Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Кафемашина Saeco Odea Go

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

psc_ivan_carski

Редовен участник

Струва ми се,че върти бавно моторчето което движи попарващата група,
дава 24v dc, а иначе по старичките машини като виената например дават около 33v, някои има ли идея ?

мотора е здрав, върти си лесно, платката ще е ама не съм сигурен какво да сменя

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 23 Февруари, 2012 - 19:35:23
tsvetko tsvetanov

Редовен участник
От: Видин

Моторьт е един и същ, така че му трябват 33v.
Провери да не товари той цялата верига ако ли не платка

За да си сигорен че не е мотора откачи едната клема от него и провери колко волта идват , ако пак са 24 трьгни по двата кабела на мотора на зад до буксата на платката от тук на татьк измерите елементите които управляват мотора / грец, ценер, симистори и т.н./

Всичко записи: 109 : Дата на рег-ция: Май 2007 : Отправено: 25 Февруари, 2012 - 08:51:36
psc_ivan_carski

Редовен участник

проблема беше в мотора, затягаше...
иначе данните са tip 33c, bd245c, mje 30007 ли кво беше там

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 20 Март, 2012 - 20:42:40
kolyo

Админ
От: Русе

saeco odea go - свети червения идикатор внимание когато пусна пара
или топла вода и не пуща нито пара нито вода
машината си трагва нормално прави кафе но когато включа пара или топла вода светва червения идикатор внимание
ledeniq

Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 02 Юни, 2012 - 20:16:37
Lusi

Участник

saeco odea go - регулиране ­ количеството смляно кафе
А бе уж прегледах инструкцията, ама не можах да схвана как се променя дозата смляно кафе.
anons
не се регулира. мели за определено време заложено в софтуера

Всичко записи: 96 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 22 Ноември, 2012 - 17:16:41
anons

Участник
От: Варна

Благодаря Lusi!

Всичко записи: 73 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 22 Ноември, 2012 - 22:38:30
roomen

Нов участник

Здравейте, появи се теч в контейнера за отпадъчно кафе, по-точно в големия контейнер, в който е поместен този за отпадъчно кафе. Предполагам че е уплътнителния пръстен на буталото, ако някой има опит моля да сподели.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2014 : Отправено: 20 Януари, 2014 - 20:19:18
anons

Участник
От: Варна

Пусни кафе при отворена врата и гледай от къде е теча.

Всичко записи: 73 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 20 Януари, 2014 - 20:48:33
Bigchicho

Нов участник

При натискане на бутона за направа на кафе мелачката тръгва и смила необходимото количество , асансьора отива до горе след което веднага се връща в изходно положение ,без да светне лампа за авария.След всяко натискане на бутона за кафе процедурата се повтаря / за 30 проби направи 2 кафета / Иначе вода за чай пуска от крана.

Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Апр. 2011 : Отправено: 14 Февруари, 2014 - 17:33:01
kolyo

Админ

Кафемашина Saeco Odea Go - свети бутона за парата
Здравейте имам проблем с машина Саеко Одеа Го.Водейки се от упътването за декалциране, стартирах програмата. Декалцирането започна, както е описано там, с постепенно изпомпване на течността от резервоара. Лампата за декалциране през това време си свети постоянно. Два пъти повторих процедурата и натиснах бутона с парата за 6 секунди.И сега този бутон свети постоянно и не иска да изключи а машината тотално заби.Какво да правя вече????
Plamena1

Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Юни, 2017 - 12:09:29
xxl_vn

Нов участник

Здравейте, машината е Saeco Odea Go и от известно време не прави добро кафе. Става рядко с малко и светъл каймак а отпадъчното кафе не е на хапче а разпръснат и мокър. Половината от него остава по групата. Намалил съм едрината на мелене на кафе, смених и О-ринговете на групата както и крема диска, но без ефект. Някой знае ли от къде може да е проблема. Благодаря предварително.

Всичко записи: 15 : Дата на рег-ция: Февр. 2016 : Отправено: 02 Юли, 2017 - 23:06:12
mishel6666

Редовен участник

колеги помагайте-пускам програмата за самопочистване на саеко одеа го /румънска/ минава цялата и машината угасва. след 2сек. се включва сама и пак тръгва програмата и така до безкрайност. някой сблъсквал ли се е с този проблем?

Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 03 Юли, 2017 - 20:00:31
psc_ivan_carski

Редовен участник

Водомера работи ли пробвай да го смениш.

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 07 Юли, 2017 - 08:10:06
xxl_vn

Нов участник

mishel6666 реши ли проблема. При мен се появи същия и нямам идея какво да я правя

Да добавя само, че машината на иска да загрява и нямам идея защо. Замерих бойлера - работи, смених и платката и пак нищо. Индикатора за температурата и другия за парата мигат постоянно а тоя който е за DECALCIFY свети постоянно.
Някой може ли да каже къде е проблема.

Всичко записи: 15 : Дата на рег-ция: Февр. 2016 : Отправено: 10 Юли, 2017 - 14:58:33
mishel6666

Редовен участник

смних водомера-същата работа. някакви други идеи

Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 13 Юли, 2017 - 19:26:48
Silvergreen

Нов участник

Здравейте,,
И аз имам същият проблем като колегата xxl_vn. Машината прави много слабо кафе, отпадното не е на хапчета, а насипно и изглежда доста едро.,макар и да съм намалил мелачката до най- ситно. Почистих всичко което се сетих, единствено не съм пробвал със смяна на кафето.
Има ли някой който може да помогне., просто вече нищо не ми хрумва. Освен да има някакъв проблем с мелачката?!
Благодаря предварително, ще очаквам с нетърпение вашите отговори.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2017 : Отправено: 26 Октомври, 2017 - 08:27:00
Veselinvraca

Нов участник

Кафемашина Saeco Odea Go - не ­ пуска кафе
Здравейте, Проблемът с кафемашината ми е следният:
При пускане изстинала си прави проверката, пуска си малко вода от отворите за кафе и работи нормално при натискане на бутона за кафе. Ако, обаче я изключа, когато вече е загряла и я включа отново, не си прави проверката, не пуска вода, което е нормално, но при натискане на бутона за кафе, мелничката заработва, помпата започва да бръмчи и малко след това всички лампички отляво започват да мигат в синхрон една след друга, в посока, по часовниковата стрелка и не пуска кафе. Чува се, как дюзата изпръсква, смляното кафе го изкарва напълно сухо в резервоара за отработеното кафе, пуска и малко вода, доколкото забелязвам.
Според мен, все едно машината при повторно пускане не може да "разбере" дали е загряла или не и не може да си стартира програмата. Почиствам я редовно, декалцирам я даже преди да светне лампичката за декалциране. Нямам идея, проблема дали е от платката или от термореле, термодатчик или нещо дурго, мога само да предполагам.
Ако някой може да ми помогне, бих искал да му благодаря предварително!
icosaecoodeago
Odea си го имат дежурно проблема с дозата. Основно намалят пула ако е запушено коминчет на мелачката. Проеерете го забива там кафе от парата на групата и го почистете.
Другия проблем е просто кофти кафе,не слагайте орекалено едри зърна и прекалено „биковити” кафета. Трудно поема големи и твърди зърна и електрониката на машината сама намаля дозата за да щади мелачката.
И имаите в предвид че след като сложите подходящо кафе при чисто коминче и трябват поне 15 кафета да си „отпуши” софтуера и да дигне дозата.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Септ. 2018 : Отправено: 21 Септември, 2018 - 18:30:38
andonov_b

Нов участник

Veselinvraca , да разбирам ли, че Odea Go няма опция за промяна на импулсите на мелачката както е при Talea Giro. Имам и двете, втората след като и промених импулсите на мелачката започна да прави страхотно кафе, но Odea Go прави водичка. Не е запушена, правих и пълна профилактика, но съм пробвал няколко кафета само и я зарязах. Значи трябва да пусна повече кафета ?

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2018 : Отправено: 29 Октомври, 2018 - 16:41:36
big_man

Нов участник

Здравейте, Имам машина Саеко Одеа.
Започна да изтича малко вода с утайка под машината от към контейнера за отработеното кафе. Някакви идеи?

Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Юли 2012 : Отправено: 13 Декември, 2018 - 13:27:18
Иван_Стоянов_84

Нов участник

Кафемашина Saeco Odea Go - Постоянно свети знак Внимание !
От известно време ми светеше нагревателчето за декалцификация, и преди няколо дни ми светна знака внимание постоянно, проверих всичко от което свети по принцип и не иска да изгасне,като свети само той без зелената лампа да светка. След като пусна кафемашината издава два звука като всеки път и не стартира цикъла на прочистване.Като извада капака на кафето, кутията за отработено кафе или резервоара за вода, започва да мига ,но след като си ги сложа по местата свети постоянно. не успях да намеря точно същия проблем.
Алармена светлина:
постоянно свети : машината е без кафе, резервоарът за вода е празен или чекмеджето за отпадък е пълно.
мига бавно : групата не е поставена, чекмеджето за отпадък не е поставено, капакът на бункера за кафе не е поставен или сервизната врата е отворена.
мига бързо : сигнализира за необходимостта да се подготви водната верига.
Постоянно свети дори след като е пълен резервоара за вода,чекмеджето чисто и капака на кафето е поставен с пълно кафе.
Имам чуството чче нещо по водната система се е запушило,защото не неаправих декалцификацията на време.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юни 2020 : Отправено: 23 Юни, 2020 - 11:04:47
psc_ivan_carski

Редовен участник

По-скоро единия от двата сензора е заминал,единия е за чистата вода,другия е за излишната вода,и трети вариант е тавичката за излишна вода да ти е натрупала мизерия и да лъже сензорс,че е пълна!

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 23 Юли, 2020 - 15:57:26
kolyo

Админ

кафемашина Saeco Odea Go - Показва прегряване
При включване всичко тръгва нормално, прави си тест, загрява, прави си промивка и ако побързаш може и да си направиш кафе, но след не повече от половин минута по свое решение включва помпата и след малко дава прегряване/ червена удивирелна/ и до там.
tiho-56

Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 31 Март, 2021 - 13:46:49
kolyo

Админ

Кафемашина Saeco Odea Go
смила много малко кафе???
stanemir

Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Март, 2022 - 19:32:57

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина Saeco Odea Go [Страници (1)]