Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Кафемашина Saeco Talea tuch - не ­ тръгва

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Свети гаечен ключ
meti80

Нов участник

Здравейте , без да искам си купих кафемашина Саеко Талеа тъч . Накратко работя в фирма за превози машината пада при превоза и се спуква отвън , заплатих я и мислех че ще тръгне но уви
като я пуснах всичко си свети и дисплея даже , но само се чува едно бъзз.. и нищо повече а на дисплея показва един голям гайчен ключ.
Ако някой може да помогне ще съм благодарен.

Имам и търпение и желание да я оправя , опит нямам много но с малко помощ от ваша страна мисля че ще се справя, ако ми кажете каде точно да гледам и какво да търся

модела е SUP 032 AR

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Февр. 2013 : Отправено: 27 Февруари, 2013 - 15:32:24
mgdmgd

Редовен участник

механиката вътре , има един кран за превключване на водата, той издава подобен звук, обаче може и друго да е. Тази машина в зависимост от модификацията е пълна с всевъзможни моторчета за задвижване на различните екстри , най-вероятно нещо се е разместило при падането, и сега моторчето върти ,а датчиците не отчитат. Трябва да се разглоби и огледа, ако имаш опит или желание, и най-вече търпение можеш да се справиш. Ако не - правиш това което се прави в такива моменти, на сервиз.

Всичко записи: 141 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 27 Февруари, 2013 - 17:39:32
Lumin

Нов участник

http://www.partsguru.com/user/SERVICE%20MANUAL%20TALEA%20ODEA%20REV.03%202.pdf
Пълно описание на функции, схеми, ред на разглобяване.

Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Яну. 2013 : Отправено: 28 Февруари, 2013 - 16:25:37
meti80

Нов участник

Свалих платката която е зад дисплея оказа се че има една разпоена букса , като я подпра на мястото и ми исписва да вкарам контейнера и да затворя вратата . Предполагам че това е проблема само незнам как да запоя въпросната букса с обикновен поялник нестава.

Буксата успяхме да я запойм, но продължава да изкарва същото съобщение. За сега ще разглобим да проверим дали някое парче не е заседнало някаде.

att-5135b7693a211____.jpg

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Февр. 2013 : Отправено: 05 Март, 2013 - 11:14:17
rope

Постоянен участник
От: София

Я по-добре си виж да не се е откъртила някоя шина към изводите на буксата , само със запояване няма да минеш . Преглеждай с лупа с голямо увеличение .

Всичко записи: 427 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 05 Март, 2013 - 15:52:53
meti80

Нов участник

Отказвам се да я правя

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Февр. 2013 : Отправено: 06 Март, 2013 - 09:07:59

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина Saeco Talea tuch - не ­ тръгва [Страници (1)]