Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Кафемашина Saeco Talea Giro

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Гост

ОТСТРАНЕН

Здравейте, имам тази машина от няколко месеца и се сетих че не се знае от кога не е смазвана, щото като плакна групата под чешмата не личи някъде да има грес останала. Купих грес на Саеко малка тубичка, но за да не пропусна някоя място за смазване реших да попитам тук. Освен местата къде се трият подвижните части трябва ли да се смазва още някъде, примерно големия О-пристен горе при буталото където натиска кафето трябва ли да е смазан леко или не. Бих бил благодарен ако някои сподели местата за смазване.

Гледах youtube, но не знаех как правилно да формулирам търсенето и не намерих клип със смазване, инак често го ползвам за някои операции Смазах я, сега работи бая по тихо, смазах каналите в които се движат водачите на механизма, и тва беше, другаде не съм мазал, чудех се за О-пръстена горе но се отказах щото няма логика там да е мазно веднага ще насъбере кафе и ще стане мазало Така че омазах каналите и тва беше. Абе тея от Саеко тая грес много им се свиди, направили една тубичка като мехлем за очи дребна, 5 грама тц тц тц . Аз бях икономичен с мазането де, ама то тя тая туба сигурно за 3-4 пъти и отиде, я кажете някъква друга алтернатива на друга грес за смазване?
Като стана дума за О-пръстена по какво се разбира кога е за смяна ? предполагам играе роля щото там е налягането когато се прави кафето и ако не държи добре ще изпуска.

Отправено: 29 Декември, 2014 - 11:38:36
Гост

ОТСТРАНЕН

точно О-пръстена се смазва след всяко миене на групата - на 7дни , както и остта на долното бутало

att-54e04b3775347giro.jpg

Отправено: 14 Февруари, 2015 - 21:47:08
Гост

ОТСТРАНЕН

А мерси колега, точно тях не смазах последния път щото не бях сигурен.
Обаче тука с тая грес на саеко няма да мога да и насмогна само на смазка, някъква по евтина и по голямоколичествена алтернатива да препоръчате ?

Отправено: 15 Февруари, 2015 - 09:09:20
Гост

ОТСТРАНЕН

Кафемашина Saeco Taela Giro - спира
Здравейте, Включвам машината тя си прави профилактика настройвам си я според желаната доза кафе натискам бутона с чашката мелачката смила кафето и после тъкмо да потече и машината спира. В контейнера за отпадък смляното кафе е изхвърлено сухо, и това ми го прави не винаги но вече няколко пъти.
Nina_Teo
Nina_Teo на първо време си почисти и смажи групата

Отправено: 18 Февруари, 2015 - 18:39:49
Гост

ОТСТРАНЕН

SAECO Talea - Светва лампичката внимание
Здравейте, имам кафе машина SAECO Talea и имам следния проблем. При стартиране на машината си жарава, прави си цикала и е готова за работа . При натискане на бутона за направа на кафе, машината си смила кафето и когато започне да пуска готовото кафе ми светва лампата внимание и изхвърля смяното кафе. След това пускам за обезвъздушаване , тръгва водата от тръбичката за пара, обезвъздушава се машината и е готова за работа. След това прави кафе. Ако днес някой какво мога да направя защото е много изнервящо това което прави машината. Благодаря предварително

когато натисна да правя кафе , смила кафето, и когато започне да работи помпата ми светва знак внимание, след това обезвъздушавам и ми прави кафе.
Като постои няколко часа пак го прави , ако можете помогнете ми, Благодаря

Смазах групата но ефекта е същия. Мисля си да не би да трябва да сменя водомера

Отправено: 09 Юни, 2015 - 07:21:43
tsvetko tsvetanov

Редовен участник
От: Видин

Смени помпата

Всичко записи: 109 : Дата на рег-ция: Май 2007 : Отправено: 23 Юни, 2015 - 09:23:33
kolyo

Админ
От: Русе

Кафемашина Saeco Talea - Светва лампата внимание
Здравейте, имам следния проблем, кафемашината ми след като е в готовност за работа, натискам бутона за кафето и започва да мели кафе, зарежда го и точно преди да започне да пуска кафе светва тази лампа. След това изхвърля смляното кафе и е готова за работа. Пускам я да се обезвъздуши и лампата спира да свети и след това прави кафе.
Някой дали се е сблъсквал с това

Светна ми лампата с реотана намираща са доло в ляво, натиснах и задържах бутона с капката за 10 секунди за да я де калцирал и да загасне тази лампа с реотана. Започна да пуска вода , свърши контеинера, напълних го пак и продължава вече 3 - ти ден . Не мога да финализирам процеса . Локви да правя
Борко1971

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Юли, 2015 - 19:43:58
kolyo

Админ
От: Русе

Saeco talea giro - M
Здр значи като свети лампата на реотана отварейте машината от лявата страна има бойлер върху бойлера има 2 ва термостата на термостара средата има пупчица натиснете и двете

Здр значи ако светни този знак ! Правите следните влючвате машината чакате да си направи теста и от дясно има одно копче от горе знака на капчицата натискате копчето око 15 секунди и ще изгасне лампата на този знак !
Лютви

(Добавено)
Кафемашина Saeco Talea Giro - не ­ пуска топла вода
Машината прави кафе , но не прави чай. Когато отворя крана за топлата вода се освобождава налягането от бойлера , но не тръгва помпата. При проверка с теста на машината , трите датчика на крана работят(изключено,капучино,топла вода/пара).
Ако някой е имал подобен проблем , моля нека сподели как го е решил.
Genady

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Август, 2015 - 22:50:39
cwetti..

Нов участник

Здравейте. Имам проблем с кафемашина Saeco Talea Giro. Значи като включа машината, прави си профилактика, настройвам си дължината на кафето и натискам бутона с чашката след това тя започва да работи някак безшумно и не пуска кафе, а изхвърля отпадък..
От къде може да идва проблема ? Благодаря предварително

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2015 : Отправено: 09 Ноември, 2015 - 07:39:54
psc_ivan_carski

Редовен участник

Някак безшумно ми звучи като заглъхване на помпата,което може да означава,че е запушена...

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 09 Ноември, 2015 - 09:07:29
Абсент 86

Нов участник

Здравейте,
преди няколко месеца си купих втора ръка Saeco Talea Giro Plus. До сега проблеми никакви. Светна ми лампата за декалциране. Проблема е следният.
Водейки се от упътването за декалциране, стартирах програмата. Декалцирането започна, както е описано там, с постепенно изпомпване на течността от резервоара. Лампата за декалциране през това време си свети постоянно. И тук идва проблема. Следващата стъпка е светването на лампата "!", което при мен не се случва, за да налея чиста вода в контейнера и да започне плакненето. Кафемашината само изпомпва литри вода и така и не светва въпросния удивителен, за да покаже, че е готова с декалцирането и че вече е готова за свежата вода.... Някой може ли да ми помогне със съвет?

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2016 : Отправено: 23 Ноември, 2016 - 16:12:11
heady-nuker

Нов участник

Някой имал ли е подобен проблем или да знае от какво може да е : Когато прави кафе последните 2-3 секунди помпата работи , но водата не минава през цедката и да си донаправи дозата кафе , а я изсипва в контейнера.
Сваляхме цедката всичко е чисто никъде няма задръстване... ?

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2017 : Отправено: 23 Януари, 2017 - 22:55:42
harcho

Нов участник

Saeco talea Touch
Здравейте , имам едно Saeco talea Touch което започна да ми прави номера
когато почне да прави кафе избутва групата на страни , тръбичката за топлата вода се откопчава от групата и си мисля че от там е проблема. Помъчих се да завия болта към тръбичката но превърта . А самия болт не мога да го извадя за да го сменя .
Ще съм благодарен на всеки който помогне.

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Март 2016 : Отправено: 29 Януари, 2017 - 12:48:06
vsvelikov

Нов участник

Здравейте, от година и нещо имам saeco talea giro и работеше без проблем. От известно време обаче, като правя кафе, част от него тече отстрани. Там, където е механизма за правенето на кафе и контейнера за използваното кафе.
Дадох я в сервиз и уж я оправиха, но след седмица пак протече...
Ако някой знае каква е причината и как се оправя, да пише. Благодаря предварително!

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Февр. 2017 : Отправено: 05 Февруари, 2017 - 09:32:04
Batkir4o

Нов участник

Saeco Talea Giro - светва "!"и декалциране
Здравейте, имам проблем с машината. Като е пусна си загрява и процедурата по измиване,и като стартирам да прави кафе започва мели си всичко както трябва но не пуска кафе и изключва,почва да се мъчи все едно има някъде като запушено и си променя звука,като изключи светва "!" И капчицата за декалциране. Купих кафе машината преди 2седмици прави няколко кафета и почна да прави така,по асансьора всичко е смазано и е с нови опръстени. Някакви идеи какво да правя?

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Септ. 2013 : Отправено: 12 Декември, 2017 - 14:42:51
Silwarr

Нов участник

Здравейте,имам проблем с Saeco talea giro.След стартиране на машината светва температирния диод, че загрява и след 5 сек.почва да мигат последователно сигнала за пълно чекмедже за отпадно кафе и сигнала за декалциране ? Къде може да е проблема ?

Мигат последователно.

att-60089e8836bd2_3_.jpeg

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Яну. 2021 : Отправено: 20 Януари, 2021 - 23:20:08

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина Saeco Talea Giro [Страници (1)]