|
започва теста на пресекулки |
|
|
|
|
|
|
SAECO Stratos / BOSCH Solitaire Type: SUP015ST имам следния странен проблем с тази машина, която мисля че е еднаква с Magic, Royal и т.н., смених моторчето на редуктора, но ефект нямаше: САМО при първоначално включване в мрежата (или от прекъсвача) след повече от половин/един час престой без ток , при теста (SELFTEST) започва на пресекулки около 10-12 опита да го извърши , като извършва всеки опит с по-голямо преместване и в крайна сметка го завършва, и започва Warming up....и от там нататък всичко е ОК, включително и пускане спиране многократно ежедневно от "stand by" бутона като си прави теста мигновенно и така докато и се спре тока нацяло за повече от час. Моля за съвет или помощ (този - да не я изключвам от мрежта ми е ясен, но по скоро искам да отстраня неизправността) |
|
|
|
|
|
|
|
СМЕНИ КОНДЕНЗАТОРА НА ЗАХРАНВАНЕТО 330 мф , и ДВАТА по 22 мф . 330мф е преди стабилизатора на захранването , единият от 22мф е зад стабилизатора на 5волта а другия е около процесора .Това което имаш не става трябват ти елекролитни кондензатори и то Н О В И . |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Авг. 2010 : Отправено: 28 Ноември, 2013 - 22:38:40 |
|
|
|
|
|
|
СМЕНИ КОНДЕНЗАТОРА НА ЗАХРАНВАНЕТО 330 мф , и ДВАТА по 22 мф . | , Мерси valkata1962, точно тези кондензатори бяха набъбнали - проблема е решен!
|
|
|
|
|
|
|
|
Здравейте колеги, попадна ми машина Saeco Royal sup 015,след щателно почистване и преглед реших да я изпробвам, но изненада ...след включването на захранващият кабел помпата започна да работи и това продължава дори и в stand by режим.На екрана изписа ,че загрява и малко след това ,че е в готовност,но помпата продължи да работи. Това нормално ли е или електрониката си е заминала? |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Окт. 2016 : Отправено: 31 Октомври, 2016 - 10:03:56 |
|
|
|
|
|
|
Имаш окъсили писти или триак проследи жълтия кабел на помпата и ще стигнеш до тях,смени триака Т410 и огледай пистите.. |
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 31 Октомври, 2016 - 10:24:13 |
|
|
|
|
|
|
Проверих,пистите са добре ,проследих и видях трияка ,но в веригата му има още един вкючен /на платката означени като Т1 и Т8/като анодите им са общи ,ще ги извадия и ще ги проверя. ____________________________________________________________________ Проблема разрешен, след като се оказаха здрави симисторите подозрението падна върху варистора на Т1 ,след проверка се оказа че е окъсил, след подмяната всичко е наред. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Окт. 2016 : Отправено: 31 Октомври, 2016 - 16:57:48 |
|
|
|