Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Кафемашина SAECO EASY - спира

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 тръгва да мели кафето и спира
zoro

Нов участник

здравеите, кафемашина SAECO EASY дава грешка при включване на 3 тата секунда

трагва да мели кафето и спира
провериx всичко мелачка, помпа, водомер
имам чуството че е от платката но не знам каде да тарся в нея

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2010 : Отправено: 29 Ноември, 2010 - 20:36:01
tsvetko tsvetanov

Редовен участник
От: Видин

Пробвай с друга кафемелачка.

Всичко записи: 109 : Дата на рег-ция: Май 2007 : Отправено: 30 Ноември, 2010 - 09:33:08
mgdmgd

Редовен участник

Не си спомняв кой от моделите имаше датчик на Хол в мелницата който следи оборотите. Ако не е този случай то на платката има верига следяща тока през мотора на мелницата и проблема е там

Всичко записи: 141 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 30 Ноември, 2010 - 11:02:15
zoro

Нов участник

колеги в момента проблема се промени.
при включване на машината след 3 сек. светва черв. индикатор постоянно (триъгълника) и не разрешава никакво копче да функционира защото е в грешка. Имам усещането че машината е в промивка и съм прекъснал цикъла а отново не мога да включа и докато не завърши промивката не може да разреши нормалната работа на машината.
Ако може някои да ми каже как да направа цялата промивка. Не успявам да я ислая.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2010 : Отправено: 30 Ноември, 2010 - 20:06:41
tsvetko tsvetanov

Редовен участник
От: Видин

Ако е влязла в режим промивка отвьрти само крана за чая и я остави .

Всичко записи: 109 : Дата на рег-ция: Май 2007 : Отправено: 06 Декември, 2010 - 09:36:19
Гост

ОТСТРАНЕН

възможно е магнита за нивото на водата да се е разпаднал и визуално няма как да го видиш - той си плува нормално, подложи някакъв външен магнит за тест или с друго казанче, днес правих Изи с такъв проблем.
Saeco Easy мелачката не спира
едва ли е сериозен проблема - сменяй микрето за пълненето на първо време

Отправено: 09 Ноември, 2014 - 22:02:34
kokoloco

Нов участник

Saeco Easy мелачката не спира
Кафемелачката не спира да работи и не прави кафе? Проблема сериозен ли е?

Всичко записи: 15 : Дата на рег-ция: Ноем. 2014 : Отправено: 09 Ноември, 2014 - 23:07:16
psc_ivan_carski

Редовен участник

полята с вода мелачка, или отказал микрек на дозатора, този който е под бобинката.

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 10 Ноември, 2014 - 09:24:05
пешоэ

Нов участник
От: Пловдив

На мен ми намерисва повече на чип, но може и да е симистора.Да е укасил и да дава затворена верига.

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Ноем. 2014 : Отправено: 17 Ноември, 2014 - 06:25:02
Гост

ОТСТРАНЕН

kokoloco, за твоя случай смени микрето на дозатора, както и psc_ivan_carski ти е писал

Отправено: 18 Ноември, 2014 - 21:19:28
psc_ivan_carski

Редовен участник

Има и още една вероятност,ако пластмасовата шайба която разделя кафето от лагера и планетните зъбни колела(така ги наричам аз) е пробита и е пропуснала кафе надолу ще затяга и ще спира...кафе и грес при зъбни колела знаете какво се получава.

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 19 Ноември, 2014 - 12:22:09
kokoloco

Нов участник

Благодаря Ви,
проблемът се оказа механиче в мелачката. Сега всичко е наред

Всичко записи: 15 : Дата на рег-ция: Ноем. 2014 : Отправено: 21 Ноември, 2014 - 09:02:29

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина SAECO EASY - спира [Страници (1)]