Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Кафемашина DeLonghi EC155

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Не прави вече хубаво кафе
stto

Нов участник

Машината започна да прави кафе без каймак и да тече по слабо. Проверих цедките. Бяха доста запушени. Почистих цедките и крема диска. Смених трипътника защото връщаше вода в резервоара. Проверих бойлера и клапанчето отдолу бяха абсолютно чисти. Разглобих и помпата. Според мен всичко си и е наред.
След сглобяването нямаше никакъв ефект. Дори и без филтъра водата тече по- слабо от нормалното и кафето което прави е същият чорбальок.

Откачих маркуча който идва от помпата и влиза в бойлера и пуснах помпата. Успях да го затисна с палец отпред въпреки, че не беше лесно. Помпата заглъхна но съвсем леко и започна да връща вода през трипътника в резервоара- това нормално ли е.

Според мен помпата не вдига достатъчно налягане (въпреки че работи).
Моля за мнение. Какво да проверя още и как мога да отстраня проблема.Мерси.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Дек. 2012 : Отправено: 05 Декември, 2012 - 04:57:19
kolyo

Админ
От: Русе

Кафемашина DELONGHI EC-155/156 ­ капе
Здравейте имам следния проблем, от около три години имам тази кафемашина и работи перфектно но от два три дни забелязвам че като е включа да подгрява започва да капе от там където се слага ръкохвадката и като си направя кафе и махна ръкохвадката продължава още около една минута да капе.
Ако някой е запознат с проблема моля да сподели, благодаря
Skyline

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 27 Февруари, 2015 - 20:30:01
habibekundeva@abv.bg

Нов участник

Здравейте кафе машината ми е Delongi EC155 и там където се завърта ръкохватката има от двете страни има нещо като 2 пластмасови пластинки и едната е счупена и сега не може да се стегне ръкохватката и не може да прави хубаво кафе.Имате ли в наличност

att-55e080c543f0c155.jpg

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Авг. 2015 : Отправено: 28 Август, 2015 - 18:10:06
kolyo

Админ
От: Русе

http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=7&topic=292

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Август, 2015 - 18:17:34

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина DeLonghi EC155 [Страници (1)]