Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Кафемашина TCM на 10 години? ­ Налягане

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Пропуска вода от ръкохватката
stef_90

Нов участник

Здравейте!
http://media.snimka.bg/images/004423382-big.jpg
Наскоро ми я подариха,но не знам какъв е модела,а понеже е стара,не мога да я открия и в интернет...
Интересува ме на какво налягане работи машината,не съм я отварял,понеже нямам звезда,само свалих цедката над ръкохватката и я почистих,както и тази в ръкохватката.Иска ми се да сваля уплътнението,но ако го скъсам,не знам дали ще намеря същото. Иначе машината не прави лошо кафе,но няма много каймак,а ако е много ситно кафето или го натъпча повече,започва да излиза на балончета и протича над ръкохватката. Машината е без крема диск,намерих един за 7лв., който се поставя в ръкохватката под цедката,но не знам дали ще има достатъчно налягяне машината,затова искам да знам колко бара е.
Също така преарах едно прахче през нея.
Посъветвайте ме какво да направя в този случай,за да пия по-хубаво кафе с тази машина.
дали ще мога да намеря същото уплътнение и ако спре да тече над ръкохватката,дали има смисъл да и сложа крема диск?
Живея в София.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2012 : Отправено: 30 Ноември, 2012 - 12:08:00
гого72

Нов участник

На 15 бара работят всички машини с помпа.Гумичката я свали и отиди в робуста на ул.Родоски извор,там има всякакви резервни части.http://www.robusta.bg/
На всички машини без крем диск каймака зависи от едрината на кафето а за този крем диск от 7 лева нищо нети пречи да пробваш.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2012 : Отправено: 01 Декември, 2012 - 21:27:02

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина TCM на 10 години? ­ Налягане [Страници (1)]