Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Кафемашина Saeco Incanto classic

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

derby

Нов участник

Интересуваме дали някой знае с колко платки е саекото.попаднах на една машина без попарваща група

Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Ноем. 2012 : Отправено: 11 Декември, 2013 - 22:02:04
anons

Участник
От: Варна

Една, но бутоните са на отделна.

Всичко записи: 73 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 11 Декември, 2013 - 22:59:30
smilen

Нов участник

здравеите свети ми лапмпата за водата от ляво някои да има представа от кво може да е и машината не трагва

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Септ. 2014 : Отправено: 27 Септември, 2014 - 23:02:10
anons

Участник

Датчика за вода в резервоара не отчита наличието на такава.

Всичко записи: 73 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 27 Септември, 2014 - 23:13:22
smilen

Нов участник

а аз си купих нова водна помпа хахаха и счупих това черното отдолу дето разделя водата на две ако го изолирам да ходи вода само кам нагревателцхето дали ще стане

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Септ. 2014 : Отправено: 27 Септември, 2014 - 23:21:39
anons

Участник

А погледна ли на къде отива другия край.Ако не ме лъже паметта той е да отвежда излишната вода при разширяването и в резултат на загряването към резервоара за вода. Най-добре качи снимки или изчакай и някой друг колега да пише по въпроса,защото може и да греша.

Всичко записи: 73 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 27 Септември, 2014 - 23:51:13
Гост

ОТСТРАНЕН

ако го изолирам да ходи вода само към нагревателчето дали ще стане
да, но го затапи сериозно да не капе

Отправено: 08 Октомври, 2014 - 15:29:49
Sneka

Нов участник

Кафемашина Saeco Incanto Classic ­- мига средната червена лампа
Диотчето което показва кога е пълен контейнера за отпадъци не спира дори след неговото изпразване.
Търсих навсякъд из нета и все пишат да се извади тавата и изсипе контейнра, ни нищо не става??
Някой ако има такава машина или подобен проблем нека напише моля.
Предварително благодаря.

Лампичката, която показва кога е напълнен контейнера за отпадъци не спира да свети дори след изваждане и изчистване?
От няколко месеца понякога ми прави този номер, не знам всеки път изваждам, слагам тавичката с контейнера, изваждам, слагам и накрая нещо се излъже и тръгва, но сега.....
Някой ако има подобна кафемашина и проблем нека сподели ако се е сблъсквал с подобен проблем.Мерси предварително.
Кафеавтомата е купен април месец тази година втора употреба уж с гаранция. Не знам дали датчика, който показва кога се изважда контейнера не се е прецакал..?

http://expert-cm.ru/images/stories/shemy_tehnich/saeco_incanto_tech_list.pdf
не намирам друго решение в написаното и освен изчистване на контейнера с отпадъци?

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Ноем. 2015 : Отправено: 05 Ноември, 2015 - 13:58:40
Чирпански

Нов участник

Здравейте! Имам кафемашина SAECO Incanto classic/S-class и поради теч в долната част на контейнера за вода смених уплътнителния гумен пръстен (О-пръстен), лежащ в елепсовидния канал на гнездото на машината, в което гнездо се куплира самия контейнер посредством щуцера с филтъра за вода. Теча спря, но и машината спря, т.е., всички диодчета за съответните индикации светнаха, обаче машината не можа да заработи, в смисъл, да потече предварителното количество вода и после с натискане на бутона за кафе да заработи кафемелачното устройство вътре в нея и след това да се произведе и същинското кафе.
Предполагам, че може би има някакъ датчик или нещо друго по електрониката, но понеже съм я купувал "second hand", нямам ел. схема или някакво ръководство за експлоатация и/или обслужване.
Молбата ми към Вас е ако можете да ми дадедете експертен съвет на какво се дължи това й поведение (на кафемашината) след моята така "компетентна" намеса (подмяната на гум. уплътнение)...?!?
Очаквам с голяма надежда помоща Ви!

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2015 : Отправено: 05 Ноември, 2015 - 15:03:20
kolyo

Админ
От: Русе

Кафемашина Saeco Incanto classic - немога да си реголирам дължината на кафето
Здравейте,търся ръководство (инструкция) на български език за кафе робот Saeco Incanto Classic който е на снимката .Немога да си направя кафето по дълго. Ако някой може нека да помогне.Предварително благодаря.
voni

att-565720ab5602essic.jpg

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 26 Ноември, 2015 - 17:07:07
Vialex

Super Member
От: Стара Загора

Ето
------------
Настройката на дължината на кафето става, като натиснеш съответния бутон, го държиш натиснат, докато постигне желаното количеството кафе и тогава го пускаш.
Изтегли файл: incanto_classic.pdf
Изтеглен пъти: 1570

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 27 Ноември, 2015 - 08:57:38
нафетс

Нов участник

здравей те. Мига ми червеният светодиод със знака внимание. Трудно извадих групата и сега не мога да я сложа. Потрудих се малко и я вкарах, но след като загрее водата, пак светва лампата внимание .Разглобих я цялата и ръчно нагласих оста, за да мога да сложа групата. Направи ми впечатление, че когато двете микро ключета ги поставя в едно положение да са върху гърбицата. лампата гасне но групата не може да се постави. Излъгах я и я пуснах. смля кафе , помпата сработи, но нали няма кой да натисне плапана да пусне водата, го натиснах ръчно. изкара цикъла и пак , до там. пак светна лампата.Помогнете кой с каквото може. машината е SAECO TYP 021

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2015 : Отправено: 03 Декември, 2015 - 10:33:51
kolyo

Админ

Кафемашина Saeco Incanto classic
Здр. светна ми най дясното копче и премигва,но прави кафе.
Какъв и е проблема,че картинката нищо не ми говори.Благодаря предварително
Kokimoki

Прочистване на циркулацията на машината (Автоматично) Всеки 3-4 месеца или когато бутонът за прочистване светне.
1. Подготовка:
1.1 Поставете голям съд под накрайника за топла вода и пара.
1.2 Напълнете разтвора според инструкциите на производителя в контейнера за вода.
2. Прочистване (около 45 мин.):
2.1 Натиснете бутона за прочистване за 5 секунди.
2.2 Отворете въртящия се бутон чрез завъртане надолу.
2.3 В момента, в който всички контролни бутони премигнат в зелено, затворете въртящия се бутон.
3. Изплакване:
3.1 Изплакнете контейнера за вода и го напълнете отново с вода.
3.2 Отворете въртящия се бутон и изкарайте съдържанието не контейнера.
3.3 Затворете въртящия се бутон.

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 20 Декември, 2015 - 09:01:11
W800

Нов участник

Здравейте, искам да попитам нещо за моята Saeco Incanto classic.Модела е като тази черната по горе във форума. Имам я от 2 месеца някъде, работи без проблем. Но от 2-3 дни като я пусна и се чува леко свистене, че изпуска пара отнякъде вътре в машината и протича вода от корпуса отдолу . Като стартирам функцията за пара, която ползвам много и като направи налягането се чува много, че изпуска пара отнякъде вътре. След това като искам пак да върна кафе функцията и светват трите бутона и започвам да изкарвам парата в чаша докато ми разреши пак да правя кафе. По време на този процес , свистенето в сама машина е доста силно и в един момент явно се включва някаква защита и машината се изключва тотално. След 1-2 минути стартира пак нормално.
Очаквам с голяма надежда помоща Ви!

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Март 2016 : Отправено: 02 Март, 2016 - 10:52:59
Vialex

Super Member
От: Стара Загора

W800 вместо да чакаш виртуална помощ, не е ли по-добре да я занесеш на сервиз?

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 02 Март, 2016 - 21:59:47
W800

Нов участник

Vialex, не чакам виртуална помощ, просто са почивни дни и няма как да я пратя на сервиз до понеделник. Затова попитах, може някой да е имал същия проблем.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Март 2016 : Отправено: 03 Март, 2016 - 10:25:42
veneta_oboi

Нов участник

Здравейте, имам saeco incanto, настроила съм на най-ситно с най-много кафе и пак не прави хубав каймак.
Преди малко гледах и едно клипче, явно е възможно, но какъв може да е проблема на моята ?

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Апр. 2016 : Отправено: 14 Април, 2016 - 11:05:43
стоян марински

Нов участник

Здравейте,имам едно инканто класик което започна да прави студени кафета след като стои по-дълго време включена.След 2-3 студени кафета тръгва топлата вода.Моля за помощ.Благодаря предварително.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юли 2015 : Отправено: 12 Май, 2016 - 03:28:43
sneka86

Нов участник

Имам проблем със спомената кафемашина колеги.
Докато настройвах едрината на кафето, посредством въртене (докато меле, разбира се) изведнъж се врътна мн лесно и сега се върти/ щрака лесно дори и без да меле?

Незнам дали не се е отделила врътката от самата мелачка или се е счупила?

Някакви идеи?

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Март 2016 : Отправено: 03 Юни, 2016 - 08:43:25
maikall

Нов участник

може би самата врътка се е прецакала свали контейнера на кафето за по сигурно и ще ти стане по ясно

Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Февр. 2015 : Отправено: 03 Юни, 2016 - 23:56:05
kolyo

Админ

Saeco Incanto Classic - теч на чиста вода
Здравейте! Saeco Incanto Classic пълни тавичката с чиста вода и според мен започна да пуска по-къси кафета.
Закачам снимка с въпрос, какво е това ограденото с червено
Благодаря!
valevbs

att-5c4709702b67aanto.jpg

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Януари, 2019 - 14:15:24
kolyo

Админ

saeco incanto classic - реглаж на мелницата
Искам да попитам как се намалява размера на мелачката към по ситно.Има цифри от 1 до 20 ,кое е най едрото и кое е най ситното.
emil400

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 30 Юни, 2021 - 22:28:14
Dora Ilieva

Нов участник

Здравейте, Имам кафемашина Саеко Инканто класик. Доста е стаичка.
Забравила съм как се регулира едрината на мелене и количеството кафе, което пуска. Благодаря!

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Авг. 2023 : Отправено: 17 Август, 2023 - 16:01:50
kolyo

Админ

>

att-64de2f34d68e2ssic.gif

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 17 Август, 2023 - 17:31:16

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина Saeco Incanto classic [Страници (1)]