|
|
|
|
|
|
|
Здравейте имам следния проблем.Купих си кафемашинана SOLAC 4550ce, но от самото начало кафето нещо не се получава. Проблема е че каймак почти липсва и кафето е много рядко. По зле и от шварц кафе Мислех си че не го натъпквам хубаво,но дори и повече да да се тъпче положението пак е същото. Пробвала съм и различни видов кафета за да видя дали не е от кафето, но уви. Моля за съвет какво да правя,къде греша.Къде може да е проблема. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Май 2010 : Отправено: 30 Май, 2010 - 23:24:04 |
|
|
|
|
|
|
Ако ползващ готово смляно кафе ще е така то е много едро смляно и кафе машината го продухва |
|
|
|
|
aik
Нов участник От: Хасково
|
|
|
|
едрината на кафето трябва да е такава че кафето да изтича за 35-40сек. |
|
Всичко записи: 48 : Дата на рег-ция: Март 2006 : Отправено: 16 Юни, 2010 - 22:11:26 |
|
|
|
bamze
Супер участник От: Варна
|
|
|
|
Този модел кафе машина е сгрешена откъм цена . Проблема не е в кафето . |
|
Всичко записи: 723 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 17 Юни, 2010 - 23:42:39 |
|
|
|
|
|
|
Аз също си купих такава кафемашина проблема при мен е същия. Смених сигурно 10 вида кафе с ралична едрина и пак никакво качество на кафето.Без каймак, все едно пия кафе "втора цедка", че и по зле. Свързах се управителката и тя обеща да решим проблема като ми изпрати нова ръкохватка. Между другото беше доста любезна за разлика от колегите и в сервиза. Сега очаквам със свито сърце новата ръкохватка. Ще пиша дали има ефект. _________________________________________________________________ ръкохватката дойде. Но все още хубаво кафе НЕ пия от тази машина. Много съжалявам, че си дадохме парите за нея. Голяма измислица е, а я купихме именно защото прави "двоен каймак"- пълни глупости. Стои като паметник в кухнята. Добре, че ремонтирахме старата кафемашина. Поздрави!!! |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юни 2010 : Отправено: 25 Юни, 2010 - 11:26:09 |
|
|
|
|
|
|
Аз намерих някакво решение макар и не толкова удовлетворяващо- купувам кафе на капсоли.Малко по добро е кафето ,каимак има ама чак пък двоен не бих казала.Малко скъпо ми идва обаче ,а и засега съм открила само един вид капсоли. __________________________________________________________________ От Метро ги купувам - RIOBA.Само тези съм открила за сега,ако намеря някъде други и тях ше пробвам,но в който и магазин за кафе да питам все не предлагат. Ако не беше толкова пари досега да съм я изхвърлила тая машина-голямо разочарование!!! |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Май 2010 : Отправено: 02 Август, 2010 - 19:30:22 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте... за съжаление чета този форум един ден по късно, от вчера съм собственик на същата машина. Преди това съм ползвал Саеко. Сравнение неможе да се прави. Джезвето като че ли се справя по добре. на 10-тата секунда от Солак-а потича бистра водица, каймак... никакъв. Някои да е достигнал до някакво разумно решение. Дали неможе да ги върнем тези проклетии? как мислите? |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Септ. 2010 : Отправено: 09 Септември, 2010 - 18:56:42 |
|
|
|
|
|
|
От днес и моята съпруга е собственик (така де, подарък за ИД и РД) на такава машинка. Дизайнът е добър, в сравнение доста други машини, кафето не е лошо, но искам да попитам - лампичката до бутона за парата в два цвята ли трябва да свети, или само в зелено? И още нещо - шумни ли са ви машините когато пресоват кафето? |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Септ. 2010 : Отправено: 10 Септември, 2010 - 18:06:26 |
|
|
|
|
|
|
лампичката трябва свети в зелено след като загрее. Моята е доста шумна, като се има в предвид , че в описанието пише че е по безшумна от другите. Абе много ме яд ама купил съм я вече. Бях я позабравил. Поздрави и със здраве!!!
До kaloyan.nikolov имаш 7 дневен срок да я върнеш ако си я купил през интернет. Мисля , че така е по закон. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юни 2010 : Отправено: 13 Септември, 2010 - 07:58:31 |
|
|
|
|
|
|
В интерес на истината, не съм се заслушвал в другите. Вероятно са по-шумни ... на някакъв етап. Иначе кафето си става достатъчно силно и не е като да е без каймак отгоре. Става почти както е на снимката. Използвам Jacobs Monarch Intense - 1 пакетче, смесено с някакво мляно кафе в съотношение 3:1. Другото кафе беше останало отпреди, даже нямам идея какво е, но е смляно по-фино от Jacobs-а. Това са първите опити, за следващия път ще пробвам с друго кафе, просто споделям че не е като да не съм доволен от машината. Предпочетох я пред Saeco Via Veneto и Delonghi 190 CD (първата заради кошмарния дизайн, втората - предубеденост). На Saeco Nina Beige нямаше в града, Gran crema de luxe само една и то със счупен резервоар (и подигравка - 5 % отстъпка - ХАХАХА)... Вероятно съм се минал де, ама това е - и да се ядосвам, все тая
Пък има и нещо друго - по-скъпите кафета имат повече арабика за да бъдат по-ароматни. Арабиката обаче прави кафето рядко и слабо. Плътността и силата идват от робустата. Каймакът става по-голям с робуста - експертно мнение (не мое). ___________________________________________________________ Днес със съпругата ми взехме от Карфур капсули кафе - 18 броя за 2.39. Имаше 3 вида, ние взехме микс-а за проба. Пасват перфектно на диаметъра на ръкохватката и кафето не е лошо, а има и много хубав каймак. |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Септ. 2010 : Отправено: 15 Септември, 2010 - 00:30:15 |
|
|
|
|
|
|
Какъв трябва да е размера на смляното кафе? |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2010 : Отправено: 14 Ноември, 2010 - 23:56:05 |
|
|
|