена, да изпразни водосъдържателя. Прав ли съм, и ако да - как да намеря гаранционен сервиз, който наистина да ми смени клапана? Продава ли се този проклет клапан някъде? _____________________________________________________________________ Къде по-точно се продава клапана? Иначе, сервизът, където ходих, се нарича "Етика" и е единственият, посочен в гаранционната карта. Предполагам, че е на Фикосота, тъй като колата им е с шуменска регистрация. Интересното е, че след около седмица ползване, клапанът престана да изпуска при обикновено ползване на машината, но продължава обилно да тече при нагряване за пара. Дали пък това наистина не е нормално състояние на машината? Надали, но все пак моля за мнение. |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Юли 2010 : Отправено: 28 Юли, 2010 - 09:45:06 |
|
|
|
bamze
Супер участник От: Варна
|
|
|
|
KENWOOD са трговска марка на DELONGHI при бялата техника . Трипътен клапан се продава навсякъде а смяната му понякога от проста работа може да се окаже сложна ако несъвпаднат накрайниците . Фикосота сервиз е официалния сервиз на DELONGHI за БГ и има сервизни центрове в повечето големи градове . ___________________________________________________________________ Че аз също и от Етика купувам клапани . Не знам цена към мене и към клиент дали е различна . Машината на пара малко може да изпуска през трипътния клапан . Не знам за какво я позвате парата ама съм наясно какви варовикови образования започват да се отлепят от боилера на машината и да ви е сладко в чашата . |
|
Всичко записи: 723 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 29 Юли, 2010 - 20:50:03 |
|
|
|
kim22
Нов участник От: Варна
|
|
|
|
С голямо закъснение - мерси за добрите съвети и пожеланията! |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Юли 2010 : Отправено: 25 Август, 2010 - 23:19:47 |
|
|
|
|
|
|
Кафемашина Kenwood ES 430
Колеги от каде мога да намера ключ за тази машина. veeskoo |
Ако имаш в предвид клапанът отпред той се ремонтира. Zdravkicha |
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 13 Март, 2011 - 10:59:49 |
|
|
|