|
|
|
|
|
|
|
Кафе автомат DELONGHI MAGNIFICA ESAM4200 При включване мелачката постоянно работи без да спира, нищо друго не прави.Свалих капаците и видях ,че има овъглени елементи на платката. На платката има надписи cod:delonghi 5232111900 . Овъглените елементи са RV1;RV2;RV7;TY3;TY7 -надписите не се виждат . Ако някой може да помогне със схема или има отворена машина за ремонт -да помага .Предварително благодаря . |
|
Всичко записи: 22 : Дата на рег-ция: Окт. 2011 : Отправено: 12 Януари, 2013 - 17:42:30 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 12 Януари, 2013 - 17:51:00 |
|
|
|
|
|
|
Мерси за линка машината вече работи. |
|
Всичко записи: 22 : Дата на рег-ция: Окт. 2011 : Отправено: 16 Януари, 2013 - 21:13:17 |
|
|
|
|
|
|
Кафемашина Delonghi ESAM 4200s - Светят червено лампите
Вчера, след като пуснах машината, вместо за се промие, светнаха лампичките на долният ред / за водата+ за утайката+ удивителната/, както и тази за котленият камък. Светят постоянно. Изключвам, изчаквам, включва и пак светват, като не може да се натисне друго. Моля за съвет! Това е машината lopi85 |
|
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 27 Май, 2015 - 14:59:43 |
|
|
|
Vialex
Super Member От: Стара Загора
|
|
|
|
тук има линк за инструкция, в която са описани алармите
|
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 27 Май, 2015 - 21:40:13 |
|
|
|
|
|
|
Кафе автомат DeLonghi ESAM4200 - Не загрява
Здравейте, Имам кафемашина Delonghi Magnifica 4200 при стартиране тръгва групата да се позиционира и започват да мигат ДВЕТЕ ЗЕЛЕНИ ДИОДЧЕТА за кафе, но не загрява. Отворих я прових БОЙЛЕРА и двата термо датчика всичо беше ОК. Но 220 V не отива към бойлера, прозваних и кабелите ОК са, NTC елемента не съм го тествал . Моля за Вашата помощ.Трябва ли да купувам нова платка или има нещо което съм прескочил и не съм го видял. Dimitar77 |
|
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 10 Ноември, 2019 - 23:41:48 |
|
|
|
PVV
Нов участник
|
|
|
|
Имам същата кафе машина и ако разрешите да използвам темата за един въпрос. Кафето е с много малко каймак. Мелачката е на 2 степен и мели добре. Възможно ли е по някакъв начин да се покачи температурата . И изобщо, как може да се направи кафето по "каймаклия" . Ползвам кафе робуста и понякога мешам с арабика, но каймака все малък и блед. |
|
Всичко записи: 13 : Дата на рег-ция: Май 2017 : Отправено: 12 Февруари, 2020 - 16:10:26 |
|
|
|
|
|
|
Кафеавтомат DeLonghi EAM 4200 - свеят двете лампи за кафето и удивителната Колеги като пусна машината EAM 4200, мигат двете лампи за кафето и не прави промивка, след около 10 минути почват да светят постоянно заедно с удивителна, какво може да е ?
|
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юли 2020 : Отправено: 26 Юли, 2020 - 10:00:33 |
|
|
|
|
|
|
ESAM 4200. Светят лампичките на долният ред алтернативно. Според инструкцията има проблем с позиционирането на инфузера. Трябва да се извади инфузера и се натискат едновременно 1cup и 2cup, докато изгаснат лампите, но при мен те не изгасват. Къде може да е проблема? |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Авг. 2021 : Отправено: 09 Август, 2021 - 12:06:21 |
|
|
|
|
|
|
Имам същата машина от снимката по горе, която отказва да се включи или ако се включи остава в готовност и нищо не можеш да направиш -кафе примерно или да я изключиш не може. Само щепсала помага, ако я оставя за по дълго време изключена от тока се оправя и след като яизключа от бутона след това отново е аут. Някакви идеи имате ли, защото аз се изчерпах(изчистена от всякъде няма видими повреди по платката, бутониерата изглежда добре)? |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Дек. 2021 : Отправено: 05 Декември, 2021 - 12:46:27 |
|
|
|
|
|
|
Delonghi Magnifica ESAM4200.s - моторче на асансьора Здравйте, проблема с машината е че като се включи моторчето на асансьора тръгва прави около четвърт оборот и спира и почва да бучи и светва диода внимание и до там, първо пробвах да не е блокирала групата но като въртя ремъка на ръка си се движи нормално, пробвах да оставям групата крайно горно и крайно долно положение и никаква промяна, махнах ремъка за да е само моторчето и пак същото, самото моторче го пробвах като му подам външно напрежение и си се върти без проблем, замерих какво напрежение идва до него като се включи показа около 50 волта в началото когато леко тръгва след това пада на около 20 и почва да бучи оглеждах платката и не видях нищо очевидно, ако някои има идеи ще съм му благодарен ________________________________________________________________ Само за информация проблема беше окъсил грец на моторчето които се намира на основната платка
|
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Март 2017 : Отправено: 29 Септември, 2022 - 21:09:38 |
|
|
|