Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Кафемашина Saeco Incanto Sirius ­ - не се включва

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

ivanovi

Нов участник

Здравейте свалихме вътрешният пластмасов блок за да го почистим, и след поставянето му машината изобщо не се включва, някой има ли идея какъв може да е проблема ?
Всичко е поставено както е по опътванията, всичко е на място, и двете места за контакт си дават такъв просто няма никакъв сигнал (нито звук, нито дисплей).
Предварително благодаря!

att-50dc86e238290p_1_.jpg

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Дек. 2012 : Отправено: 27 Декември, 2012 - 19:34:54
mgdmgd

Редовен участник

Както чета просто нямате захранване, дори и да не са наред ключетата , на този модел и да не контактуват , машината трябва да светне.
По-скоро нещо ви убягва, като захранващ кабел , ключ или нещо такова, предполагам.

Всичко записи: 141 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 28 Декември, 2012 - 10:50:32
ivanovi

Нов участник

Благодаря Ви за бързият отговор! Възможно ли е да ме насочите към техническо ръководство на машината ?
Вчера свалих горния капак и проверих бушончетата на power board-a (всички са наред), но не посмях да сваля мотора на мелачката и след него.
Поздрави!

Проблема най-вероятно е в ключетата за контакт, открих 3 но дори когато и 3т е със сигурност дават контакт отново не се включва. Възможно ли е да има и други, които не съм открил ?

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Дек. 2012 : Отправено: 28 Декември, 2012 - 15:50:08
anons

Участник
От: Варна

mgdmgd е прав. Не са микроизключвателите. Тръгвате от щепсела, ключ, RCL, термобушон, кликсони, вход платка и т.н.

Всичко записи: 73 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 29 Декември, 2012 - 19:51:24
ivanovi

Нов участник

Благодарим ви приятели, проблема се оказа с топломерите.
Оказа се, че е било нужно просто да се ресетнат чрез натискане на бутоните им и всичко си тръгна!
Поздрави!

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Дек. 2012 : Отправено: 07 Януари, 2013 - 16:44:09
joroklima

Постоянен участник

Колеги, някой знае ли при този модел Сириус, как машината отчита, че няма кафе в бункера. Мисля си, че най вероятно следи тока на кафемелачката или може би броя на импулси от датчика за определено време, но ми докараха такава за ремонт, на която като я пуснеш да прави кафе, завърти кафемелачката и след малко изпише, че няма кафе в бункера. Имам същата кафемашина в къщи и от нея свалих кафемелачката, за да я сложа на развалената, като преди това първо размених датчиците и ефект нямаше. След това сложих моя мотор, като преди това им сравних данните на консумация и на двата двигателя и те бяха еднакви, но с моята кафемелачка машината заработи а с другата не иска. Не мога да си обясня, защо е така? Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем?

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 08 Февруари, 2013 - 22:57:41
Lusi

Участник

отвори мелачката и виж зъбчатката с магнитите да не е изронена

Всичко записи: 96 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 09 Февруари, 2013 - 09:57:43
joroklima

Постоянен участник

отвори мелачката и виж зъбчатката с магнитите да не е изронена
Lusi и това гледах, но всичко си е наред, няма износване и магнитите си седат. Единствената разлика е че едното зъбно е със ситните зъби а другото (моето) е с едрите, защото преди време го сменях, заедно с мотора, че няма никъде със ситни зъби.

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 10 Февруари, 2013 - 13:43:03
mgdmgd

Редовен участник

Кафемашина saeco incanto sirius - прави selftest и изписва grinder blocked
мелачката е почистена и е сменен датчик на хол измерване без магнит, +-равно на3.25v, +и изх.сигнал e ravno na 1.05v, -и изх.сигнал e ravno na 2.25v. Измерване с магнит +-равно на3.25v ,+и изх.сигнал e ravno na 3.25v, -и изх.сигнал e ravno na 0v. Ako някои е измервал този датчик да сподели дали е добре. В платката има ли друго да следи ел. мотора на мелачката. Благодаря предварително
светлана12345
Не съм мерил конкретно , но за ниво "0" мисля че трябва да е под 0,6 V .

Всичко записи: 141 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 24 Юли, 2013 - 10:13:24
anons

Участник
От: Варна

saeco incanto sirius - слабо кафе
кафемелачката беше с ситни зьби, подменена е с едрите и сега времето за мелене е по кратко някои има ли идея,
моля помогнете

пиньоньт и короната на кафемелачката бяха с ситни зьби, подменена е с едрите и сега времето за мелене е по кратко някои има ли идея,
моля помогнете
moderna
За да ти е по-силно кафето трябва да промениш или едрината или дозата (количеството) на кафето, а може да се наложи промяна и на двете.
П.С. Ако си пипал ножовете първо почни с едрината.

Всичко записи: 73 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 29 Юли, 2013 - 22:58:07
remz

Нов участник

SAECO INCANTO SIRIUS - Не прави кафе
Машинката си работи нормално. от време на време след като докосна копчето за кафе, мелачката не мелеше достатъчно и изхвърляше смляното кафе сухо.
напоследък вече почти всеки път го прави.например трябва да се мели 10 секунди, мелачката мели 8 секунди и смляното директно се изхвърля.
какъв е проблема ,какво трябва да се направи.

http://www.fixya.com/support/t25641670-fill_bean_container_error_vacuumed
тук намерих отговор на въпроса си.проблема най вероятно е в сензора на кафемелачката.
от къде мога да намеря този сензор.

Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Окт. 2012 : Отправено: 18 Март, 2017 - 17:09:13
mgdmgd

Редовен участник

Не съм правил такава машина , но ми се струва че за 10 секунди ще смели достатъчно кафе, дори и повече.
Ако ти е повреден сенсора и не дава импулси , мелницата спира веднага, и би ти дало грешка в мелницата. Това може да установиш като изключиш кабелите на мелницата.
Ако все пак ти е в датчика за мелницата, аз съм ползвал такъв от водомер, само че там не помня дали пасваха точно крачетата, аз се ориентирах по схемата. Мисля че и в Комет се продават датчици с които можеш да го замениш.

Всичко записи: 141 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 28 Март, 2017 - 15:43:32
remz

Нов участник

точно там е проблема,още 1,2 секунди и ще смели достатъчно кафе но спира и изхвърля смляното.след като изхвърли ,предупреждава че е свършило кафето в бункера.вмежду другото,преди 1 месец разглобих мелницата и почистих греста наслоила се върху сенсора ,и след това започна да работи нормално.само 1 ден 5,6 пъти последователно изхвърли смляното,не разбрах защо го направи. сега все още няма проблем.но се опасявам че някой ден отново ще ми прави номера.

Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Окт. 2012 : Отправено: 28 Март, 2017 - 18:44:47
mgdmgd

Редовен участник

за да не смели за 10 секунди достатъчно кафе , според мен ножовете на мелницата не са добре. За сензора: Датчика на Хол не би трябвало да се влияе от замърсеност , освен ако няма утечки.
Все пак казвам че не знам конкретния модел. Казвам тези неща като съдя по другите модели на Incanto. Там казва че няма кафе като следи тока през мелницата и досега дето съм имал такива случаи е било винаги до 1-2 секунди след завъртането на мелницата. Ако и тук е така , аз първо бих почистил платката първо, за да излюча възможността от утечки. Ако това не помогне ще изключа тази верига за да съм сигурен че е от нея, и ако не е от това щях да му мисля нататък.
Все пак казвам тези неща с уточнението че не съм сигурен дали конкретният модел не следи по друг начин колко кафе е смляно.

Виж и прикаченият файл
Изтегли файл: Untitled.docx
Изтеглен пъти: 600

Всичко записи: 141 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 29 Март, 2017 - 09:50:29
dekotd

Нов участник

Здравейте, Имам кафе машина Saeco Incanto Sirius .
проблема при мен е ,че машината не прави плътен каймак, сбс бутона е завъртян до край и няма разлика , променях и едрината на кафето пак е тъка, декалцирах машината, но нямаше промяна.
къде да търся проблема .благодаря

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юли 2017 : Отправено: 15 Юли, 2017 - 08:43:33
kolyo

Админ
От: Русе

Saeco Incanto ­ Sirius S-Class - шуми
Здравейте, много шумно взе да работи усъмних се от помпата от там идваше шума смених я със нова , но шума не изчезна
шума идва от бойлера. каква може да е причината за това бучене при положение че на два месеца си декалцирам машината и какво трябва да направя.
mac14

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 24 Септември, 2019 - 13:38:32
kolyo

Админ
От: Русе

Кафемашина Saeco Incanto Sirius ­S klas - Мелачката не спира
Имам следния проблем при приготвянето на кафето мелачката не спря и аз дръпнах щепсела асансьора целия беше със смляно кафе, почистих но сега екрана само мига , какво трябва да направя
mac14

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 02 Юли, 2023 - 17:38:20

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина Saeco Incanto Sirius ­ - не се включва [Страници (1)]