Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

кафеавтомат Zanussi Venezia

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 не прави каймак
KillerScull

Нов участник

Имам кафе-автомат Зануси Венеция от около година ,от 1 месец спря да прави хубав каймак.
Изчистих бойлера, но проблема остана. Преди не сме имали проблеми с кафето винаги е правил хубав каймак.
На какво друго може да се дължи проблема според вас.Благодаря предвалително.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Септ. 2014 : Отправено: 11 Септември, 2014 - 15:00:59
anons

Участник
От: Варна

Щом VM Ви е работила без проблеми 1 година, защо не се обърнете за помощ към този, който я е ремонтирал или рециклирал преди това, рядкост е да работят толкова време без проблеми? Но щом е чистен бойлера,
1. Регулировка на температурата.
2. Едрината на кафето, но ако машината е навън тя се регулира поне два пъти в годината.
3. А случайно да не е сменяно скоро кафето с което е работила ?

Всичко записи: 73 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 14 Септември, 2014 - 00:39:10
Caferacer

Нов участник

Кафе автомата не пуска нормално утринното първо кафе или първото след по –дълъг престой без селекция , каква е причината ?

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2014 : Отправено: 04 Ноември, 2014 - 13:27:00
anons

Участник
От: Варна

1.Това от кога почна да го прави?
2.Aко веднага след първото пуснете второ, то как е?
3.Машината външна ли и какво не му е нормално на първото кафе?
Причините може да са много на първо място намерете човек,който разбира от вендинг кафе автомати.

Всичко записи: 73 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 05 Ноември, 2014 - 18:32:33
пешоэ

Нов участник
От: Пловдив

Най вероятно ще е от клапанчето на групата. Без него не чакай каймак.

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Ноем. 2014 : Отправено: 17 Ноември, 2014 - 06:35:10
kolyo

Админ
От: Русе

Вендинг Zanussi Venezia LX - сработва дефектнотокова защита
Здравейте. Обадиха ми се че машината не работи. Отидох обърнах щепсела и машината тръгна. Ако пак обърна щепсела и я включа от микро ключето пада предпазителя. Забелязах, че понякога фазомера светва на заземяването на разклонителя без машината да е включена.
Включих машината и последователно изключвах елементи да проверя дали нещо не е отишло но без резултат. Помпите откачени, редуктор кафе група, вентилатор, откачих нагреателя, не изглежда да е пробил дава верига на изводите му, няма верига между изводите му и корпуса. Направих няколко кафета, спрях я да доразгледам тоците, и когато отново я пуснах вентилатора тръгва, загрява и бойлера, влиза в работен режим и в момента в който пусна пробна напитка започва да върти кафемелачката и предпазителя пада, той е със ДТЗ. Странното, което забелязах и у дома и на машината беше че когато в контакта се включи само фаза и нула а земята е свободен проводник при допир с вазомера той свети (трудно ми е да си го обясня с Индукция, никъде не е свързан).
Някой ако може да помогне или да даде идея ще съм благодарен. Чудя се дали цялото ми вайкане няма да се реши с една проста смяна на предпазителя?
Jediknight

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 01 Април, 2017 - 20:08:25
mgdmgd

Редовен участник

"Забелязах, че понякога фазомера светва на заземяването на разклонителя без машината да е включена. "

Не бих се учудил ако офазяването не идва през водопровода. Предполагам че е свързана с ширмована мека връзка. Знам че е идиотско ама това ми идва на главата.
Или машината контактува с нещо друго офазено, плот или кой знае какво.

Преди години слагах бойлер на приятел. Направи ми впечатление че от време на време пердаши яко ток от тръбите . Заговорихме се и разбрах че затова не ползват един от контактите който аз тогава използвах свалих го и видях че жичкаджиите, пради прекъсване някъде на единия проводник на кабела, са ползвали за маса арматурата на панела и от там явно се прехвърля на водопровода.

Всичко записи: 141 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 07 Април, 2017 - 19:23:31

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » кафеавтомат Zanussi Venezia [Страници (1)]