|
Вода за чай пуска кафе Не прави |
|
|
|
edi
Редовен участник
|
|
|
|
Здравейте колеги.При вкл. на машината почват да мигат зелените лампи знак че грее вода .Като спрат да мигат натискаш бутона за кафе кафемелачката завърта за около 1 секунда ,спира да върти и в този момент асансьора отива до горе след което веднага се връща в изходно положение и светка червената лампа внимание без да мига .След всяко натискане на бутона кафе процедурата се повтаря.Иначе вода за чай пуска от крана.Ако липсва някои от модулите асансьор , кошче или не е затворена вратата тази същата лампа свети като мига , а сега в случай свети без да мига
|
|
Всичко записи: 171 : Дата на рег-ция: Май 2006 : Отправено: 16 Април, 2010 - 08:21:23 |
|
|
|
|
|
|
Пробемьт е в кафемелачката.
Тази машинка е без дозатор така , че проблема остава в кафемелачката. Разглобия и в нея има пласмасово зьбно колело което предава движението от мотора кьм ножовете . Наи-вероятно зьбното колело е заминало. |
|
Всичко записи: 109 : Дата на рег-ция: Май 2007 : Отправено: 16 Април, 2010 - 08:43:10 |
|
|
|
edi
Редовен участник
|
|
|
|
кафемелачката не е с микрета друг тип е има датчик който отчита брой завъртания Колега благодаря за отговорите но колелото си е ОК
|
|
Всичко записи: 171 : Дата на рег-ция: Май 2006 : Отправено: 16 Април, 2010 - 09:53:34 |
|
|
|
|
|
|
Огледай го по хубаво Ако колелото няма проблем разглоби и почисти ножовете хубаво. |
|
Всичко записи: 109 : Дата на рег-ция: Май 2007 : Отправено: 16 Април, 2010 - 10:26:33 |
|
|
|
|
|
|
датчика за оборотите на кафемелачката най-вероятно не ти е наред. Имал съм проблем с подобен датчик , само че бе май на някакъв satrap. На мен ми трябва зъбното колело за такава кафемелачка. Знае ли някой къде мога да намеря?
|
|
Всичко записи: 141 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 16 Април, 2010 - 11:23:32 |
|
|
|
|
|
|
Аз имам, но не знам от къде си.
|
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 16 Април, 2010 - 17:22:27 |
|
|
|
|
|
|
проблема е в платката аз имах същия проблем наистина може да е от мелачката,но аз сам 95% сигурен че е от платката,на нея има защита към мелачката и точно тази защита прави проблем,но за съжаление не мога да ти помогна как да го оправиш,защото моята я прави друг човек не се занимавах аз,но давам гаранция че е от платката все пак ако имаш оборотна мелачка и платка сменяи и пробваи
(Добавено) а за зъбните колела те са два вида с едри зъби и със ситните, на инкантото мисля че бяха със ситните а от тях по-принцип няма нови само колела,а от едрите има като част само колело но те са на одеята,талеята и др.мисля,но за инкантото ако не си намериш 2-ра у-ба трябва да сменяш цялата мелачка |
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 22 Април, 2010 - 22:42:16 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Ноември, 2013 - 19:00:06 |
|
|
|
|
|
|
saeco rondo s-class при включване не спира да мига предупредителната лампичка бутоните с чашите светят постоянно зелено, мога да пусна пара и вода, но като чели частта за кафето не работи. гледали са я казали са че има проблем в електрониката, има изкъртена пластмаса зад това нещо с асансьора като го изкарах се видя това и се подава едно ключе с цъкче. моля помагайте микро ключето го прогоних не работеше и затова замостих и тръгна машината, но стига точно до положението на колегата пуснал темата, тръва за 1 секунда да мели и спира. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2013 : Отправено: 06 Декември, 2013 - 20:58:54 |
|
|
|
|
|
|
от електрониката е
|
|
Всичко записи: 141 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 09 Декември, 2013 - 16:20:10 |
|
|
|
Spasov
Нов участник От: Пловдив
|
|
|
|
тези керамични кафемелачки са проклетия ... освен че се следят с датчик Хол, следят се и по ток ... по малкото главоболие е , сменя се кафемелачката но е много важно да се знае със какво зъбно колело е дали е от ситната или едрата стъпка.. понеже ситната стъпка вече не се произвежда... |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 12 Декември, 2013 - 19:24:20 |
|
|
|
|
|
|
Смяната на кафемелачката според мен няма да реши проблема.
|
|
Всичко записи: 141 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 13 Декември, 2013 - 10:24:49 |
|
|
|
|
|
|
здравейте,имам същия проблем -.При вкл. на машината почват да мигат зелените лампи знак че грее вода .Като спрат да мигат натискаш бутона за кафе кафемелачката завърта за около 1 секунда ,спира да върти и в този момент асансьора отива до горе след което веднага се връща в изходно положение и светка червената лампа внимание без да мига .След всяко натискане на бутона кафе процедурата се повтаря.Иначе вода за чай пуска от крана.Ако липсва някои от модулите асансьор , кошче или не е затворена вратата тази същата лампа свети като мига , а сега в случай свети без да мига .Колега при теб от какво се оказа? |
|
Всичко записи: 14 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 29 Януари, 2014 - 14:12:13 |
|
|
|
|
|
|
решения при същия проблем с мелене, качване и сваляне на групата, изхвърляне на сухо кафе и постоянно светване на червения диод "внимание": 1. прекъснал кондензатор С14, който е на такова място, че при няколко свалния на панела от натиска се криви и къса краче.... 2. прекъсващ трижилен кабел за оборотите от мотора на мелачката към платката 3. смяна на мотора на мелачката - дава висок ток над 1000mA при мелене.
|
|
|
|
|
|
|
|
Колеги някой намери ли решение за тези колела със ситната стъпка (около 62 зъба),голям проблем се оказаха. ако някой има връзки в такъв завот дайте да направим комбина за голяма бройка на добра цена... |
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 03 Юли, 2014 - 09:48:56 |
|
|
|
|
|
|
За изработка на зъбно колело е необходимо да са на лице някой параметри. 1. Точен брой зъби. /не около/ 2. Външен диаметър на колелото. 3 .Височина на зъба. 4. Профил на зъба. /прав или еволвентен/ 5. Модул на зъбното колело. /изчислява се по формулата: m=d/z/ където: "m" е модул "d" е външен диаметър на колелото "z" е броя на зъбите И още няколко размера за постигане на крайният резултат. За шлицевият от отвор, също е необходимо да има данни. Производството на зъбни колела е сложен процес в машиностроенето. То , завоТи има, има и професионалисти /все още/, но е необходима повече информация.
|
|
Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 03 Юли, 2014 - 19:49:53 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря за безплатната лекция колега,но аз не питах за формула,а дали някой от форума е намерил решението,все пак затова посещаваме форуми да търсим заедно решения... П.С. Аз не съм открил такова. |
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 04 Юли, 2014 - 09:49:22 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 06 Юли, 2014 - 17:59:49 |
|
|
|
|
|
|
Кафемашина Saeco Incanto Rondo - Губи налягане
Здравейте, имам въпросната машина от скоро, взех я на старо за 140 лв ,но... Като включа машината , налея вода , пусна вода или пара, докато се обезвъздуши ,а след това кафе всичко е ок, но след 2 минути ако искам второ кафе натискам бутона за кафе машината мели опитва на два пъти да помпи вода и изхвърля сухото кафе без да е пуснала нищо в чашката. Забелязах,че през чучурчето за пара капе вода , след като съм го ползвал за обезвъждушаване... Т.Е. преди всяко кафе трябва да обезвъздушавам... Моля ако някой е на ясно къде може да е проблема да помага.. Благодаря предварително.. joro_dextere | В помпата има клапанче,което не позволява на горещата вода да се връща обратно в казанчето за вода,с времето това клапанче се втвърдява и започва да изпуска(да връща),затова става така...смени си помпата с чисто нова,а не употребявана и проблема ти е решен.А това,че ти капе крана за вода не е никак добре,защото се намира до платката,а щом капе най-вероятно е пластмасов и е пукнат или предстои да се спука отвътре,а той не е особено евтин...успех! |
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 03 Ноември, 2014 - 10:30:54 |
|
|
|
|
|
|
привет. Имам проблем с Saeco incanto rondo. при включването в ток не реагира нищо. |
|
Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Май 2016 : Отправено: 14 Юни, 2016 - 21:27:20 |
|
|
|
|
|
|
виж си захранването и трафа на платката |
|
Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 15 Юни, 2016 - 08:43:08 |
|
|
|
|
|
|
смених бутона на платката, в момента в който включа машината пада предпазителя на захранването в жилището ми |
|
Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Май 2016 : Отправено: 19 Юни, 2016 - 09:37:36 |
|
|
|
MamaMy
Нов участник От: Плевен
|
|
|
|
Здравейте колеги! Относно изработката на зъбни колела, често ползвам услугите на една плевенска фирма. Проблема е, че са много заети със серийни поръчки и такива като мен изчакват доста. Другия проблем е тиража. Собственика е много в час и дори по сегмент с три зъба ми е правил колело, но казва, че сметките и настройките на машината са толкова много, че не е оправдано да го прави за единични бройки. Няколко пъти му поръчвам по 10-15 броя колела при нужда от 1-2, но нямам избор. Имам на поддръжка машини които нямат вече резервни части. Цената зависи от сложността на колелото но за полиамид се върти около 20-25 лв. Ако искате ще ви оставя координати и се договаряйте по телефона вие. Ако искате пратете едно счупено колело за мостра и аз ще говоря с хората. Мисля си, че един сериозен сервиз може да се нагърби с поръчка на 10-тина колела ако ще успее да ги пласира за няколко месеца. |
|
Всичко записи: 48 : Дата на рег-ция: Юни 2017 : Отправено: 24 Юли, 2017 - 23:52:35 |
|
|
|
|
|
|
Като включа машината, пусна кафе всичко е ок, но след 2 минути ако искам второ кафе натискам бутона за кафе машината мели опитва на два пъти да помпи вода и изхвърля сухото кафе без да е пуснала нищо в чашката. В помпата има клапанче,което не позволява на горещата вода да се връща обратно в казанчето за вода,с времето това клапанче се втвърдява и започва да изпуска(да връща),затова става така...смени си помпата с чисто нова |
Смених помпата с нова, но пак същото. Други идеи?
|
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Февр. 2018 : Отправено: 15 Февруари, 2018 - 12:11:05 |
|
|
|
|
|
|
Проблема е решен. Беше изходящия клапан на бойлера. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Февр. 2018 : Отправено: 18 Февруари, 2018 - 19:51:43 |
|
|
|