|
|
|
|
|
|
|
Здравейте, моля за малко помощ от вас! Става въпрос за кафеавтомат BOSCH TCA5201/01, след направата на всяко кафе светва индикацията за почистване на тавата за отпадната вода и отпадното кафе. Автомата не може да продължи работа ако тази процедура не се извърши. Всичко друго кафеавтомата извършва безупречно- промивка, теста при включване на машината, количеството смляно кафе, количеството на готовото кафе, температурата на кафето. Благодаря предварително!
|
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 25 Ноември, 2013 - 20:59:27 |
|
|
|
|
|
|
Ако почистваш отпадъчното кафе и вода на изключена машина, мисля че е нормално да ти светва след включване и направа на първото кафе. Би трябвало процедурата по почистването да се извършва при вкл. машина, защото електрониката при изключена машина няма как да разбере, че е почистено. По принцип диода светва на 7 до 10 кафета.
|
|
Всичко записи: 73 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 26 Ноември, 2013 - 11:04:17 |
|
|
|
|
|
|
Почистването на тавата става при включена машина. След изваждането на тавата и поставянето и на място диода изгасва и след направата на следващото кафе пак светва и така до безкрай...... |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 26 Ноември, 2013 - 22:15:05 |
|
|
|
|
|
|
Кафемашина BOSCH TCA 5201 - клапан за парата Имам този модел кафе машина. Проблема е, че като я пусна тече едновременно от отворите за кафето и от този за парата. Разглобих я, извадих клапана за парата. Вътре на силиконовата мембрана има дупка. От къде мога да намеря въпросния клапан.
|
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юни 2015 : Отправено: 11 Юни, 2015 - 19:08:49 |
|
|
|
|
|
|
Bosch TCA 5201 benvenuto classic CTES25A - мига S
След като включа машинката прави тест на групата и светка само червената лампа за пускане на машината след като пак натисна копчето за пускане почва да мига копчето за пускане и лампичка с буквата S в червено и не работи. Borko |
|
|
Всичко записи: 12572 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Юни, 2015 - 18:16:33 |
|
|
|
|
|
|
Прегледах групата, смених микроключа на групата, и все същите две лампи светят, чудя се, дали платката не е проблема? Или съм в грешка, че модул 22 е кафе група? |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Юни 2015 : Отправено: 16 Юни, 2015 - 23:14:13 |
|
|
|
|
|
|
Пусни програмата за промивка. |
|
Всичко записи: 109 : Дата на рег-ция: Май 2007 : Отправено: 23 Юни, 2015 - 09:35:31 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Юни 2015 : Отправено: 29 Юни, 2015 - 22:22:38 |
|
|
|
|
|
|
Bosch ТСА 5201 - не пуска кафе не пуска кафето от отворите отпред искарва го долу в тавичката иначе всичко друго си работи нормално в сервиза на бош в холандия ми искат 200 ев.за ремонт а машината я купих за 300 смешно. някакви идеи имате ли от какво ми прави този номер. благодаря предварително
пак да попитам защо кафето ми не истича през отворите отпред а го намирам в легенчето за мръсната вода |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Юли 2018 : Отправено: 27 Юли, 2018 - 12:22:59 |
|
|
|
|
|
|
дренажния клапан ти е спукан |
|
Всичко записи: 19 : Дата на рег-ция: Юни 2018 : Отправено: 30 Юли, 2018 - 19:30:48 |
|
|
|
|
|
|
смених го с нов 20 евро за всеки случай смених и горния не знам как се казва задържащ ли нагнетателен ли и пак не тръгна след това се се загледах в самото роботче най горно положение има дупчица която я затваря едно гумено уплатнение но установих че не затваря плътно подложих времено малко пресирано картонче и.....тръгна отпред не знам кво е имало там но го няма само че сега кафето е по късо и отработеното кафе не е на твърда бучка
значи не трябва да има нищо там горе си има гумено топче то си затваря дупката и кафето излиза отпред но проблема не беше там малките о-рингчета бяха клеясали понеже мия робота 1 годишно свалих ги почистих им местата сложих ги и сега е добре и количеството и качеството но се чудя дали да не ги сменя и тях не съм вярвал че може да правят такива проблеми благодаря за отговорите |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Юли 2018 : Отправено: 31 Юли, 2018 - 19:17:16 |
|
|
|