|
|
|
|
|
|
|
Тече от пластмасовия цилиндър за пресоване на кафе.От вътре е надран , пропуска през пружините и изтича под машината. Предлагат ли се цилиндри като рез. част и кой ги предлага ? |
|
Всичко записи: 441 : Дата на рег-ция: Окт. 2008 : Отправено: 13 Май, 2012 - 10:59:10 |
|
|
|
|
|
|
Кафемашина Krups EA 8000 - мигат всички лампи
Здравейте, някой знае ли какво представлява термоелемента, който е залепен на бойлера? Руснаците пишат, че е термистор 100-120кОм. Французите само CTN без повече информация. Бяха се отлепили крачетата и съм сигурен, че го прегрях и сега при включване мигат всички лампи.При измерване на съпротивление ми дава прекъсната верига. Когато отида в фирмения сервиз трябва да зная номера на частта в противен случай е загубена кауза.Дори тогава е под въпрос, но това е друга тема. Благодаря dimiturgeo |
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 08 Април, 2017 - 23:17:04 |
|
|
|
|
|
|
точно това е термистор 120кОм трябва да ти дава между 100-120кОм. а лампите мигат защото трябва да се обезвъздуши. отвори крана на топлата вода и изчакай докато помпата спре сама итогава затвори крана |
|
Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 09 Април, 2017 - 19:47:39 |
|
|
|
|
|
|
Здравей, благодаря за отговора. Няма кран за топлата вода. А съпротивлението на термистора ми е твърде голямо(прекъсната верига). Мога ли да запоя термистор между крачетата или да се пробвам да отлепя керамичната плочка и да запоя под нея? Варианта да отлепя плочката или да закрепя външно друг сензор върху бойлера. Ако някой го е правил ще съм благодарен за съвета. Не си заслужава да се сменя бойлер комплект(200 лв.).
|
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Септ. 2013 : Отправено: 10 Април, 2017 - 12:37:20 |
|
|
|