|
|
|
|
|
|
|
машината е със запълнен резервоар за вода, но при натискане бутона за включване премигва учестено и не се включва. Вътре има електроника с релета за включване на нагревателя, който проверих и е здрав. Термостатите също са здрави. Дайте инфо къде е проблема. Благодарности на всеки отзовал се.
Машината има електронен блок за управление. Всички термопредпазители и датчици, както и нагревателя са здрави. В платката влизат 230 V. Бутона за включване дава верига при натискане, но нищо не включва. Бях писал преди седмица, че мига учестено, но това го оправих с подмяна на електролитния кондензатор 470 mF и машината поработи 3-4 кафета да направи и сега съвсем отказа. Някой имал ли е подобен проблем и начин за отстраняване. Чакам мнения, но не смяна на платката. |
|
Всичко записи: 48 : Дата на рег-ция: Юли 2006 : Отправено: 19 Февруари, 2013 - 17:04:27 |
|
|
|
|
|
|
има един голям кондензатор 1 мф май беше .обикновено му пада капацитета |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 23 Февруари, 2013 - 22:47:58 |
|
|
|
|
|
|
кафемашина neo ES-200 Налягането е високо и когато започна да правя кафе, ръкохватката избива. Каква може да е причината? Мога ли сама да го поправя и как точно става? Благодаря предварително
|
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 11 Юни, 2013 - 09:01:20 |
|
|
|
|
|
|
Весела, за това дето пишеш, че ти избива ръкохватката е виновен един клапан вътре в машината който редуцира налягането към цедката с кафето, като водата в повече я връща обратно в резервоара. На моя друга машина правеше този номер като избиването се изразяваше в чупене на зъб на чашката, която беше алуминиева и съответно слаба. Смених 3 такива докато не си намерих месингова ръкохватка и надежден клапан. Тези машини вдигат до 15 бар. налягане.Сериозно е!:::: |
|
Всичко записи: 48 : Дата на рег-ция: Юли 2006 : Отправено: 11 Юни, 2013 - 22:27:32 |
|
|
|
|
|
|
този модел излизаха с дефект в цедката,който при по новите бройки на модела е оправен
цедката е от хубавите, проблема може да е запушена цедка , или пукнат държач на ръкохватката
огледай отгоре държача за който се закрепва ръкохватката(бакелита) да не е пукнат и почисти цедката или пробвай с друга цедка ако има към машината |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 12 Юни, 2013 - 19:24:05 |
|
|
|
|
|
|
Това са цедките с които работят AEG и някои други машини и са много капризни от към кафе. С тънка игла почисти малката дупчица отдолу. После може да я оставиш в оцет за 1 вечер. Не ползвай ситно кафе. И все пак, ако машината е направена добре, дори при запушване не трябва да избива ! Това може и да е опасно |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 13 Юни, 2013 - 23:03:26 |
|
|
|
|
|
|
аз съм от русе, може ли да ми кажете къде се намира сервизът ви?
|
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 18 Юни, 2013 - 17:20:30 |
|
|
|
|
|
|
Сервиза на NEO е в блок Калоян |
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 18 Юни, 2013 - 19:03:20 |
|
|
|
|
|
|
имам такава кафе машина, проблема ми е че някаде изгубих пласмасата и гумения уплатнител които се намират в ракохватката под цетката. може ли да ми кажете от каде може да се взаме .някои ако има такова нешто или мойе да ми помогне пишете |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 25 Юни, 2013 - 08:31:24 |
|
|
|
|
|
|
izashev Бихте ли споделили решихте ли и как Вашият проблем с машината? Благодаря предварително за отговора. |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юни 2013 : Отправено: 25 Юни, 2013 - 11:53:39 |
|
|
|
|
|
|
сменяш цедката с такава като на снимката и не ти трябват гумата и пластмасата |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 25 Юни, 2013 - 18:21:08 |
|
|
|
|
|
|
започни с по едро смляно кафе докато се разработи после се оправя, другият вариант е да отвиеш болта под цедката ,да извадиш пружината а с нея и клапанчето ще излезе леко го тръкни под 45 градуса на нещо като бетон да се нарани малко , след време от дългата работа ще се износи равномерно
|
|
Всичко записи: 19 : Дата на рег-ция: Апр. 2009 : Отправено: 08 Септември, 2013 - 23:05:17 |
|
|
|
|
|
|
Кафемашина Neo ES-200 - търся уплатнител на ръкохватката Майка ми си купи въпросната машина преди около година и направи не повече от 3 кафета и изгуби уплатнителя между цетката и ръкохватката. Сега в повечето случаи като опитам да направя кафе избива от ръкохватката. Къде мога да намеря такъв уплатнител?
Проверих в Никелектрик, но няма уплътнения на нео |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 19 Октомври, 2013 - 20:47:27 |
|
|
|
|
|
|
Избиването на вода се оправи, но сега реших да почистя главата и водата която тече в чашата белее. Все едно има вар, 2 резервоара пуснах само вода и проблема остава. С оцет ли да я промия или с някакъв препарат? |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 21 Октомври, 2013 - 15:21:41 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 26 Октомври, 2013 - 06:38:09 |
|
|
|
|
|
|
Кафемашина NEO ES-200 . Когато се включи помпата, започва да тече вода изпод машината. Каква може да е причината - разхлабен шлаух само,дефектно уплътнение, или по-сериозно - спукана метална част? Питам, защото искам да купя машината,която е нова и без гаранция заради описания дефект, обаче продавачката не разрешава да я отворя и да погледна отдолу за повредата. Благодаря предварително! |
|
Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Май 2012 : Отправено: 09 Март, 2014 - 10:25:12 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте. Търся нагревател за кафемашина НЕО ES-200 black/orange. Запресован в горната част на бойлерче. Моля да ме насочите от къде мога да го закупя. vpalahanov | От фирмен сервиз - пише ги в гаранционната карта |
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 13 Август, 2014 - 06:45:15 |
|
|
|