|
|
|
|
modac
Супер участник От: София
|
|
|
|
Здравейте колеги, моля за съвет къде да търся проблема в тази машина. След теста на дисплея изписва, че е готова, но не реагира на нито един бутон. Единственото, което работи е горещата вода за чай. Моля и за някаква инструкция, защото машината е настроена на португалски май и ми отне доста време да разбера какво пише след теста:
Намерих си инструкция. Явно истиския модел е Saeco Vienna Digital SUP 018D |
|
Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 09 Януари, 2013 - 17:04:27 |
|
|
|
|
|
|
Трябва ти здрава клавиатура за проба първо |
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 10 Януари, 2013 - 15:42:17 |
|
|
|
|
|
|
провери си бутоните мисля че на тези машини самите бутони са върху платката.
|
|
Всичко записи: 15 : Дата на рег-ция: Дек. 2012 : Отправено: 10 Януари, 2013 - 20:20:33 |
|
|
|
modac
Супер участник От: София
|
|
|
|
Абсолютно точни предположеня! Благодаря много за инфото. Контактната материя върху бутоните е износена. |
|
Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 11 Януари, 2013 - 19:03:15 |
|
|
|
|
|
|
Miostar Comtesse Digital - Много блудкаво кафе
Здравейте, проблема е следния тази машина я имам от има няма 3 месеца... от както я имам обаче съм отвратен от кафето... каквито и настройки да и направя прави кафето блуткаво едно слабо като измито... след като изтече прави го със супер малко каймак който се размива за 10-на секунди... предишната ми машина беше Saeco Viena правеше унилано кафе... тази не знам вече от какво може да е... пробвах с асансьора от старата машина... същата работа, пробвах с мелачката от саекото пак същата работа... всички настройки базиках никаква промяна... направо незнам къде може да търся проблема ако може да ме насочите или някакъв съвет ще съм много благодарен кафемашината показва 9000 кафета ако има значение някакво His Shadow |
|
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 06 Декември, 2013 - 21:34:47 |
|
|
|
|
|
|
Щом си сменил кафемелачката и кафе групата, пробвай да увеличиш температурата. |
|
Всичко записи: 73 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 06 Декември, 2013 - 22:10:05 |
|
|
|
|
|
|
Ами температурата я слагам ма Maximum но ефект няма... забелязвам и друго... като текне кафето ми се струва че много бързо изтича ! при старата го прави някак си по умерено... та идеята ми е следната тази машина има ли някакъв вариант за регулация на налягането на водата ? |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2013 : Отправено: 07 Декември, 2013 - 00:29:07 |
|
|
|
|
|
|
За водата - като намалиш едрината или увеличиш дозата на кафето. Ако температурата е висока, кафето в никакъв случай няма да бъде с каймак и тогава се получава ефекта на бързо изтичащото кафе. Температурата на кафето мерена в струята на изтичащото кафе да е около 83-85 градуса, ако греша някой колега да ме поправи. Когато променяш температурата реално променя ли се темп. на водата, защото може да имаш проблем с термодатчика. Я най-добре сложи термодатчика от старата машина и пробвай, какъв ще бъде ефекта. |
|
Всичко записи: 73 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 08 Декември, 2013 - 09:59:09 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте,машината при мен капе от вън, пуска малко кафе и изхвърля мокро изтисканото кафе в контейнера. Изчистих цедките, долу отвора който отива към тавичката, сега мисля да сменя големия о-пръстен на механизма и 2те малките който са на клапата за водата. Нещо друго дали пропускам? _______________________________________________________ Смених ножовете на кафемелачката и нещата се оправиха. |
|
Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Септ. 2017 : Отправено: 11 Декември, 2018 - 14:41:24 |
|
|
|