|
мига лампата за дефект в асансьора (първата вляво) |
|
|
|
|
|
|
Стартирайки машината не се чува движение на асансьора и след няколко секунди лампата му - първата вляво, започва да мига.Иначе си нагрява и щом достигне работна температура светва зелената лампа вдясно.Помпата си тръгва при отвиване кранчето на парата. По една случайност са ми оставили друга такава машина за ремонт (вече я отремонтирах), та разменяйки платките за проба дефекта си остава.Свалял съм блока с редуктора на асансьора и моторчето му е изправно, както и двата крайни прекъсвача. Всъщност, такъв имам резервен от друга повредена машина и с него проблема си остава.Блокирах двата прекъсвача при изваден асансьор (да не би да затяга той, макар да е почистен и смазан) - никаква промяна.Мерил съм всички прекъсвачи както и двата термодатчика, те нямат и отношение към този проблем, но за всеки случай. Всичко и е ок. Само дето не работи  Ако има някакъв метод за нулиране на грешки, споделете го, моля ви. А, и ако се намира някъде четлива схема, особено на платката - ще съм ви благодарен да я споделите.  |
|
Всичко записи: 16 : Дата на рег-ция: Дек. 2009 : Отправено: 11 Ноември, 2011 - 05:54:35 |
|
|
|
|
|
|
Провери ли нагревателя на плочата за подгряване на чашите,тя играе роля на буфер на мотора... пиши после... |
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 11 Ноември, 2011 - 12:23:03 |
|
|
|
|
|
|
Е-е-е, благодарско! Не че съм пробвал, сега прочитам поста ти psc_ivan_carski, но нагревателя съм извадил от пиновете, защото нали капака се влачи и е неудобно да се работи по нея.100% е от това! Направо ме спасяваш! Ще пиша веднага като пробвам  |
|
Всичко записи: 16 : Дата на рег-ция: Дек. 2009 : Отправено: 17 Ноември, 2011 - 19:30:52 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 18 Ноември, 2011 - 12:24:55 |
|
|
|
|
|
|
Определено беше от въпросният буфер, който бях елиминирал.Машината си заработи перфектно. Още веднъж благодаря!  |
|
Всичко записи: 16 : Дата на рег-ция: Дек. 2009 : Отправено: 20 Декември, 2011 - 17:25:29 |
|
|
|
|
|
|
Имам проблем с Rotel Comforta Luxe Подпуши при включване и отказа да се изключи от предния бутон. Като свалих платката и видях, че под Т9 - (Т410 700Т) платката е овъглена. Възстанових пътеките и смених Т9, но проблема си остана. Някъде из Саеко съпорт форума прочетох за Т2 на радиатора, ама подозренията ми са по - скоро за триака на същия радиатор - Т11.Групата не е заяла - въртя я с един пръст.Малко съм понатегнал кафемелачката, че си пия кафето силно и това я тормози при движение, но тук става въпрос за авария при самото и включване,когато няма кафе или шрот.Аварирала е при жена ми при включване, но си мисля, че е преди теста на групата. Някой да се е сблъсквал с подобен проблем?
......проблемът решен. Странен проблем, имаше теч от бойлерчето и в следствие това се е събрал конденз по платката, оттам късо и нагаряне, поляризация и се наложи да изведа един триак извън платката на "хвърчащ" монтаж, за да не пуши и свети като пусна машината. Е, и пътищата на платката изрязах, защото те бяха главната причина. Всичко се оправи.Естествено и теча, от който всичко се започна беше ликвидиран. Нови уплътнения, механично почистване на варовика и сега прави страхотно кафе.  |
|
Всичко записи: 16 : Дата на рег-ция: Дек. 2009 : Отправено: 15 Септември, 2012 - 22:45:31 |
|
|
|