Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Кафемашина NEO ES-188

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 прави "тънко" кафе
batgoiko

Нов участник

Здравейте,
подариха ми такава кафе машина NEO ES-188

Машината си работи нормално, но кафето което се получава ми се струва малко слабичко. Пробвах с 2 модела лаваца и 1 якобс - няма съществена разлика. Прави хубав каймак, а под каймака - негърска пот
Вярно, че от машина за няма и 100 лева чудеса не бива да се очакват, но ми се иска ако може да се направи някаква настройка
Имам усещане, че кафето тече малко бързо, и водата не успява да извлече хубаво вкусовете. Реших,че ако намаля по някакъв начин дебита на помпата - ще тече по-бавно. Разглобих я, но по самата помпа не видях нещо за регулиране. Направи ми впечатление, че термостата за кафе е на 90*С - има ли смисъл да го сменя с такъв на 95*С или 100*С ? Друго, което видях, е че от долу на цедката на бойлера, от където излиза водата, има един клапан с пружина, на който са подложени шайби - предполагам за регулиране на налягането. Ако подложа още 1-2 такива шайби дали ще забавя минаването на водата през кафето ?

Изобщо, има ли възможност да се направи нещо, или от такава машина - толкова.

Поздрави!

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 24 Ноември, 2013 - 04:59:24
Мърфи

Редовен участник

Този клапан държи водата в бойлера когато машинта е включена,но не работи помпата.Т.е. да не капе.По-вероятно да имаш проблем в самата цедка.Тя би трябвало да е крема и ако се е била задръстила и някой е разширил отвора отдолу е възможно да се получи проблема за който описвате.

Всичко записи: 134 : Дата на рег-ция: Юли 2013 : Отправено: 24 Ноември, 2013 - 12:40:58
batgoiko

Нов участник

Благодаря за отговора.
Машината е чисто нова. Цедката я разглобих за да я прегледам - на крема диска има само 1 дупка под 1 мм.
Подложих още 2 шайби под пружината - кафето тече по-бавно, има по-малък каймак, но е по-силно. Мисля да опитам с термостат за по-виска температура. Като чета из форума, оставям с впечатлението, че повечето машини са със термостати на около 100*С.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 25 Ноември, 2013 - 10:30:31
anons

Участник
От: Варна

Опитай се да разтегнеш малко пружината на клапана.

Всичко записи: 73 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 25 Ноември, 2013 - 11:02:42
Genady

Нов участник

Като гледам цедката от снимката оставам с впечатление ,че дупките са големи. Не е лошо да се пробва с друга по-ситна цедка или да се корегира едрината на кафето и да се притиска хубаво кафето в ръкохватката с така наречената тъпкачка.

Всичко записи: 44 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 11 Януари, 2014 - 14:17:45
sarandov osaka

Нов участник

Здравейте,имам еспресо кафемашина NEO ES-80 прави хубаво кафе но без каймак.Няма крема диск.Може ли да се сложи такъв диск?Да се купи от магазина или да се направи?Моля пишете.Благодаря

Всичко записи: 21 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 05 Март, 2014 - 12:13:57
pacofazomera

Постоянен участник
От: Русе

пробвал съм на такава машина (чайник без помпа) с крема диск-каймак не се получава

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 08 Март, 2014 - 20:38:44
sarandov osaka

Нов участник

кАК ТОЧНО СЕ ПАВИ МОЖЕ ли да обясните.

Всичко записи: 21 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 09 Март, 2014 - 17:50:35
mishel6666

Редовен участник

на този модел машина някой има ли схема на кабелите на бутоните или снимка

Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 10 Март, 2014 - 19:03:00

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина NEO ES-188 [Страници (1)]