Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Кафемашина SAECO Incanto rondo

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Вода за чай пуска кафе Не прави
edi

Редовен участник

Здравейте колеги.При вкл. на машината почват да мигат зелените лампи знак че грее вода .Като спрат да мигат натискаш бутона за кафе кафемелачката завърта за около 1 секунда ,спира да върти и в този момент асансьора отива до горе след което веднага се връща в изходно положение и светка червената лампа внимание без да мига .След всяко натискане на бутона кафе процедурата се повтаря.Иначе вода за чай пуска от крана.Ако липсва някои от модулите асансьор , кошче или не е затворена вратата тази същата лампа свети като мига , а сега в случай свети без да мига

att-4bc7fb0af3594ondo.gif

Всичко записи: 171 : Дата на рег-ция: Май 2006 : Отправено: 16 Април, 2010 - 08:21:23
tsvetko tsvetanov

Редовен участник
От: Видин

Пробемьт е в кафемелачката.

Тази машинка е без дозатор така , че проблема остава в кафемелачката.
Разглобия и в нея има пласмасово зьбно колело което предава движението от мотора кьм ножовете . Наи-вероятно зьбното колело е заминало.

Всичко записи: 109 : Дата на рег-ция: Май 2007 : Отправено: 16 Април, 2010 - 08:43:10
edi

Редовен участник

кафемелачката не е с микрета друг тип е има датчик който отчита брой завъртания
Колега благодаря за отговорите но колелото си е ОК

att-4bc8805c4765aelag.jpg

Всичко записи: 171 : Дата на рег-ция: Май 2006 : Отправено: 16 Април, 2010 - 09:53:34
tsvetko tsvetanov

Редовен участник
От: Видин

Огледай го по хубаво
Ако колелото няма проблем разглоби и почисти ножовете хубаво.

Всичко записи: 109 : Дата на рег-ция: Май 2007 : Отправено: 16 Април, 2010 - 10:26:33
mgdmgd

Редовен участник

датчика за оборотите на кафемелачката най-вероятно не ти е наред. Имал съм проблем с подобен датчик , само че бе май на някакъв satrap.
На мен ми трябва зъбното колело за такава кафемелачка. Знае ли някой къде мога да намеря?

Всичко записи: 141 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 16 Април, 2010 - 11:23:32
joroklima

Постоянен участник

Аз имам, но не знам от къде си.

att-4bc872a304e1fe000.jpg

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 16 Април, 2010 - 17:22:27
psc_ivan_carski

Редовен участник

проблема е в платката аз имах същия проблем наистина може да е от мелачката,но аз сам 95% сигурен че е от платката,на нея има защита към мелачката и точно тази защита прави проблем,но за съжаление не мога да ти помогна как да го оправиш,защото моята я прави друг човек не се занимавах аз,но давам гаранция че е от платката все пак ако имаш оборотна мелачка и платка сменяи и пробваи

(Добавено)
а за зъбните колела те са два вида с едри зъби и със ситните, на инкантото мисля че бяха със ситните а от тях по-принцип няма нови само колела,а от едрите има като част само колело но те са на одеята,талеята и др.мисля,но за инкантото ако не си намериш 2-ра у-ба трябва да сменяш цялата мелачка

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 22 Април, 2010 - 22:42:16
kolyo

Админ
От: Русе

кафемашина SAECO Incanto rondo - свети "удивителен" знаците с кафе мигат
Здравейте,имам саеко рондо което не тръгва свети знака с удивителен знаците с кафе мигат постояно.
Ще съм благодарен на някой ако може да помогне или поне да намеря инструкция за употреба на модела
erko

http://download.p4c.philips.com/files/r/ri9722_11/ri9722_11_dfu_aen.pdf
http://elektrotanya.com/saeco_incanto_rondo_tech-doc.pdf/download.html >>> Get Manual

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Ноември, 2013 - 19:00:06
quattro

Нов участник

saeco rondo s-class
при включване не спира да мига предупредителната лампичка бутоните с чашите светят постоянно зелено,
мога да пусна пара и вода, но като чели частта за кафето не работи.
гледали са я казали са че има проблем в електрониката, има изкъртена пластмаса зад това нещо с асансьора като го изкарах се видя това и се подава едно ключе с цъкче. моля помагайте

микро ключето го прогоних не работеше и затова замостих и тръгна машината, но стига точно до положението на колегата пуснал темата, тръва за 1 секунда да мели и спира.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2013 : Отправено: 06 Декември, 2013 - 20:58:54
mgdmgd

Редовен участник

от електрониката е

Всичко записи: 141 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 09 Декември, 2013 - 16:20:10
Spasov

Нов участник
От: Пловдив

тези керамични кафемелачки са проклетия ... освен че се следят с датчик Хол, следят се и по ток ... по малкото главоболие е , сменя се кафемелачката но е много важно да се знае със какво зъбно колело е дали е от ситната или едрата стъпка.. понеже ситната стъпка вече не се произвежда...

Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 12 Декември, 2013 - 19:24:20
mgdmgd

Редовен участник

Смяната на кафемелачката според мен няма да реши проблема.

Всичко записи: 141 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 13 Декември, 2013 - 10:24:49
4o4o

Нов участник

здравейте,имам същия проблем -.При вкл. на машината почват да мигат зелените лампи знак че грее вода .Като спрат да мигат натискаш бутона за кафе кафемелачката завърта за около 1 секунда ,спира да върти и в този момент асансьора отива до горе след което веднага се връща в изходно положение и светка червената лампа внимание без да мига .След всяко натискане на бутона кафе процедурата се повтаря.Иначе вода за чай пуска от крана.Ако липсва някои от модулите асансьор , кошче или не е затворена вратата тази същата лампа свети като мига , а сега в случай свети без да мига .Колега при теб от какво се оказа?

Всичко записи: 14 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 29 Януари, 2014 - 14:12:13
Гост

ОТСТРАНЕН

решения при същия проблем с мелене, качване и сваляне на групата, изхвърляне на сухо кафе и постоянно светване на червения диод "внимание":
1. прекъснал кондензатор С14, който е на такова място, че при няколко свалния на панела от натиска се криви и къса краче....
2. прекъсващ трижилен кабел за оборотите от мотора на мелачката към платката
3. смяна на мотора на мелачката - дава висок ток над 1000mA при мелене.

att-52fd305ecfaf1nto_.jpg

Отправено: 13 Февруари, 2014 - 22:33:11
psc_ivan_carski

Редовен участник

Колеги някой намери ли решение за тези колела със ситната стъпка (около 62 зъба),голям проблем се оказаха.
ако някой има връзки в такъв завот дайте да направим комбина за голяма бройка на добра цена...

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 03 Юли, 2014 - 09:48:56
Борислав Бачовски

Редовен участник
От: Червен бряг

За изработка на зъбно колело е необходимо да са на лице някой параметри.
1. Точен брой зъби. /не около/
2. Външен диаметър на колелото.
3 .Височина на зъба.
4. Профил на зъба. /прав или еволвентен/
5. Модул на зъбното колело. /изчислява се по формулата: m=d/z/
където: "m" е модул
"d" е външен диаметър на колелото
"z" е броя на зъбите
И още няколко размера за постигане на крайният резултат.
За шлицевият от отвор, също е необходимо да има данни. Производството на зъбни колела е сложен процес в машиностроенето. То , завоТи има, има и професионалисти /все още/, но е необходима повече информация.

Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 03 Юли, 2014 - 19:49:53
psc_ivan_carski

Редовен участник

Благодаря за безплатната лекция колега,но аз не питах за формула,а дали някой от форума е намерил решението,все пак затова посещаваме форуми да търсим заедно решения... П.С. Аз не съм открил такова.

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 04 Юли, 2014 - 09:49:22
Борислав Бачовски

Редовен участник
От: Червен бряг

Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 06 Юли, 2014 - 17:59:49
psc_ivan_carski

Редовен участник

Кафемашина Saeco Incanto Rondo - Губи налягане
Здравейте, имам въпросната машина от скоро, взех я на старо за 140 лв ,но...
Като включа машината , налея вода , пусна вода или пара, докато се обезвъздуши ,а след това кафе всичко е ок, но след 2 минути ако искам второ кафе натискам бутона за кафе машината мели опитва на два пъти да помпи вода и изхвърля сухото кафе без да е пуснала нищо в чашката.
Забелязах,че през чучурчето за пара капе вода , след като съм го ползвал за обезвъждушаване... Т.Е. преди всяко кафе трябва да обезвъздушавам...
Моля ако някой е на ясно къде може да е проблема да помага.. Благодаря предварително..
joro_dextere
В помпата има клапанче,което не позволява на горещата вода да се връща обратно в казанчето за вода,с времето това клапанче се втвърдява и започва да изпуска(да връща),затова става така...смени си помпата с чисто нова,а не употребявана и проблема ти е решен.А това,че ти капе крана за вода не е никак добре,защото се намира до платката,а щом капе най-вероятно е пластмасов и е пукнат или предстои да се спука отвътре,а той не е особено евтин...успех!

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 03 Ноември, 2014 - 10:30:54
Лозко Димитров

Нов участник

привет. Имам проблем с Saeco incanto rondo.
при включването в ток не реагира нищо.

Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Май 2016 : Отправено: 14 Юни, 2016 - 21:27:20
mishel6666

Редовен участник

виж си захранването и трафа на платката

Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 15 Юни, 2016 - 08:43:08
Лозко Димитров

Нов участник

смених бутона на платката, в момента в който включа машината пада предпазителя на захранването в жилището ми

Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Май 2016 : Отправено: 19 Юни, 2016 - 09:37:36
MamaMy

Нов участник
От: Плевен

Здравейте колеги! Относно изработката на зъбни колела, често ползвам услугите на една плевенска фирма. Проблема е, че са много заети със серийни поръчки и такива като мен изчакват доста. Другия проблем е тиража. Собственика е много в час и дори по сегмент с три зъба ми е правил колело, но казва, че сметките и настройките на машината са толкова много, че не е оправдано да го прави за единични бройки. Няколко пъти му поръчвам по 10-15 броя колела при нужда от 1-2, но нямам избор. Имам на поддръжка машини които нямат вече резервни части. Цената зависи от сложността на колелото но за полиамид се върти около 20-25 лв. Ако искате ще ви оставя координати и се договаряйте по телефона вие. Ако искате пратете едно счупено колело за мостра и аз ще говоря с хората. Мисля си, че един сериозен сервиз може да се нагърби с поръчка на 10-тина колела ако ще успее да ги пласира за няколко месеца.

Всичко записи: 48 : Дата на рег-ция: Юни 2017 : Отправено: 24 Юли, 2017 - 23:52:35
stoilov

Нов участник

Като включа машината, пусна кафе всичко е ок, но след 2 минути ако искам второ кафе натискам бутона за кафе машината мели опитва на два пъти да помпи вода и изхвърля сухото кафе без да е пуснала нищо в чашката.
В помпата има клапанче,което не позволява на горещата вода да се връща обратно в казанчето за вода,с времето това клапанче се втвърдява и започва да изпуска(да връща),затова става така...смени си помпата с чисто нова

Смених помпата с нова, но пак същото. Други идеи?

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Февр. 2018 : Отправено: 15 Февруари, 2018 - 12:11:05
stoilov

Нов участник

Проблема е решен. Беше изходящия клапан на бойлера.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Февр. 2018 : Отправено: 18 Февруари, 2018 - 19:51:43

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина SAECO Incanto rondo [Страници (1)]