Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Кафемашина Kenwood ES 430 - тече

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 ваничката под чашата се пълни с вода
Billboard

Нов участник

"Здравейте! Ползвам машина за еспресо Kenwood ES 430. Още докато загрява, ваничката под чашата почва да се пълни с вода.
Носих я три пъти на сервиз.
Първият път казаха, че са сменили трипътника (популярен и като "буренце"). Нямаше никакъв ефект. Допускам, че не го бяха сменили.
Втория път тържествено заяваха, че въпросът завинаги е решен.
Обзеха ме съмнения. Отворих машината и видях, че вместо към ваничката, преливната тръбичка е заустена към водосъдържателя. Варварски изпълнено, с крива, чупена с клещи месингова снадка и парче маркуч. Вместо да изтича във ваничката, водата се връщаше във водосъдържателя. След пет минути работа водосъдържателят ставаше горещ.
Нося машината трети път на сервиз, там я държат няколко дни, по мое настояване откачат преливната тръбичка от водосъдържателя и я насочват отново към ваничката.
Естествено, водата продължава да си тече.
Обясняват ми, че така трябвало да бъде.
Според мен обаче предпазният клапан отваря преждевременно. Ако всичко е наред, той би трябвало да е постоянно затворен и да сработи едва ако откаже термозащитата.
Няма логика машината да изпуска непрекъснато вода и ако се остави включена, да изпразни водосъдържателя.
Прав ли съм, и ако да - как да намеря гаранционен сервиз, който наистина да ми смени клапана?"

имам абсолютно същият проблем със същата кафемашина и със същият сервиз ЕТИКА - ВАРНА. Ама дословно същите грижи. Аз пара не ползвам, само кафе, но лошото е че при мен от температурата се нацепи леко водосъдържателя а сега открих и че единият маркуч също се е сцепил леко и ми наводнява кухнята ако оставя вода в машината. Трябва ми решение или читав сервиз, защото от този днес ми казаха че проблема си е мой и не го покрива гаранцията.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2011 : Отправено: 30 Ноември, 2011 - 19:59:20
pacofazomera

Постоянен участник
От: Русе

при загряване водата се разширява и трябва да изтече от някъде...или ти капе от главата или се отвежда към ваната долу или към водосъдържателя.вариант да не капе от никъде докато загрява няма!

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 13 Февруари, 2012 - 07:49:26

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина Kenwood ES 430 - тече [Страници (1)]