Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

кафемашина BRIEL APOLLO - капе

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

jivo.j

Нов участник

здравейте всички . получих я употребявана . разглобих и почистих клапана на бойлерчето ,смених пружината .
след първото кафе я изключих , поставих празна чаша под дозата , за 10 часа се напълни и водата преля във ваничката .
мисля си :
пресованото кафе в дозата не изисква допълнително налягане , за да премине водата през него
гъбката не затваря бойлерчето и вода с атмосферно налягане може премине
клапанчето в помпата също пропуска
не се създава вакуум от изтичането - уплътнението на дозата към бойлерчето е износено .
има ли приемливо/като цена /решение този проблем?

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 28 Декември, 2013 - 10:28:59
pacofazomera

Постоянен участник
От: Русе

много са смотани тия машини.или леглото корозира или най-малкото парченце варовик като подпре гъбата и си капе.А резервоара е отгоре и цялата вода изтича на самотек

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 29 Декември, 2013 - 09:26:12
jivo.j

Нов участник

пацо ,съгласен съм с твоето мнение .
подмених пружината , гъбката на клапана и уплътнението на дозата . за два дни употреба общо десетина капки .
купих и препарат за отстраняване на варовик - италиански .имам колебание за приложението му .

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 29 Декември, 2013 - 17:36:10
svetulka551

Нов участник

Кафемашина BRIEL ARTEMIS - водосъдържател
как се разглобява водосъдържателя ?
При пускане на машината за правене на кафе водата тече само от отделението за чай

Развъртях месинговия болт и почистих пружинката ,но това не оправи проблема.От дясната страна е ръчката която превключва подаването на вода за чай.Тази ръчка не се застопорява и от там непрекъснато тече вода.Не знам как да разглобя машината за да стигна до мястото където става превключването
Не виждам никакви винтчета.Може би сглобките са с клипсове ,но къде са?
Моля ако някой е разглобявал да помогне!

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юли 2014 : Отправено: 25 Юли, 2014 - 10:14:07

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » кафемашина BRIEL APOLLO - капе [Страници (1)]