Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Кафемашина DeLonghi magnifica

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (3): « 1 2 [3] ]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 мига индикатора за мляно кафе
kolyo

Админ
От: Русе

Кафемашина DeLonghi magnifica - как се влиза в меню проверка на брояча за направени кафета
Здравейте , някой би ли ми помогнал .
Как се влиза в меню проверка брояча за направени кафета.
andre6ko
в pdf-а не пише ли :
http://www.delonghi.com/bg-bg/products/kafe-mashini/-/-kafe-mashini-kafe-avtomati/magnifica-s-ecam-22110sb-0132213029?TabSegment=support#support

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 25 Ноември, 2017 - 13:08:03
psc_ivan_carski

Редовен участник

Здравейте,Колеги!Обръщам се специално към тази част от посетителите на форума който имат повечко опит в ремонта на кафе машини.Темата сме я дискутирали,но да пробваме пак...Казусът е:
перфектно делонги, натискаш да прави кафе и мели 2 сек., сменям кафемелачка (веднъж ми се получи със смяна на мелачката), същата работа, сменям платка... същата работа, сменям клавиатура пак същата работа, слагам друга мелачка прави едно кафе с нормален грамаж и на второто до третото пак си намаля грамажа сама, сменям платката правя едно кафе всичко е нормално и след второто пак си намаля грамажа сама....
какво би могло да е всеки би казал софтуер, както съм го казвал и аз преди години, ама от практиката излиза, че не е софтуера, защото сменям цялата платка и пак същото. В момента проблемната е от малко по-новите които са с по-малка платка. За тези които не им е ясно ще поясня.

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 19 Февруари, 2018 - 20:58:22
xxl_vn

Нов участник

Здравейте. Машината е Delonghi Magnifica Rapid Cappuccino - с дисплей. Прави чудесно кафе, но има един проблем. Когато я пусна мели пуска кафе, но не спира докато не я спра аз. Ако някой може да помогне ще му бъда много благодарен.

Всичко записи: 15 : Дата на рег-ция: Февр. 2016 : Отправено: 21 Февруари, 2018 - 15:36:00
mishel6666

Редовен участник

пробвай да програмираш дължината с натискане и задържане на бутона до жеаната дължина и пускаш

Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 21 Февруари, 2018 - 19:46:10
xxl_vn

Нов участник

Няма ефект. Значи машината започва да пуска кафе, стига до където трябва спира за секунда две и след това се включва пак помпата и отново пуска вода докато не я спра от бутона. Шантава работа.

Всичко записи: 15 : Дата на рег-ция: Февр. 2016 : Отправено: 22 Февруари, 2018 - 16:46:57
mishel6666

Редовен участник

паметта ти е заминала трябва да се презапише софтуера

Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 22 Февруари, 2018 - 20:28:57
mishel6666

Редовен участник

Кафемашина DeLonghi magnifica
Здравейте колеги,въпросната машина не иска да прави едно кафе,
бутона за две кафета и всичко останало си работи както трябва
valentin nikov
смени си бутона за единично кафе

Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 14 Март, 2018 - 19:30:19
yavor kunchev

Нов участник

Привет
Лампичката за препълен контейнер свети постоянно и при празен контейнер и съответно не иска да прави кафе. Почистих с четка всичко около контейнера, свалих главата и почистих и нея. Лампичката не спира да свети и ... не мога да си правя хубавото кафе
Някакви идеи къде е този датчик да го изключа даже - пак би трябвало да работи ... може да се е прецакал нещо
Благодаря за помощта предварително

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Авг. 2018 : Отправено: 22 Август, 2018 - 00:52:22
михаил йорданов

Нов участник

натисни два пъти бутона за мляно кафе / с лъжичката/ и ще угасне

Всичко записи: 19 : Дата на рег-ция: Юни 2018 : Отправено: 22 Август, 2018 - 18:55:27
yavor kunchev

Нов участник

натисни два пъти бутона за мляно кафе / с лъжичката/ и ще угасне

не става ... продължава да свети лампичката за пълен контейнер ...
нещо друго някой сеща ли се какво може да е?

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Авг. 2018 : Отправено: 24 Август, 2018 - 12:13:05
михаил йорданов

Нов участник

Delonghi Magnifica - Ръси мляно кафе
Здравейте имам Drlonghi Magnifica през определено време започва да ръси мляно кафе навсякъде вътре направо няма чистене само с прахосмукачка.
Докато беше в гаранция я връщах два пъти и май я смазваха с нещо горе където претиска мляното кафе и се оправеше за известно време и после пак така.
Някой ако може да помогне защо така и нормално ли е това, все пак е скъпа машина, често виждам, че не са хубави шайбите, прави го на каша и става мазало вътре. Благодаря предварително.
Марин Попов
трябва да се разглоби групата и да се смаже. ако трябва ще се сменят О-пръстените на буталото

Всичко записи: 19 : Дата на рег-ция: Юни 2018 : Отправено: 07 Септември, 2018 - 19:24:26
roumen

Нов участник

Кафемашина DeLonghi magnifica ESAM
Здравейте, от няколко дни машината ми започна да бръмчи странно, направо стържи.Иначе кафето си го прави както и до сега, но ме притеснява този странен шум. Ще се радвам ако ми помогнете със съвети. Благодаря Ви предварително.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2018 : Отправено: 06 Октомври, 2018 - 00:42:20
galin67

Нов участник
От: Шумен

Здравейте,колега psc_ivan_carski имам като вашия проблем с кафемашина делонги от по новите.Проблема е че не мели достатъчно.
Имате ли решение на проблема.

Всичко записи: 37 : Дата на рег-ция: Май 2011 : Отправено: 05 Януари, 2019 - 16:57:32
Румен Петров

Нов участник

Здравейте, имам проблем с кафе автомат DeLonghi magnifica esam300.B . При включване (когато включи ) работи без проблем, но все по-често не включва.
При включване светват всички лампи за кратко , асансьора слиза и се качва и до там .
Като задържа за 3-4 сек.копчето за включване светват за 10 сек . червените лампи .Някакви идеи

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Март 2019 : Отправено: 05 Март, 2019 - 10:02:40
михаил йорданов

Нов участник

първо си смени бутона за включване

Всичко записи: 19 : Дата на рег-ция: Юни 2018 : Отправено: 05 Март, 2019 - 19:09:14
psc_ivan_carski

Редовен участник

Здравейте, колеги! Отново един казус с тези Магнифики: Постоянно имам проблем с групата на магнифика, буталото затяга и оттам изхвърля кафе около групата.
Сменям о-ринговете на буталото с нови оригинални от Coffeeland, смазвам с оригинална силиконова грес на Саеко от червената, и въпреки това не могат да изкарват дълго, след 2-3 месеца проблема си е същия, смазвам отново перфектен и след 2 месеца същата работа.
Допитвам се до вас колеги за да споделите как решавате проблема вие!Благодаря предварително!

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 18 Декември, 2019 - 16:06:41
ицо тодоров

Нов участник

Кафемашина DeLonghi Magnifica ­ ESAM 3200 S - светва датчика за контейнера
здравейте,имам magnifica s3200, която при пускане на кафе тръгва да го прави и светва датчика за контейнера за боклук и не прави кафе,
моля за съвет.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Март 2020 : Отправено: 05 Април, 2020 - 17:43:42
kolyo

Админ

Кафемашина DeLonghi magnifica ­ ESAM3200 - асансьор
Проблема е следния при включване в контакта асансьора тръгва нагоре и неспира почва да се мъчи като опре в крайно горно положение и машината се изключва при повторно включване свети знака внимание и нищо нереагира от копчетата, като го върна на рака в крайно долно положение се получава същото тръгва нагоре и неспира.
Anatoli antonov

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Юни, 2020 - 19:23:39
kolyo

Админ

Delonghi magnifica - Мели много голяма доза кафе
Работеше нормално до момента,в който не светна за почистване.Почистих я и като я пуснах да работи,започна да меля кафе в огромни дози и се задръства.
Някаква идея дали е възможно да й въздействам по някакъв начин?
Mad13

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 06 Януари, 2022 - 23:43:50
kolyo

Админ

кафеавтомат DeLonghi magnifica rapid ­- как се разглобява кафегрупата
Здравейте. Въпросната кафемашина се мъчи. Кафегрупата се движи много трудно, едвам едвам, понякога се оправя. Понякога затяга(блокира) и изписва General Alarm. До днеска се оправяше , след малко(изкл. я от захр. и след малко се пооправя). Днес, КРАЙ не иска от нищо да се оправи, само General Alarm. Смазана е и обслужена и пак.
Та как се сменя втулката, как се разглобява кафегрупата за да се смени въпросната втулка? Или от какво може да е проблема?
veskovasilev

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Май, 2022 - 10:58:12
Тодоров

Нов участник

Здравейте,
Могат ли ножовете на кафемелачката DeLonghi magnifica да бъдат подменени с нови. Подозирам, че трябва да се сменят, тъй като кафето изглежда много едро смляно, а съм задал на най-ситното.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Дек. 2022 : Отправено: 19 Декември, 2022 - 20:59:41
kolyo

Админ

Кафе машина Delongi Magnifika - Изхвърля кафето
Здравейте, След като смели кафето, машината го качва нагоре по отвора за смляно кафе.
След което пуска само топла вода и не прави кафе.
Това го прави, когато си поиска. Какъв може да е проблема?
Vasko_777

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 12 Февруари, 2023 - 17:52:35
kolyo

Админ

Кафемашина Delonghi Magnifica - Изписва GENERAL ALARM
Проблем с кафе автомат Делонги магнифика,Рапид капучино .Изписва GENERAL ALARM
joro1444

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 25 Май, 2023 - 08:24:40
remz

Нов участник

Здравейте.магнифика 3500 като прави кафе издава много силен стържещ шум. Не мога да определя точно от къде идва.
Смених помпата но няма ефект. Някой има ли мнение за проблема.

Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Окт. 2012 : Отправено: 01 Юли, 2023 - 23:40:50
Хрис82

Нов участник

delonghi magnifica evo 290 .21 - свети червен триъгълник и омекотяване
Здравейте група имам следния проблем преди два дни си взех кафе автомат delongi magnifika evo 290 .21
направих си две кафета и ми светаха два индикатора червен триъгълник и това за омекотяване на водата мога моля за помощ

att-661b7b252ce02290_.jpg

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Апр. 2024 : Отправено: 14 Април, 2024 - 08:34:17

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина DeLonghi magnifica [Страници (3): « 1 2 [3] ]