Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

Кафемашина jura impressa ultra


Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 объркани мъркучета на крана
psc_ivan_carski



Редовен участник


отпред на крана са объркани мъркучетата,
трябва ми, ако някой има отворена такава, ако може да ми напише кой каде влиза.
Най долния знам че е входа,а най-горния отива до балона за кафето... машината е с двата балона

Проблемът е решен!!!

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 29 Юли, 2010 - 18:29:28
xpp1969


Нов участник


Jura Impressa Ultra - не приема команди
Машината ми я дадоха в окаяно състояние, предполагам е била донор, защото и двата трансформатора бяха изгорели, а както е известно, единият е в стендбай, тоест ако единият изгори - другият няма как да бъде пуснат в действие.
След смяната се оказа, че помпата е износена и не може да преодолее регулатора мембранен тип. Мъчих с помпа Ulka, но изглежда оригиналната капсулована помпа когато е в добро състояние вдига по - голямо налягане.
Както и да е, намерих здрава от такъв модел и водата тръгна от кранчето за пара. А, преди това групата се оказа тотално блокирала и се наложи пълното разглабяне, почистване и смазване. Купищата грешки излизащи на дисплея, една по една отпадаха в движение.
После машината изписва мигащ "Bitte Warten" надпис и това е нормално според мене, когато явно загрее ми излиза едно "Gerat Spulen" и след като натисна бутона за промивката (този с многото капчици) си изкарва цикъла на промивка, отново замигва едно "Bitte Warten" което си мига непрестанно и машината не приема команди от копчетата с чашите, тоест, все едно не е загряла, но нещата стигат до там. Ток към нагревателя не ходи в този момент. Но при първоначалното пускане си има захранване за нагревателя. Машината не показва други грешки, но и не приема други команди. И идеите ми се изчерпаха.
А вие, колеги, да имате някакви?

Всичко записи: 16 : Дата на рег-ция: Дек. 2009 : Отправено: 20 Декември, 2011 - 17:33:28
psc_ivan_carski



Редовен участник


Според мен е от предната платка,управляващата,имам спомен,че няколко пъти ми се е случвало и все съм се отказвал,но един път се ядосах и започнах да сменям наред,наистина ми е малко бегъл спомена,но мисля,че беше от предната платка,ако имаш друга разглобена машина смени за проба...пиши после за резултата да разсъждаваме заедно...

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 20 Декември, 2011 - 18:49:00
xpp1969


Нов участник


Май си прав, колега. Не пуска ток към триака, управляващ нагревателя на бойлера. Смених го с един на Тесла - КТ207/600, за да не си играя да пробвам стария, но и с двата едно и също.Да си призная честно, отпред не съм ровил, но и като зная как зор се отваря...ама няма как, ще си поиграя тези дни и ще пиша. А схема дали мога отнякъде да намеря? Би било чудесно да мога да локализирам проблема чрез нея.
____________________________________________________________________
Отворих я отпред - всичко изглежда ок визуално, а колкото до някакви измервания.....двойнофолирана платка със 7 чипа и процесор - не виждам какво може да се направи. Нямам друга такава платка за да пробвам. Хрумва ми една идея тука. Имам свободен куплунг,идващ от предната платка, води до задната платка и не е включен никъде (нали споменах, че машината е ровена доста?). С пет пина е, като има проводници на четири - жълт-оранжев-червен-кафяв. Светлите цветове и сечението им ме водят на мисълта, че са за някакви микроключове. Да подчертая че задната платка с трафа няма свободни гнезда за нещо от този род, но пък забелязвам, че 12 пиновата букса идваща от предната платка влиза неестествено, разкрачвайки стопера на куплунга, намиращ се на задната платка. Взех да си мисля, че тази платка не е от същият модел. . Дали някой има идея как се свързват поне отделните платки и възли на тази машина, тоест някаква принципна схема да му се намира?

Всичко записи: 16 : Дата на рег-ция: Дек. 2009 : Отправено: 24 Декември, 2011 - 08:43:07
psc_ivan_carski



Редовен участник


този свободния си е така,той е за връзка с комп,така,че не е там проблема,според мен

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 26 Декември, 2011 - 12:09:33
xpp1969


Нов участник


Е, това поне звучи успокояващо. На тази машина има ли начин да се влезе в тестов режим или да се изчистят някакви грешки, защото ме съмнява, че проблемът може да се окаже такъв.Въобще, за този модел има ли някакво упътване, ама относно подобни проблеми, а не как се почиства, как се вади групата и как се регулира едрината на кафето - това е за юзъри и не ме касае, все пак.

Всичко записи: 16 : Дата на рег-ция: Дек. 2009 : Отправено: 29 Декември, 2011 - 22:35:23
vladiel9874



Нов участник
От: berlin


на долната платка дето са триаците има и два оптрона бели , те пропускат към триаците управляващото напрежение
провери тях

Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Ноем. 2012 : Отправено: 29 Ноември, 2012 - 19:55:12
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина jura impressa ultra [Страници (1)]



Powered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0081 ]   [ Gzipped ]