|
|
|
|
|
|
|
Търся памет за тази кафе машина
|
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Ноем. 2012 : Отправено: 27 Ноември, 2012 - 08:48:53 |
|
|
|
|
|
|
повечето модели от тази марка искат задължително занулиаване без зануляване не тръгва |
|
Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Ноем. 2012 : Отправено: 29 Ноември, 2012 - 18:05:18 |
|
|
|
modac
Супер участник От: София
|
|
|
|
Би ли обяснил как се прави зануляването. |
|
Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 21 Януари, 2013 - 19:53:20 |
|
|
|
|
|
|
Защо мислиш че е изтрита паметта? Имам такава платка и се опитах да прочета контролера . За съжаление кода на програмата е защитен и няма как да се прочете. |
|
Всичко записи: 141 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 21 Януари, 2013 - 19:55:28 |
|
|
|
|
|
|
а ето и файла които смъкнах със моя програматор обаче мисля че е празен
Кафемашина ARIETE SUPREME DELUXE 1316 - изтрита памет Здравейте на всички ! Имам кафе машина на която изтрих паметта без да искам. Искам да попитам дали някой има чип, памет или цяла работеща платка за нея. Евентуално ако има колко ще струва.
|
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Ноем. 2012 : Отправено: 24 Януари, 2013 - 23:52:54 |
|
|
|
|
|
|
Кафе автомат Аriete supreme - Не спира да загрява - зелената лампа не спира да мига
Въпросният автомат Аriete supreme като го включа започва да върти мотора и механизма, с което според мен се подготвя за работа. След 10-20 сек. спира да върти вътре, но индикатора за температурата не спра да мига и така машината не може да продължи. След малко светва червена индикация за проблем. Никакви бутони не сработват. Докато разбера какво става изгоря термозащитата.
Отворих я проверих кабелите към електрониката всичко ОК. Решиш, че може да е от термо датчика (термистор с винт) на нагревателя. Нямам идея какви са параметрите му, но го замених със друг от друга машина с електронно управление. За жалост проблема не се оправи. Дали проблема е там и как мога да проверя? Antracid |
|
|
Всичко записи: 12555 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Юни, 2013 - 00:18:52 |
|
|
|
|
|
|
Доколкото разбирам от написаното , постоянно е включен нагревателя. Провери семистора за нагевателя и веригата за включването му. |
|
Всичко записи: 141 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 14 Юни, 2013 - 09:13:13 |
|
|
|
|
|
|
Реших да проверя дали е от термистора на нагревателя. Замених го с потенциометър 10ком. След включване машината започва да си прави теста, а злената лампа за нагревателя мига (грее водата). Започнах бавно да завъртам и да намалявам съпротивлението и на около 7,7ком спира да мига и пак започва да върти механизмите, но светва червената лампа за проблем и не може да продължи. Според мен проблема е бил термистора, защото продължава при достигане на някакъв омаж, но защо после се ошашква не знам.
Ако някой знае какъв термистор трябва да се сложи, моля да сподели. Аз предполагам, че трябва да е 10ком, но незнам на 7,7ком каква ще е температурата.
Ако някои се сеща, защо след това може да прави грешка да сподели!
По време на първото (при проверката), а после и на второто( след достигане на темп.) завъртане, помпа не се включва, нито пуска от някъде вода. Не знам при тези машини дали има първоначална промивка или качване на вода.
|
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 16 Юни, 2013 - 11:25:53 |
|
|
|
|
|
|
прави промивка а термистора е 10ком |
|
Всичко записи: 96 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 16 Юни, 2013 - 12:13:59 |
|
|
|
|
|
|
След като започне да върти механизма на кафе групата, колко цикъла или оборота прави. Ако прави повече от 1 цикъл или оборот означава, че на механизма му се подава постоянно напрежение и най-вероятно поради това ти влиза в грешка, защото микретата фиксиращи положението на групата сработват повече от един път. Ако е ОК провери водомера и захранването на помпата.  |
|
Всичко записи: 73 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 16 Юни, 2013 - 19:31:33 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря ви много anons и Lusi ! Сложих 10ком термистор и проверих микретата. Оказа се, че по някакъв начин е излязла от нулево положение на механизма и така не може да затвори веригата на първия ключ. Общо взето са 3 микрета и ако не са затворени и трите, не продължава и дава грешка. |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 17 Юни, 2013 - 23:52:58 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте на всички които се мъчат с тези машини .Ина мен ми докараха такава проблема и е че постоянно след натискане на бутона за включване пуска помпата за вода.Забелязах че някой беше вадил кабелите от буксите които са силови и не знам дали са поставени правилно ако някой има описание мола да помогне J15 J13 J16 и другите на ляво ..Мерил съм всички триаци наред са. |
|
Всичко записи: 25 : Дата на рег-ция: Юли 2006 : Отправено: 21 Януари, 2015 - 13:10:20 |
|
|
|
rope
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
Пробвай да размениш двата кабела на помпата, щом е ровено. |
|
Всичко записи: 426 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 21 Януари, 2015 - 13:24:16 |
|
|
|