Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Кафемашина DeLonghi magnifica

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (3): [1] 2 3 » ]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 мига индикатора за мляно кафе
lombardo

Участник

Машината като загрее и натиснеш да прави кафе .....мели, превърта механизма и преди да пусне помпата за водата започва да мига лампата на бутона за мляно кафе....помпата не тръгва и направо превърта механиката за ново кафе и лампата продължава да мига.....
Според мен индикира, че няма кафе ...а мелачката си меле и кафе има в бункера.
Машината си прави всичко ,загрява, промива и всичко останало...проблема е само когато прави кафе...започва да мига бутона за мляното кафе и изхвърля кафето сухо.А платката зад бутоните съм я свалил, силикона съм го махнал и всички спойки са презапоени...без резултат.

att-4d2b511b85ae0_600.jpg

Всичко записи: 58 : Дата на рег-ция: Май 2008 : Отправено: 10 Януари, 2011 - 20:34:03
dmironov

Участник
От: Габрово

При първоначално пускане на машината трябва да си прави промивка и помпата да заработи , това означава че помпата е здрава , ако не го прави провери помпата . Ако си прави промивка смъкни платката намираща се зад бутоните за управление на гърба и трябва да има силикон отлепи го и го махни( с сешоар я подсуши ) . При работа на кафеавтомата там се събира влага и кафеавтомата се шашка .

Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 11 Януари, 2011 - 09:40:14
psc_ivan_carski

Редовен участник

провери и водомера,ако водомера не работи при промивката не ти казва нищо,че е запушена да речем,но като натиснеш за кафе и го прави този номер

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 24 Януари, 2011 - 19:41:18
tsvetko tsvetanov

Редовен участник
От: Видин

Опитай сьс смляно кафе но сложи двойна доэа.

Всичко записи: 109 : Дата на рег-ция: Май 2007 : Отправено: 26 Януари, 2011 - 08:36:57
psc_ivan_carski

Редовен участник

Кафеавтомат delonghi magnifica - не приема никакви команди
Прооблема е следния. При включване в контакта светват всички индикатори чува се лек шум индикаторите изгасват както е било винаги.След това машината не може да се включи от бутона
Понякога все пак се включва, загрява, промива светват индикаторите за единично и двойно кафе след което не приема никакви команди.
roizr
смени клавиатурата за проба,или ако нямаш резервна я огледай за спукани спойки или лентовия кабел да не е прекъснат...

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 08 Май, 2011 - 12:13:12
psc_ivan_carski

Редовен участник

НОВ ПРОБЛЕМ С ДЕЛОНГИ... много малък грамаж... потенциометърът на клавиатурата който е за нагласа на времето на мелене е здрав,а дори и на максимума само врътни мелачката за 1 сек. и отива да прави кафе с 1 грам. Някой ако има идея да споделя

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 16 Май, 2011 - 19:49:52
Lusi

Участник

Същият проблем имах със 2 такива магнифики.Проблемът е в платката.

Всичко записи: 96 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 18 Май, 2011 - 14:17:49
Bigchicho

Нов участник

Проблем с DeLonghi Magnifica Automatic - дисплейна - при стартиране качва асансьора горе и започва нагряване.До тук добре.Но от тук нататък се появяват аномалии.Понякога машината загрява,пуска помпата и се позиционира готова за работа.Друг път не нагрява достатъчно,на дисплея си пише" Warming up . . . " и така си стои докато не изпише " ALARMA ".Рестартирам я отново след което може и да тръгне а може и да не тръгне.

Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Апр. 2011 : Отправено: 30 Май, 2011 - 13:47:58
psc_ivan_carski

Редовен участник

ако питаш мен сложи една лампа на нагревателя,за да разбереш дали проблема е в захранването на нагревателя или в самия него.
Случвало ми се е здрав нагревател като го меря с мултицета работи, а като загрее малко и прекъсва

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 02 Юни, 2011 - 19:24:14
pemakedonski

Нов участник

Мисля, че имам проблем с Магнификата ми. Когато направи кафето независимо единично или двойно- капака с механизма се отваря и започва да мига индикацията за проблем, въпреки че преди това съм я изчистил от боклука.
Това се случва и при загряване и при изключване.
Не зная дали е нормално, но не ми се струва.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юли 2011 : Отправено: 21 Юли, 2011 - 09:44:41
psc_ivan_carski

Редовен участник

кой капак имаш предвид,вратичката отпред от кадето ти изтича кафето ли?

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 21 Юли, 2011 - 19:43:21
psc_ivan_carski

Редовен участник

Delonghi magnifica - тече вода под бойлера
Здравейте, кафемашина Delonghi magnifica си пълни ваната за отпадна вода за около 4-5 дена при около 5 кафета на ден, като водата за началната и крайната промивка се събира в чаша която си стои винаги на кафемашината.
При пускане на топла вода само (за чай примерно) от тръбичката за топла вода не тече почти нищо, а всичко изтича от там където по принцип се пуска за кафе.
Под бойлера има един прозрачен цилиндър - от там тече, даже и когато започва да загравя пак изтича известно количество вода, а през останалото време когато поддържа температура просто си капе.
Някакви идеи.
plamen123
от опит знам едно,сваля се балона с комплекта пластмаси под него и всичко се разглабя,почиства,има доста о-рингове които трябвада се сменят и проблема е решен.

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 23 Август, 2011 - 19:47:38
Vialex

Super Member
От: Стара Загора

Кафемашина DeLonghi magnifica - индикатор почистване свети
светна индикатора нза почистване на кафемашина делонги магнифика ,
какво трябва да правя,че съм изгубил книжката
dandor

Зареди контеинера с вода сложи отдоло един по голям съд и задръж по дълго бутона за кочистване които ти мига.
dmironov
Тегли и чети
http://www.service-ruse.eu/dounload/kafe/DeLonchi/Descaling.jpg

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 26 Ноември, 2011 - 10:53:39
vankosv

Нов участник

Трябва ми нагревател,някой има ли си идея от къде мога да намеря?

При мелене издава странни шумове,особено ако е насторена за по-фино,
разглобих я но видимо не открих нищо, дайте някаква идея за решаване на проблема защото и качеството на кафето е незадоволително.

Всичко записи: 19 : Дата на рег-ция: Февр. 2012 : Отправено: 16 Февруари, 2012 - 02:11:30
Todor Todorov

Постоянен участник
От: Шумен

Фикосота сервиз.

Всичко записи: 441 : Дата на рег-ция: Окт. 2008 : Отправено: 16 Февруари, 2012 - 14:21:16
xpp1969

Нов участник

Проблемът е, че мели недостатъчно кафе, с една трета по - малко и напитката става слаба.Усилен е потенциометъра за количеството докрай, презацепих кафемелачката понеже е поизносена и сега го мели по - ситничко.
Понеже тези машини не са с дозатор а с таймер и се чудя как да излъжа електрониката. Някаква идея да има някой?

може ли да се играе с тайминга за мелене или е зададен в чипа, който я управлява цялата?
Просто в момента машината не е в мен и искам да се подготвя, та като ми я донесат отново да я оправя бързо без да се лутам.

Всичко записи: 16 : Дата на рег-ция: Дек. 2009 : Отправено: 04 Юли, 2012 - 08:10:45
Lusi

Участник

ако видиш по нагоре съм написал че пробрема е в платката
зададен е в чипа

Всичко записи: 96 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 23 Август, 2012 - 12:27:17
kolyo

Админ
От: Русе

Кафемашина delonghi magnifica
Здравейте , не изчаках машината да загрее и да направи промивката и побързах да извадя казанчето за изразходваното кафе , в следствие на което не можах да го върна изписваше да се върне ,
с много търсене намерих къде е датчика и да откача едно зелено кабелче което казва на машината , че контеинерчето е там и тя да довърши процедурата за промивка . Да ама съм забравил да я изкл. от контакта докато вадя това зелено кабелче и след изваждането му започна да излиза "General alarm"
не мога да намеря нищо за този проблем .
zeziok

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Декември, 2012 - 06:03:38
teneke

Нов участник

Здравейте, Имам машина Delonghi Magnifica 3000
Четох инструкциите за прочистване и там пише да сипя препарат DURGOL в казанчето за вода за прочистване защото индикатора ми мига. Знае ли някой от къде да си го купя.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 03 Октомври, 2013 - 10:13:00
Mirela

Нов участник

Здравейте,
вчера правих почистване на машината ми Delonghi Magnifica. После забелязах, че едното гумено краче се е извадило и я повдигнах назад, за да го наместя. След промивката с чиста вода опитах да си пусна кафе, както всеки път, но уви - нищо не течеше от дюзите за кафе. Пробвах да я изключа и включа и не правеше обичайните промивки с вода. При включване започва странен шум близо до резервоара с вода и дори излиза пара от решетката над резервоара. Когато пусна кафето - то се мели и се издава характерния шум от правене на кафе, но вода не тече от дюзите и кафето си пада в контейнера без да е минала водата през него. Струва ми се, че някаква вода тече, но вътре в самата машина и се чува особен шум сякаш има въздух или сякаш се вари вода в кана за вода, но нищо не тече. Същевременно, ако натисна бутона за пара - той си работи нормално и парата си изтича от накрайника за пара/капучино. Трябва ли да нося машината на сервиз и къде или мога и сама да се оправя с това? Някой знае ли какъв е проблема?
Предварително благодаря за отговорите!

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 06 Октомври, 2013 - 18:06:30
kolyo

Админ
От: Русе

кафеавтомат Delonghi Magnifica
при включване в контакта,всички диоди светват,асансьора слиза малко на долу,връща се малко на горе и машината изключва.Никакъв диод не свети,никакъв бутон не реагира.Някой ако се е сблъсквал с такъв проблем МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ.
koko66

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Декември, 2014 - 16:59:33
ATANAS 1986

Нов участник

искам да попитам от какво може да не иска да тръгне мелачката на Магнифика 4000. при положение, че е изчистена и проверена с директен ток.
с директно подаване на напрежение върти а на мястото си не иска

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Апр. 2015 : Отправено: 01 Април, 2015 - 18:06:15
Hristo Peichev

Нов участник

След пускане на кафемашината, асансьора се качва нагоре, започват да мигат двете лампички за правене на кафе и след малко светва внимание и до там.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Апр. 2015 : Отправено: 06 Април, 2015 - 18:45:04
miroslavp_iva

Нов участник

проблема е в платката

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Авг. 2015 : Отправено: 20 Август, 2015 - 10:25:38
psc_ivan_carski

Редовен участник

Или в датчика на Хол,който следи оборотите на ротора.

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 21 Август, 2015 - 11:17:35

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина DeLonghi magnifica [Страници (3): [1] 2 3 » ]