|
|
|
|
|
|
|
кафемашина Saeco Odea Giro След по-дълъг престой (една нощ примерно да е изключена) - след пускане на захранване от бутона за вкл./изкл. светва чак след 20-30 сек. и си работи нормално. Ако се изключва след скорошна работи си тръгва веднага. Към някой кондензатор ще е вероятно насоката, HELP... |
|
|
|
|
|
|
|
Saeco Odea Giro Plus - Водата не минава през групата
Внезапно машината започна да изкарва водата директно в бункера, всичко работи нормално, няма сигнали за грешка. Просто водата не минава през вентила и групата, а изтича през другия отвор директно в бункера. Вентила е добре, смених го с друг от работеща машина. Проблема в електрониката ли да е ... или в разпределителя. roomen | Виж на електромагнитния вентил идва ли 220волта при разтоварване и движи ли се самата котва, може да е блокирал/заседнал от варовик. Управлява се от оптрон IS08 --> TLP3616, често се случва да изпуши и той, нов не се намира, а само сваляне от друга платка. |
|
|
|
|
|
|
|
Saeco Odea Giro - как да отворя редукциятя
Моля за помощ зъбните колелца се изнодиха. Но не знам как да отворя редукцията.Не е както при Saeco Digital моля дайте съвет.
Моля за помощ.Зъбните колела на Редукцията се износиха,но за съжаление по никакъв начин не мога да стигна до Редукцията,не както при Saeco Digital тук от никъде не мога да стигна до нея отгоре е мелачката и достъп до нея няма,моля помагайте. dima77 | Мисля че зад Робота имаше 7-8 винта и страната се издърпва
|
|
Всичко записи: 141 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 30 Септември, 2014 - 16:48:53 |
|
|
|
|
|
|
dima77, mgdmgd е прав, но ако робота не е в изходно положение опитай се да го завъртиш с "Т" - образния пластмасов ключ, който върви в комплект с машината.Ако не, разглобяване или в най-лошия случай го напъни, но при това действие може и да го счупиш.
|
|
Всичко записи: 73 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 01 Октомври, 2014 - 14:08:26 |
|
|
|
|
|
|
Точно на Saeco Odea е най-лесен достъпа до редуктора, само сваляш групата и развиваш видиите, издърпваш към теб стената и това е...
|
|
|
|
|
|
|
|
някой ако може да даде жокер - платка версия v.1 и v.2 - какво трябва да се направи за да станат заменяеми/съвместими - нещо различно в подредбата на буксата JP5 трябва да е (за редуктора) на v.1 от към засечката вървят така: 1. захранване на мотора + 2. захранване на мотора - 3. и 4. датчик за контейнера за отпадък 5. и 6. микре на групата 7. и 8. горно микре на редуктора 9. и 10. долно микре на редуктора (ако модела е с 2 микрета)
|
|
|
|
|
|
|
|
Аз съм сменял и мисля,че беше:голямото зъбно колело трябва да се смени,втори микрек трябва да се сложи,и мисля че втората версия има сензор за отпадна вода в тавичката,а първата няма.на първата версия на тази букса просто има две легла свободни(празни)на тях монтираш проводниците към втория микрек,но сменяш и зъбното колело с две отделни ушенца за всеки микрек,всичко останало мисля,че си беше същото просто са разменени местата на буксите...успех! |
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 22 Октомври, 2014 - 09:48:13 |
|
|
|
|
|
|
кафемашина Saeco Odea Giro - промивка Здравейте, мигаше лампата за прочистване от отлагане натиснах бутона за вода и го задържах известно време, след това остана да свети и бутона за водата и червената лампа. Машината почна да изпомпва вода да спира и пак същото. Не мога да я спра да изпълнява тази функция _______________________________________________________________ справих се сам |
|
Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Ноем. 2011 : Отправено: 01 Ноември, 2014 - 23:13:40 |
|
|
|
|
|
|
Кафeмашина Saeco odea giro - промивка
интересува ме преди време видх как на тази машина правиха комбинации с бутоните или нещо такова, и започна да тече вода през отвортите кадето тече кафето за да се декалцира а не само през изхода за пара,как става това нещо ? vladimircho | Нямаш ли потребителска инструкция ? |
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 20 Септември, 2015 - 18:07:36 |
|
|
|
|
|
|
Отчая но се нуждая от информация как точно сте се справили с проблема не мога да изключа бутона за чай и автомата периодично изпомпва вода кафе групата не се позиционира правилно и не прави кафе предварително Благодаря за помоща |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2015 : Отправено: 30 Ноември, 2015 - 12:22:26 |
|
|
|
|
|
|
saeco odea giro - изтича студена вода до контейнера с отработеното кафе
След пускането на 3-4 кафета ваничката до контейнера с отработеното кафе се пълни със студена вода. Машината е купена втора ръка и уж рециклирана, но видях че червения О пръстен (на филтъра за кафе) е нащърбен доста. Мога ли да го сменя със стандартен или трябва да е оригинален? big_man |
|
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Януари, 2016 - 12:14:54 |
|
|
|
|
|
|
Машината от време на време влиза в някакъв режим - едвам прави кафе, светва удивителната. След като е вкл/изкл. няколко пъти се оправя. Може ли инструкция на български някой? Да е пусна да се почисти.
|
|
|
|
|
|
|
|
разтваряш препарат в резервоара и промиваш през чучура за топла вода |
|
Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 18 Януари, 2016 - 09:11:56 |
|
|
|
|
|
|
Подобно на по-горния пост и аз имам подобен проблем с изтичане на студена вода до контейнера с отработеното кафе на "Saeco Talea Giro".
Някой има ли някакво предложение на проблема |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Март 2016 : Отправено: 16 Септември, 2016 - 14:39:03 |
|
|
|
|
|
|
здравейте тази машина saeco odea giro като я включа загрява и като загрее завърта групата да прави промивка но не спира да върти. завърта я три пъти спира и светват горния и долния символ. някой сблъквал ли се е с този проблем |
|
Всичко записи: 19 : Дата на рег-ция: Юни 2018 : Отправено: 08 Април, 2019 - 19:09:13 |
|
|
|
|
|
|
Saeco odea giro - не реагира при включване от бутона, дори не святка
Здравейте, от известно време имам проблем с кафемашината. Преди 2 месеца беше на ремонт - не святкаше въобще при включване от бутона, казаха смяна на платка - някакво маркучле се е спукало и намокрило платката. Днес, два месеца по-късно същият проблем е на лице. Моля за съвет, мога ли да проверя сам нещо, технически грамотен съм но с кафемашини нямам опит. Също би бил полезен и съвет за сервиз в старозарска област или Пловдив. Може пък сервиза който я прави предния път да не са в час много.... NoFeArr |
|
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Февруари, 2021 - 20:30:09 |
|
|
|
|
|
|
Здравей кафе машина saeco odes giro преди да изтече кафето в чашата изтръсква вода с голямо налягане |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юли 2023 : Отправено: 12 Юли, 2023 - 07:39:49 |
|
|
|