|
Повреден възвратен клапан |
|
|
|
wpw
Нов участник От: Шумен
|
|
|
|
Клапана на моята машина изтърва и сега след, като машината постои няколко минути водата на самотек се връща в резервоара. Клапана се намира непосредствено след помпата. Освен неговия вход и изход към същия корпус има и снадка на маркучета от клапана за налягане, който връща водата в резервоара. Моля ако някой може да помогне с такъв клапан или да ме насочи от къде да поръчам. Аз живея в Шумен. Благодаря на всички отзовали се.
|
|
Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 18 Февруари, 2011 - 11:40:12 |
|
|
|
|
|
|
В сервиз ,, Етика,, на Фикосота взимаш един разширителен съд за кафемашина на Delonghi BAR 14 CD. Трябва да е с винт на изхода ,тъи като са два модела иначе трябва да сменяш и маркучето след съда до главата. |
|
Всичко записи: 99 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 21 Февруари, 2011 - 09:33:45 |
|
|
|
wpw
Нов участник От: Шумен
|
|
|
|
Поставен е възвратен клапан от делонги, приспособен и т.н. Благодаря за вниманието на всички ви. Хубави почивни дни. |
|
Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 10 Март, 2011 - 15:19:00 |
|
|
|
|
|
|
Кафемашина Ufesa CE 7140 - Капе вода от дюзата когато загрее Здравейте, От няколко месеца кафемашината ми Ufesa CE7140 капе от дюзата като се нагрее водата. Разглобих й металния резервоар, почистих го от варовик (имаше доста), сглобих всичко, но продължи да капе. Предполагам, че има клапан в долната част на резервоарчето, който изпуска при някакво налягане (понеже докато не е нагрята водата не капе). Можете ли да ме насочите откъде да потърся такъв клапан и как точно се нарича (или заместител). Освен това ако имате Service Manual за този модел машина, ще съм много благодарен.
Искам да попитам може ли да се свали само клапана (посочен на снимката - месинговата втулка), или трябва да се смени целия метален съд? Уж има начин да се вкара много широка отвертка в месинговата вложка (под нея има назъбена шайба), но въпреки усилията ми досега не можах да помръдна тази част дори и с клещи?
|
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Март 2011 : Отправено: 27 Март, 2011 - 19:06:27 |
|
|
|
|
|
|
Развива се с голяма отверка . Там има пружина със силиконова гъпка почистваш добре леглото в главата и леко опъваш пружината . Хубаво е да се смени тази силиконка ако е станала твърда. |
|
Всичко записи: 99 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 30 Март, 2011 - 18:20:31 |
|
|
|
|
|
|
Не знам как е стягана тази месингова частица, но дори и с голяма отвертка в гедоре не успя да се развие - почнаха да падат стружки от месинга и се развали отвора (преди това бях намазал с WD-40). Имате ли някаква идея как да го развивам - ако включа машината да се напече преди това, има ли шанс да е по-лесно развиването?
Не успях да развия месинговата частица от снимката, затова я разпробих с дрелка и я извадих на парченца. Свързах се с официалния сервиз "Въжаров", но оттам ми казаха, че Ufesa не се внасят от близо година и нямат никакви резервни части за нея (а и моята вече е извънгаранционна). Можете ли да ми кажете марка и модел на кафемашина, която да има съвпадаща с моята месингова втулка с клапанче, или магазин в София, откъдето бих могъл да потърся такава част? |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Март 2011 : Отправено: 11 Април, 2011 - 10:42:48 |
|
|
|
|
|
|
Пробваи от АЕГ ЕА130 или от плевенска. |
|
Всичко записи: 96 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 14 Април, 2011 - 17:16:58 |
|
|
|
|
|
|
Кафемашина UFESA CE7140 - развиване на дюзата
Машината е модел - UFESA, тип - C_CE08. Накратко проблемът е в това, че е запушена дюзата, от която излиза топлата вода за кафето. Има ли вероятност да е с обратна резба въпросната дюза или както се нарича там онова месинговото, което е запушено и трябва да се развие? Констатирам, че е запушено, защото в средата е болтът който държи цедката и когато е отвит, водата минава, а когато е завит да държи цедката, водата не минава през страничните дупчици. Опитах с тънка игла, но не мога да ги отпуша. Въобще какъв е начинът за отвиване? Не смея да пробвам със секач, за да не го строша. Предварително благодаря за мненията. ivtv1 |
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 29 Януари, 2013 - 21:56:38 |
|
|
|
|
|
|
не е с обратна резба но трябва да имаш U образен ключ за да го развиеш |
|
Всичко записи: 96 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 29 Януари, 2013 - 22:06:07 |
|
|
|