|
|
|
|
|
|
|
Здравейте колеги, имам една кафемашина KRUPS, на пръв поглед работи добре, но кафето излиза слабо, с малко пяна и не много топло, с настройките на дисплея се опитах да подобря качеството на кафето но без успех, проблема не и от самото кафе, тъй като смених няколко вида. Таблетките на отработеното кафе не са достатъчно дебели(или поне така мисля, сравнявайки ги с други машини) ако някой има някаква идея за ремонт или схема да пише, ще съм благодарен
О- пръстените бяха заминали, съпротивлението на ntc-то е 126 ком при стайна температура, имате ли представа колко трябва да е?
|
|
Всичко записи: 129 : Дата на рег-ция: Февр. 2011 : Отправено: 05 Февруари, 2013 - 14:42:00 |
|
|
|
|
|
|
Не много топло,означава че все пак грее.Температурата се регулира със снзор.Може да си е изменил параметрите.Сменя се. А за кафето по всяка вероятност ти е лифта.Трябва да се разглоби и почисти. Евентуално да се сменят О пръстените.
съпротивлението на ntc-то 100к при стайна температура. |
|
|
|
|
|
|
|
ntc- то не може да смени вградено е в нагревателя, но проблема мисля, че е от мелничката за кафе. Когато има повече кафе, излиза супер, като че ли не мели достатъчно време, но не знам как да разреша проблема. иначе всичко изглежда нормално, но кафенцето слабичко
|
|
Всичко записи: 129 : Дата на рег-ция: Февр. 2011 : Отправено: 07 Февруари, 2013 - 18:44:24 |
|
|
|
|
|
|
Проблема се оказа в ножовете на мелачката, но за този модел се продават само цяла машинка, но може и да се препрограмира времето за мелене, в крайна сметка стана |
|
Всичко записи: 129 : Дата на рег-ция: Февр. 2011 : Отправено: 22 Март, 2013 - 20:33:21 |
|
|
|
|
|
|
Как точно може да се настрои времето за мелене? Аз имам Krups EA 8108 която не прави кафе с каймак, а мътна вода Не съм специалист (като вас), но: - кафето си е топло (то това малко относително понятие де), но след 2 - 3 кафета става по-читаво - кафето е лаваца (т.е. Не е някое насипно) - проверих в контейнера за мръсно кафе, колко е дебела дозата - е не е много дебела (и м/у другото не е равна, а е малко под наклон ... - т.е. От едната страна е малко по-тънка) - пробвах да променя колко едро да мели мелницата - ами струва ми се, че няма разлика... Колкото и ситно или едро да го направя (след като го променя и пробвам - проверявам в контейнера за резултата) все е едно... Та последен шанс (според мен) е да пробвам да променя количеството на кафе в дозата ... Може ли някой да помогне? |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Март 2015 : Отправено: 03 Март, 2015 - 17:30:32 |
|
|
|