Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

Кафемашина GRAN GAGGIA


Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Клапан над цедка
REPLAY


Нов участник


Здравейте онзи ден разглабях клапана да го позачиста от налепи и при затягането му без да исках му скъсах долната тапа в която се завива и цедката. Отидох при стругар и ми извъртя една но основният проблем е, че прави кафето много редичко и без каймак като чашката от около 50 милилитра я пълни много бързо за няма и 10 секунди. Какви ли не едрини на кафе съм пробвал но проблемът си е същият. Имам съмнение, че тази пружинка която е в клапана е много поомекнала. Сега съм поръчал на едно момче което има такава машина само, че счупена да видим неговият клапан как ще се държи. От какво зависи бързината на изтичане на водата. Ако тази пружинка я сменя с по-твърда дали ще се пооправи проблемът. Значи и като пусна кафе и после го спра си капе докато не изкара налягането. Вътре дали има някакви настройки които могат да се направят за по-бавно изтичане на вода или всичко ще да е от този клапан.

На тази снимка е в разглобен вид.
Свалих го и го почистих след което като тръгнах да го завивам в гнездото на главата и нещо не си прецених силата та скъсах долната капачка точно през двете дупчици. Както и да е стругар ми извъртя тапа но пружината ми се струва хлабава. Ако не е от този клапан от къде могат да се направят някакви настройки за по-бавно изтичане на кафето. Предполагам ако тече по-бавно и ще се получава и каймак и ще е по-силно. сега го изфъска за 6-7 секунди и... стане боза.

att-4c9ccc1e46fcas_sm.jpg


Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Юли 2009 : Отправено: 24 Септември, 2010 - 13:58:22
tsvetko tsvetanov


Редовен участник
От: Видин


Тази прожинка служи да не продьлжи да тече след спирането на помпата а относно бозата зависи само от кафето колкото е по ситно смляно и е повече толкова по бавно трябва да тече.

Всичко записи: 109 : Дата на рег-ция: Май 2007 : Отправено: 25 Септември, 2010 - 07:47:24
REPLAY


Нов участник


Искаш да кажеш, че това си е един вид само възвратен клапан.

Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Юли 2009 : Отправено: 25 Септември, 2010 - 15:25:59
psc_ivan_carskiРедовен участник


колегата цветко цветанов е прав,тази пружинка служи само за задържане на водата в балона,а относно кафето,ако ръкохватката няма крем дюза няма да има каймак и кафето ще тече бързо.трябва да слагаш доста кафе и много ситно смляно,за да става кафето.
има още една причина поради която може да не става кафето, огледай хубаво цедката на ръкохватката дали е с еднакви отворчета,ако искаш провери и температурата на кафето докато пада от ръкохватката.ако температурата е около 85 градуса плюс минус 2-3,и цедката е хубава,сменяй машината. толкова от мен... късмет!!!

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 25 Септември, 2010 - 20:19:52
REPLAY


Нов участник


Значи днес намерих такава машина счупена за части. Взех клапан и накрая се оказа, че имало и крем дюза. Като сложих крем дюзата и започна да изкарва кафе над ръкохватката. Трябва ли да има някакво уплътнение м/у цедката и ръкохватката. Имам чувството, че налягането минава през цедката съпротивлява се в крем диска и излиза от между цедката и ръкохватката.

Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Юли 2009 : Отправено: 28 Септември, 2010 - 23:40:25
anastasyo


Нов участник


REPLAY
Колега! Извинявам се много но на мен ми се счупи елемента в който влиза клапанчето! Този които е най-отгоре на снимката! Имате ли някъква представа от къде мога да намеря такъв елемент?

att-52e008b29ba5fs_sm.jpg


Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2013 : Отправено: 22 Януари, 2014 - 20:06:42
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина GRAN GAGGIA [Страници (1)]Powered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0167 ]   [ Gzipped ]