|
|
|
|
|
|
|
Здравейте ,имам проблем с моят кафеавтомат Siemens ТК 64001 S40 прави си добре кафето -всичко си работи, но много бързо пада водата в резервоарчето и имам чувството че за правене на кафе отива примерно една част вода -а в тавичката отдолу изтича три пъти повече. Питах в сервиз и ми казаха да проверя попарващия механизъм---като прави кафе гледам отдолу и под попарващия механизъм изтича много малко -а повече тече от едно като казанче с малко чучурче отдолу-предполагам че тези машини се промиват сами и все пак ми се вижда много това за 5-6 кафета да ми се напълни тавичката отдолу и да иска да се изхвърля. Много ще бъда благодарен ако някой сподели или се е сблъсквал с този проблем дали е нормално все пак да изтича толкова вода отдолу??? |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Апр. 2014 : Отправено: 21 Април, 2014 - 12:15:14 |
|
|
|
|
|
|
това казанче е закачено на един клапан който се уплътнява с две гумени семеринки. те са се износили. взимаш от магазина на БОШ целия и го сменяваш |
|
Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 21 Април, 2014 - 19:34:16 |
|
|
|
|
|
|
mishel6666 Благодаря колега-утре вземам един комплект отверки филипс -че нямам толкова малък -и ще я разглобя---пишеш от Бош---има за кафемашини специализиран бош магазин ли?че не съм си имал работа с тях--- или да отида в Пловдив има сервиз- ЖАН Сервиз-вътре има магазин за части -дано да го имат там.А иначе какво е предназначението на това казанче и клапан-гледам вътре няма нищо-разделя се наполовина надолу с две щипки и няма нищо вътре. А този клапан трябва да е над казанчето и спира сигурно или разделя постъпващата вода към попарващата система и нещо друго благодаря още веднъж!!! |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Апр. 2014 : Отправено: 21 Април, 2014 - 19:54:07 |
|
|
|
|
|
|
клапана е нагоре над казанчето. като го отвориш ще видиш функцията му. а магазина на бош е в софия. в жан сервиз няма |
|
Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 21 Април, 2014 - 20:02:59 |
|
|
|
bamze
Супер участник От: Варна
|
|
|
|
Пука се въпросния клапан , но разглобяването не е малко . От България сервиз го поръчвам. Ползвам TK54001 и на около 3 год се сменя този клапан . Пиша предположения . Най-добре като се разглоби и да се види дали няма друго спукано . |
|
Всичко записи: 723 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Април, 2014 - 21:41:06 |
|
|
|
|
|
|
сега разглобих машинката и свалих въпросния клапан - като го огледах и даже разглобих- промих го, свалих семерингите, и мисля че те уплътняват добре-също не се вижда да е пукнат някъде утре ще пробвам да намеря в Пловдив само семеринги-ако няма ще поръчам нов клапан от София. Мисля да сменя ако намеря и гумичките по попарващия механизъм-да знаете дали се продават само уплътненията -защото днес звънях в Сотиров сервиз и ми казаха че се продава цял модула за попарване ? Ще пробвам утре да видя в Жан сервиз дали има нещо дето ще пасне -да ги подменя. Един последен въпрос относно тази вода дето се излива през този клапан-да не би да е нещо до регулиране или някакъв датчик да пуска повече вода ? Или от налягането като спре този датчик водата се спира и подаването на вода???Мъча се да си го обясня -за да съм сигурен като я сглобя да не се налага отново човъркане за същия проблем. Благодаря Ви отново!!!
след като почистих всичко и помислих как действа този клапан-стигнах до извода че сигурно от тази тръбичка която е напред-и е като от система-лекарска се връща вода -или буталцето което влиза в клапана отдолу е тънко и като го премерих в положение плътно мушнато -което се осигурява от пружина-фактически не може да стигне с дебелото семеринга и затова изтича вода---иначе всичко изглежда нормално---семерингите не са хлабави -а на подгряващия механизъм се чувства че не уплътняват-тук са си добре и няма спукано по корпуса на клапана. Сега го оставям че ми бръмна главата -ще очаквам още малко помощ от вас... |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Апр. 2014 : Отправено: 22 Април, 2014 - 16:17:05 |
|
|
|