Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

кафеавтомат Siemens ТК 64001 - ­ тече


Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 много вода в тавичката
giev1


Нов участник


Здравейте ,имам проблем с моят кафеавтомат Siemens ТК 64001 S40
прави си добре кафето -всичко си работи, но много бързо пада водата в резервоарчето и имам чувството че за правене на кафе отива примерно една част вода -а в тавичката отдолу изтича три пъти повече.
Питах в сервиз и ми казаха да проверя попарващия механизъм---като прави кафе гледам отдолу и под попарващия механизъм изтича много малко -а повече тече от едно като казанче с малко чучурче отдолу-предполагам че тези машини се промиват сами и все пак ми се вижда много това за 5-6 кафета да ми се напълни тавичката отдолу и да иска да се изхвърля.
Много ще бъда благодарен ако някой сподели или се е сблъсквал с този проблем
дали е нормално все пак да изтича толкова вода отдолу???

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Апр. 2014 : Отправено: 21 Април, 2014 - 12:15:14
mishel6666


Редовен участник


това казанче е закачено на един клапан който се уплътнява с две гумени семеринки. те са се износили. взимаш от магазина на БОШ целия и го сменяваш

Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 21 Април, 2014 - 19:34:16
giev1


Нов участник


mishel6666 Благодаря колега-утре вземам един комплект отверки филипс -че нямам толкова малък -и ще я разглобя---пишеш от Бош---има за кафемашини специализиран бош магазин ли?че не съм си имал работа с тях---
или да отида в Пловдив има сервиз- ЖАН Сервиз-вътре има магазин за части -дано да го имат там.А иначе какво е предназначението на това казанче и клапан-гледам вътре няма нищо-разделя се наполовина надолу с две щипки и няма нищо вътре.
А този клапан трябва да е над казанчето и спира сигурно или разделя постъпващата вода към попарващата система и нещо друго
благодаря още веднъж!!!

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Апр. 2014 : Отправено: 21 Април, 2014 - 19:54:07
mishel6666


Редовен участник


клапана е нагоре над казанчето. като го отвориш ще видиш функцията му. а магазина на бош е в софия. в жан сервиз няма

Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 21 Април, 2014 - 20:02:59
bamzeСупер участник
От: Варна
ICQ

Пука се въпросния клапан , но разглобяването не е малко . От България сервиз го поръчвам. Ползвам TK54001 и на около 3 год се сменя този клапан . Пиша предположения . Най-добре като се разглоби и да се види дали няма друго спукано .

Всичко записи: 723 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Април, 2014 - 21:41:06
giev1


Нов участник


сега разглобих машинката и свалих въпросния клапан - като го огледах и даже разглобих- промих го, свалих семерингите, и мисля че те уплътняват добре-също не се вижда да е пукнат някъде
утре ще пробвам да намеря в Пловдив само семеринги-ако няма ще поръчам нов клапан от София. Мисля да сменя ако намеря и гумичките по попарващия механизъм-да знаете дали се продават само уплътненията -защото днес звънях в Сотиров сервиз и ми казаха че се продава цял модула за попарване ?
Ще пробвам утре да видя в Жан сервиз дали има нещо дето ще пасне -да ги подменя. Един последен въпрос относно тази вода дето се излива през този клапан-да не би да е нещо до регулиране или някакъв датчик да пуска повече вода ?
Или от налягането като спре този датчик водата се спира и подаването на вода???Мъча се да си го обясня -за да съм сигурен като я сглобя да не се налага отново човъркане за същия проблем.
Благодаря Ви отново!!!

след като почистих всичко и помислих как действа този клапан-стигнах до извода че сигурно от тази тръбичка която е напред-и е като от система-лекарска се връща вода -или буталцето което влиза в клапана отдолу е тънко и като го премерих в положение плътно мушнато -което се осигурява от пружина-фактически не може да стигне с дебелото семеринга и затова изтича вода---иначе всичко изглежда нормално---семерингите не са хлабави -а на подгряващия механизъм се чувства че не уплътняват-тук са си добре и няма спукано по корпуса на клапана.
Сега го оставям че ми бръмна главата -ще очаквам още малко помощ от вас...

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Апр. 2014 : Отправено: 22 Април, 2014 - 16:17:05
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » кафеавтомат Siemens ТК 64001 - ­ тече [Страници (1)]Powered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0152 ]   [ Gzipped ]