Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Кафемашина Krups 8050 - не грее

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 кафето излиза слабо
gatev

Редовен участник

Здравейте колеги, имам една кафемашина KRUPS, на пръв поглед работи добре, но кафето излиза слабо, с малко пяна и не много топло,
с настройките на дисплея се опитах да подобря качеството на кафето но без успех,
проблема не и от самото кафе, тъй като смених няколко вида.
Таблетките на отработеното кафе не са достатъчно дебели(или поне така мисля, сравнявайки ги с други машини)
ако някой има някаква идея за ремонт или схема да пише, ще съм благодарен

О- пръстените бяха заминали,
съпротивлението на ntc-то е 126 ком при стайна температура, имате ли представа колко трябва да е?

att-511104f9e4d2e8050.jpg

Всичко записи: 129 : Дата на рег-ция: Февр. 2011 : Отправено: 05 Февруари, 2013 - 14:42:00
Гост

ОТСТРАНЕН

Не много топло,означава че все пак грее.Температурата се регулира със снзор.Може да си е изменил параметрите.Сменя се.
А за кафето по всяка вероятност ти е лифта.Трябва да се разглоби и почисти. Евентуално да се сменят О пръстените.

съпротивлението на ntc-то 100к при стайна температура.

Отправено: 05 Февруари, 2013 - 16:23:00
gatev

Редовен участник

ntc- то не може да смени вградено е в нагревателя, но проблема мисля, че е от мелничката за кафе. Когато има повече кафе, излиза супер, като че ли не мели достатъчно време, но не знам как да разреша проблема.
иначе всичко изглежда нормално, но кафенцето слабичко

Всичко записи: 129 : Дата на рег-ция: Февр. 2011 : Отправено: 07 Февруари, 2013 - 18:44:24
gatev

Редовен участник

Проблема се оказа в ножовете на мелачката, но за този модел се продават само цяла машинка, но може и да се препрограмира времето за мелене,
в крайна сметка стана

Всичко записи: 129 : Дата на рег-ция: Февр. 2011 : Отправено: 22 Март, 2013 - 20:33:21
firebull

Нов участник

Как точно може да се настрои времето за мелене?
Аз имам Krups EA 8108 която не прави кафе с каймак, а мътна вода
Не съм специалист (като вас), но:
- кафето си е топло (то това малко относително понятие де), но след 2 - 3 кафета става по-читаво
- кафето е лаваца (т.е. Не е някое насипно)
- проверих в контейнера за мръсно кафе, колко е дебела дозата - е не е много дебела (и м/у другото не е равна, а е малко под наклон ... - т.е. От едната страна е малко по-тънка)
- пробвах да променя колко едро да мели мелницата - ами струва ми се, че няма разлика... Колкото и ситно или едро да го направя (след като го променя и пробвам - проверявам в контейнера за резултата) все е едно...
Та последен шанс (според мен) е да пробвам да променя количеството на кафе в дозата ...
Може ли някой да помогне?

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Март 2015 : Отправено: 03 Март, 2015 - 17:30:32

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина Krups 8050 - не грее [Страници (1)]