|
|
|
|
|
|
|
Здр. машинката прави следния проблем: изписва ventilate, отварям крана за пускане на пара , помпата се включва, а вода не тръгва ??? Отворих почистих всички клапани, как да проверя какво налягане прави и изобщо прави ли някакво налягане ??? Възможно ли е помпата да бръмчи а да не работи ??? Благодаря. |
|
|
|
|
|
|
|
напълно е възможно,също така е възможно да е запушена трябва да откачиш маркуча на помпата който отива към балона и да я пробваш с кабел директно тя е 220 v |
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 11 Юни, 2012 - 19:22:16 |
|
|
|
|
|
|
помпата е сменена с нова 18лв
трябва ми инструкция за употреба за Saeco Vienna Digital, след безотказна работа от 2 години, тази машина вече ще ме побърка. Нова помпа, нов бойлер, сега работи, но кафето, което прави е отврат. Кафето е смляно добре, но каймак-няма, имам чуство, че водата не е достатъчно топла. Колко градуса трябва да е водата ??? Заедно с бойлера имаше в комплекта и термо датчик, смених и него, върнах и стария и пак същата работа. А ако не вдига температура, машината не заработва, което ме навежда на мисълта, че вдига достатъчно температура. Сега, като прави кафе, мели, дозира и започва да пуска вода, пуска малко вода и спира за три сек. след което довършва дължината на кафето, а преди не правеше така ???? Разглобих и почистих цялата мелачка, забелязвам че няма промяна в ситността на смляното кафе след завъртане на копчето за регулиране, но кафето е добре смляно въпреки всичко. От настройките на дисплея изписва доста неща едно от които е за настройка на температурата май ??? Може ли някой да помогне или вече и в завода производител няма да могат да я оправят, след моята намеса ???? |
|
|
|
|
Vialex
Super Member От: Стара Загора
|
|
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 18 Юли, 2012 - 15:06:50 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря за бързия отговор.
И така, след цялото бъзикане по машината, стигнах до следното положение: сега прави така: едновременно мели, дозира и пуска кафе-явно вече много се ошашка. В мелачката има точно в средата,където е болчето за ножа една бяла пластмаса, която с шестограм има две положения,помислих, че от там може да се до регулира мелачката,но уви, след прещракването на второто положение , стигна до там, че вече прави всичко едновременно. Разбрах, че бойлера трябва да вдигне до 70 градуса, толкова вдига ,но кафето си е направо негърска пот. Моля помогнете. Възможно ли е да има проблем в асансьора, например да не притиска добре кафето ???? _____________________________________________________ Проблема е решен. |
|
|
|
|
|
|
|
Кафемашина Saeco Vienna digital
Здравейте, кафемашина Saeco Vienna digital, изкючва се сама. Микрето на вратата, което прекъсва захранването, работи, ако някой знае причина , предварително благодаря ventyri |
|
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Юни, 2013 - 20:52:24 |
|
|
|
|
|
|
Saeco Vienna exclusive - не тръгва Аз имам следния проблем. Същата кафемашина не иска да тръгне. всичко е ок, но свето лампата за авария(че няма вода или кафе), и не иска да тръгне. Всичко изглежда наред не съм отварял само нагревателя да видя. Има ли шанс от него да не иска да тръгне ? Благодаря предварително. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Септ. 2013 : Отправено: 12 Септември, 2013 - 11:01:45 |
|
|
|
|
|
|
..сега прави така: едновременно мели, дозира и пуска кафе-явно вече много се ошашка. | - защото си дал YES на PREGRINDING (предварително смила за следващото кафе) а онова с пускането на вода, спиране и пак тругване е защото си дал YES или LONG на PREBREWING (накисване), така че просто дай NO на двете опции и ще работи нормално
|
|
|
|
|
|
|
|
кафемашина Saeco Vienna Digital Здравейте ! Наложи се да почистя машината от натрупания варовик. Разглобиха я цялата и направих профилактиката идеално. Сглобих и включих за тест и даде на късо. Разглобиха отново и видях че единият кабел от помпата е излязло и се е опрял в другия. Там е окъсила. Сега изобщо не се включва. Проверих бушона, платката, изглежда всичко е ок. Но не светва изобщо. Моля, помогнете ! Къде да търся . _______________________________________________________________________ Реших проблема със захранването. Стигнах до тук: включва, вдига температура,прави тест. При опит да направи кафе, мели, дозира, но не подава сигнал към помпата.
Така: продължавам с мъките. Термозащитата на помпата е дефектирала. Сега ,помпата тръгна, но не спира. В захранващата платка, няма проблем. Защо не спира помпата ?
Готово. Проблема е решен. Запушен теристор. Пак ще се пие кафенце. |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Февр. 2014 : Отправено: 18 Април, 2018 - 17:47:20 |
|
|
|
|
|
|
Saeco vienna digital Попадна ми Saeco vienna digital . Пуснах я и след малко перипети май заработи, но протече отвътре някъде. Отворих я и гледам тече от бойлера (уплатнение). Много беше зацапана с кафе и я пръснах на съставните и части. Събрах я след почистване и смяна на уплатнение и се започна една епопея......трета нощ се боря с нея. Какво правеше отначало - постоянно излизат надписи FILL WATERTANK, BREW UNIT MISS, нещо си KNOB, VENTILATE..... Произволно се появяват тия неща и така докато ми писна. Свалих двете платки (захранване и управление), премерих кондензаторите и те естествено не бяха в час, замених ги, почистих леки следи от окисление (явно конденз в следствие прецаканото уплатнение) и монтирах платките. Всичко привидно вече тръгна - да ама не....... 1. Някой е байпаснал магнитния датчик за резервоара с вода, като е резнал жиците и е дал на късо буксата. Дали ще я извадя или поставя на място и, на дисплея няма реакция и машината видимо си работи. Това не ми се вижда нормално. 2. Основния проблeм е, че: - пускам кафе (без значение малко, средно, голямо), мелачката почва да мели, после спира, дозатора щрака 2 пъти на дисплея се изписва 1 small coffee минават няколко секунди изписва и Ventilate, след още няколко секунди мъзва там нещо и изписва FiLL WATERTANK VENTILATE и кафе няма. Отварям малко крана за топла вода и е РЕДИ. Все едно нищо не е станало.
3. Какво направих - махнах BREW UNITА, имитирах, че е там и какво видях. - Всичко мина по горе описания ред, и след като изпише VENTILATE оста на BREW UNITА мърда 3...4 градуса ляво и после се връща в начално положение. - измерих крайните изключватели (на BREW UNITа) - привидно работят. Единия дава при затворен контакт около 50 ом, но едва ли в него е проблема, защото той отговаря за другото крайно положение и за сега оста не е стигнала до неговото задействане. - откачих буксата на крайните изключватели (на BREW UNITа) - мотора върти и след време изписва грешка , което е нормално. Когато ги върна и оста се позиционира правилно или на 180, което е логично. Крайните изключватели не са разменени поне от мен - снимах преди да ги сваля. Отвреме на време при включване се появява надпис Self test , мъцва мотора и после е готова. Не е спирала със съобщение за грешка. 4. Дайте идея какво става ?
Помпата си работи перфектно, всички водни магистрали са отпушени. Евентуално водомера да е скапан, но не ми се вярва.
П.П. имам чувството, че мотора на асансьора върти наопаки. Нищо обаче не е сменяно по полярността на кабелите.
П.П2. Май схванах какво не е наред. При пускане на машината Асан се позиционира. Това става по следния начин: - завърта по посока на часовниковата стрелка до задействане на краен изключвател. - след това обръща посоката и минава в режим готовност. Явно при това трябва да освободи крайния изключвател, но не се справя по някаква причина и той остава натиснат. Пробвах да го освободя, като подам ток и мотора врътне някой и друг оборот и воаля - машината задвижи асансьора. Интересно на какво се дължи това явление. Смених всички кондензатори, като по навик меря и новите преди да ги монтирам. За съжаление нещо няма схема за моята платка. m5dpwrv15 M5DCPUV16
Вчера премерих напрежението на мотора - 36В, а ценера е 33В. Днес смених ценера и вече е 33В, но не се променя нищо. Ако освободя крайния всичко тръгва, но асансьора пък после не се връща, защото другия краен остава натиснат. Да не би нещо да не съм събрал правилно асан?
П.П. Дайте идея как става връщането при позициониране. Явно не е до отстъпване на крайния изкл. По-вероятно е по време или греша?
Проблема е решен. |
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 22 Август, 2020 - 19:57:53 |
|
|
|