Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Кафе автомат KRUPS XP-7220 - ­ грешка 06

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

dmironov

Участник
От: Габрово

Зравеите колеги . Някои да е ремонтирал такъв автомат или да знае какво точно значи грешка ,, 06,,. Намерих таблицата на грешките там пише:Надхвърлено е максималното количество вода когато нагнетателният цилиндър е в долно положение или проблем в микретите на дистрибутора . смених всички микрети , проблема си остава . Прави 10-15 кафета и изписва същата грешка.

Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 16 Юли, 2010 - 17:00:08
Vialex

Super Member
От: Стара Загора

Колега, чети грешките докрай. Продължението е:
Воден теч между разходометъра и нагнетателния цилиндър

att-4c408966d9904rups.jpg

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 16 Юли, 2010 - 19:20:40
dmironov

Участник
От: Габрово

Колеги проблема е решен. Оказа се че клапаните на помпата отърват и датчика за количеството на водата лъже електрониката за теч . Valex се оказа прав за което му благодаря .
Физически теч няма но клапана враща част от водата в резервуара което датчика отчита че е надвишило максималното количеството вода.

Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 20 Юли, 2010 - 11:07:46
kolyo

Админ
От: Русе

Krups 7220 Грешка 1
Здравейте колеги, Имам странен проблем с машината. Започна от грешка 9. След като презапоих кабелите на термоелемента - се оправи, но веднага след това започна да дава грешка 1. Като се включи - започва да върти моторчето за дистрибутора на водата (без да включва помпата) и след като направи един-един и половина оборот на механизма изписва грешка 1 и това е.

А като предишен симптом беше и "подмокряне" на машината - но не намирам спукани маркучи
Ако някой може да помогне с таблца на грешките или с други идеи, че аз май се изчерпах.
Предварително благодаря
jspassov

Всичко записи: 12517 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 03 Януари, 2011 - 14:38:07
pol79

Нов участник

Здравейте ! И аз имам абсолютно същия проблем - грешка 1.
Моля ви помогнете ,или поне ми кажете къде мога за видя списък с грешки !

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Февр. 2011 : Отправено: 07 Февруари, 2011 - 21:07:27
Vialex

Super Member

мотора за дистрибутора на водата върти ли се? Провери микроключетата.

att-4d50e0828947e___1.jpg

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 08 Февруари, 2011 - 08:19:46
dekovp

Нов участник

Здравейте
Можете ли да ми кажете какво означава Грешка 03 за горния модел?
Никъде не мога да намеря таблицата с грешките. Машината ми блокира точно на края на цикъла, преди да изхвърли утайката, и като я пусна, ми изписва тази грешка.
Благодаря предварително

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Окт. 2011 : Отправено: 10 Октомври, 2011 - 11:46:37
Vialex

Super Member

Ето:

att-4e93d60793853Err3.jpg

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 11 Октомври, 2011 - 08:37:11
dekovp

Нов участник

Благодаря!

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Окт. 2011 : Отправено: 11 Октомври, 2011 - 09:04:14
iceman

Нов участник

Здравейте клеги
от 2 дни се занимавам с този модел на крупс всички грешки ми изреди и проблема беше само 1
едно бутало което е в водния дистрибутор и което всъшност прави машината кафемашина
който има проблем с тоя вид кафе машина да сменя о пръстение на буталото, който са с вътрешен размер 11 мм . и дибелина на пръстена 2.7 мм и тва е
никви микрети никво друго нешо поздрави ...

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2011 : Отправено: 16 Ноември, 2011 - 17:46:25
sa6o_vik

Нов участник

Здравейте
И аз да споделя какви проблеми имах и как се справих с подобен кафе автомат
Машината е марка Ровента ес6800
Моята е същата от вътре както е показал колегата Vialex по горе на(графка грешка 3)
Машината я взехме от германия употребявана при мен е вече 3-та година Но протече, При разглобяването и основно почиатване се оказа че не се вижда теч
След малко повече търсене защо тече но не се вижда от каде е теча
Се оказа че уплатнитела на главния цилиндар е заминали тече под металната плочка и за това не се вижда точно каде е теча после го смених проверих микретата промих с препарати и сега всичко е ок
та о-прастените са с размери
главен цилиндар
на буталото вътре е 15-3,0
а отвън е 27-4,0
на буталото за кафе е 35-3,5
Надявам се да съм бил полезен

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Февр. 2012 : Отправено: 03 Февруари, 2012 - 15:27:24
kolyo

Админ

Кафемашина KRUPS XP 7220 - спря на програмата на промивка
Имам кафеавтомат Крупс ХР7220 който ми направи следния проблем:
Пуснах машината,загря и на монитора ми изписа да направя промивка с указания.Натиснах ОК и дотам.Никаква реакция.Изключих я и отново я пуснах - този път показа само подгрев на водата въпреки ,че водата беше загрята и синята лампа не мигаше.Всички бутони бяха блокирани и не мога дори да я изключа от бутона.
Моля за помощ.
Предварително благодаря.

Моля за списъка с грешките на кафемашина КРУПС ХР 7220.
Предварително благодаря.
mpelev

Всичко записи: 12517 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 17 Март, 2012 - 12:03:23
groshev

Нов участник

Здравейте, имам такъв автомат, ползван е сравнително малко, почна да прави доста слабо кафе.
Някой може ли да помогне да я отремонтира.
Предварително благодаря!

Във фирменния сервиз са зле, не си разбират определено от работата освен това дерат... за смяна на старт бутона ми взеха 50-60лв
по скоро ще я занеса на боклука отколкото в БГ сервиз

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Авг. 2012 : Отправено: 16 Август, 2012 - 16:25:58
nelipbg

Нов участник

Преди 2 години си купихме кафе автомат Крупс и в продължение на годините , в които беше в гаранция беше давана за ремонт 4 пъти с различни повреди в сервиз във Варна. Тази година когато пак се получи поредната повреда, машината вече не е в гаранция и от сервиза ни отказаха да я ремонтират, с думите "да я изхвърлим". Машината изписва грешка 03 и не може да изхвърли отработеното кафе в контейнера за отпадъци. Моля за Вашето съдействие, къде и към кого да се обърнем, защото парите, за които сме я купили не са малко, пък е ползвана само 2 години.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2012 : Отправено: 21 Ноември, 2012 - 12:12:05
lombardo

Участник

Mашината постоянно пуска вода от чая и накрая изписва Error 0C

Всичко записи: 58 : Дата на рег-ция: Май 2008 : Отправено: 22 Март, 2013 - 14:06:40
Lumin

Нов участник

Error 0C
1.Faulty communication between the 2 boards - Disconnect and reconnect the coffee-maker
2.Overconsumption on low voltage power supply: Distributor blocked, does not turn

Вероятно става дума за вторият случай - блокирал дистрибутор.

Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Яну. 2013 : Отправено: 23 Март, 2013 - 09:59:02
mitkot

Нов участник

И аз да попитам.Имам същия кафе автомат.Напоследък взе да има проблеми с меленето на кафе.Завърта кафемелачката, вдига обороти, които веднага спадат до 1-2 и се чува някакъв шум все едно прескача или превърта нещо вътре.Ползвана е само с хубаво кафе.Какъв може да е проблема?

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Септ. 2014 : Отправено: 25 Септември, 2014 - 07:26:47
Vialex

Super Member

камъче в кафемелачката...
следва разглобяване

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 25 Септември, 2014 - 07:37:11
rokoko

Участник
От: Шумен

Здравейте И аз да попитам : От изхода на помпата излизат два маркуча единия армиран дргия мек,та тоя маркуч мекия къде трябва да е поставен задния му край не мога да намеря местото му.

Всичко записи: 85 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 23 Ноември, 2014 - 18:08:12
kolyo

Админ

Krups xp 7220 - грешка 0Е
Здравейте ,имам машина Krups xp7220 при включване в електрическата мрежа светва дисплея и изписва ГРЕШКА НОМЕР : 0Е
zuki831

http://www.coffee-automat.ru/files/uploads/KRUPS.pdf
10 (0A) Time_Setting Heating resistor fault detected, heating was started but temperature has not changed
Thermoblock resistor fault (Faulty wiring connections)
- NTC unstuck /NTC cracked
12 There was no ejection switch pulse during 2 consecutive empty cycles (2 faults 13)
No raising of the ejection pin:
-excess clogging of grinds in chamber
-escape of pin during rise of ejector (recall torque exerted by the spring)
-switch incorrectly clipped
-wires tensed
-no release of paddle-switch at rest against metal plate • place a washer th. 1mm + internal . 5mm between switch support screwing bush and metal plate
-poor electrical connection
-actuation pin on paddle-switch incomplete
13 There was no ejection switch pulse in the 3s following return to the distributor’s original position:
the machine requests the cake tank and the slide to be removed and replaced, and an empty cycle is proposed
0B Spi_TransLCD During message transmission, the message was not sent since there was no clock at the end of a TimeOut: faulty connection between the 2 boards
- Find the bad connection
0C Faulty communication between the 2 boards Overconsumption on low voltage power supply: Distributor blocked, does not turn
- Disconnect and reconnect the coffee-maker
- Determine the cause
0D Faulty connection between the 2 boards
0E Defective power board Faulty connection between the 2 boards
- Replace the power board
10 Defective power board Electromagnetic interference problem (overvoltage…)
- Disconnect and reconnect

Всичко записи: 12517 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 25 Март, 2016 - 21:00:04
zuki831

Нов участник

"0E Defective power board Faulty connection between the 2 boards
- Find the bad connection"
А от къде може да бъде закупена въпросната платка ,... БЛАГОДАРЯ!

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Март 2016 : Отправено: 28 Март, 2016 - 15:59:46
kolyo

Админ

http://bg.krups.com/Consumer+Services/Service+Centers/Search/HomeServiceCentresSearch.htm

Всичко записи: 12517 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Март, 2016 - 16:42:40
kolyo

Админ

Кафемашина Krups xp7220 - светва само подсветката на дисплея
Здравейте на всички, отново имам нужда от вашата помощ.
Кафемашина Krups xp7220, Model FDB1450, Управляваща платка GSM-0296742.

Проблема се състои в следното: След като се натисне бутона за стартиране светва само подсветката на дисплея и повече нищо не се случва. Този проблем се появи след като машината беше разглобена за подмяна на цилиндъра на буталото. Платката през цялото време беше на друга страна и не е мокрена.
Проверих захранващата платка и всички захранвания са налични. Мисля че проблема е в софтуера на процесора, който е “забил“. Мога да го препрограмирам, но ми е необходим самия софтуер. Най-близкия, който намирам е за xp7240. Не съм сигурен ,че е същия и какво ще се случи. Процесора е PIC18LF452.

Ако някой има друга идея моля да сподели. Благодаря предварително
Dimi

Всичко записи: 12517 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 10 Май, 2023 - 15:46:51

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафе автомат KRUPS XP-7220 - ­ грешка 06 [Страници (1)]