"Здравейте! Ползвам машина за еспресо Kenwood ES 430. Още докато загрява, ваничката под чашата почва да се пълни с вода. Носих я три пъти на сервиз. Първият път казаха, че са сменили трипътника (популярен и като "буренце"). Нямаше никакъв ефект. Допускам, че не го бяха сменили. Втория път тържествено заяваха, че въпросът завинаги е решен. Обзеха ме съмнения. Отворих машината и видях, че вместо към ваничката, преливната тръбичка е заустена към водосъдържателя. Варварски изпълнено, с крива, чупена с клещи месингова снадка и парче маркуч. Вместо да изтича във ваничката, водата се връщаше във водосъдържателя. След пет минути работа водосъдържателят ставаше горещ. Нося машината трети път на сервиз, там я държат няколко дни, по мое настояване откачат преливната тръбичка от водосъдържателя и я насочват отново към ваничката. Естествено, водата продължава да си тече. Обясняват ми, че така трябвало да бъде. Според мен обаче предпазният клапан отваря преждевременно. Ако всичко е наред, той би трябвало да е постоянно затворен и да сработи едва ако откаже термозащитата. Няма логика машината да изпуска непрекъснато вода и ако се остави включена, да изпразни водосъдържателя. Прав ли съм, и ако да - как да намеря гаранционен сервиз, който наистина да ми смени клапана?"
имам абсолютно същият проблем със същата кафемашина и със същият сервиз ЕТИКА - ВАРНА. Ама дословно същите грижи. Аз пара не ползвам, само кафе, но лошото е че при мен от температурата се нацепи леко водосъдържателя а сега открих и че единият маркуч също се е сцепил леко и ми наводнява кухнята ако оставя вода в машината. Трябва ми решение или читав сервиз, защото от този днес ми казаха че проблема си е мой и не го покрива гаранцията. |