|
свети най-горната лампа със зрънцата |
|
|
|
|
|
|
Преди един месец си взехме SAECO TALEA GIRO PLUS и допреди няколко дни работеше перфектно. светна една лампа за която в инструкциите пише, че е за декалциране. След профилактиката свети и най-горната лампа със зрънцата |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Яну. 2015 : Отправено: 04 Януари, 2015 - 20:20:45 |
|
|
|
|
|
|
при включена машина извади контейнера за боклука за 6 сек. |
|
Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 05 Януари, 2015 - 08:56:10 |
|
|
|
|
|
|
Не става. Пробвах абсолютно всичко и днес я занесох на ремонт. Каза, че е за профилактика. Явно нещо аз не съм направила както трябва. Този път на майстор, но ако може някой да ми обясни за по-нататък как да правя профилактиката, за да не объркам пак нещо. Всякаква информация или инструкция на български ще ми е от полза.
Някой може ли да ми даде инструкция на български за SAECO TALEA GIRO PLUS |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Яну. 2015 : Отправено: 05 Януари, 2015 - 18:10:11 |
|
|
|
|
|
|
Ще използвам темата на колегата защото точно за тая лампа горната имам въпрос и аз, защо при мен никога тая лампа не светва???? когато ми се напълни контейнера за отпадно кафе ми светка само знака с удивителна "!" когато свърши водата пак светка този знак но тогава мига. В ръководтсвото пише че лампата с иконка на контеинер трябва да светне когато е пълен контеинера за да се изхвърли, но при мен не е така. Иначе когато пусна машината и почне да си прави проверката и лампите да светкат една след друга тая с контеинера си светка и тя, демек отпада вариант нещо да е прекъснато захранване към нея или да е изгоряла. Машината е Саеко Талеа джиро. Също така в мануала пише че индикира че няма кафе горе в контеинера, да ама моята не индикира, пробвал съм да я оставя без ни едно зърно и тя си тръгва да мели и си пуска кафе (негарска пот) без да има каквато и да е индикация. Демек разчита да погледам свършило ли е. Тва нормално ли е ? |
|
|
|
|
|
|
|
От софтуерната версия на платката е така. |
|
|
|
|
|
|
|
Значи да не търся вероятна неизправност че лампата с контеинера не светка, тва е малко кофти щото като светне удивителната не знам вода ли иска или контеинера е пълен и почвам да отварям на ред. Това за мелачката ще го пробвам още веднъж за да съм сигурен и пак ще пиша Иначе тя е настроена на най- ситно мелене. |
|
|
|
|
|
|
|
Иначе тя е настроена на най- ситно мелене. | има белези с боя от завода на самата мелница - постави ги един срещу друг и тогава сложи регулатора с шестограма в средно положение.
|
|
|
|
|
|
|
|
Гичо Благодаря ти! Днес оставих нарочно кафето да свърши горе и наистина като тръгна да мели смели няколкото зърна и шума от мелницата утихна, въртеше много леко и машината спря а индикатора светна червено че няма кафе. Това предполага че нямам натоварване на мелницата? Ся остава да ме е яд що не свети контеинера за отпадно кафе та като светне удивителната да се чудя на коя страна да я врътна, вода ли е отпадък ли е, не за друго ми е на тясно място и въртенето и обслужването ми малко пипкава работа Нищо здраве да е, поне работи добре машинката , смазвам я редовно а вече и О-пръстените които ми посочи, ползвам я с вода от кана брита и се надявам това да е полезно за нагревателя и Гичо, предполагам до този белег на мелачката се стига визуално като сваля само горния капак над мелачката дето е контеинера за кафето? |
|
|
|
|
|
|
|
предполагам до този белег на мелачката се стига визуално като сваля само горния капак над мелачката дето е контеинера за кафето? | не, до белега бая разглобяване си има |
|
|
|
|
|
|
|
Верно играчка си е, няма да я пипам, звука които чух без кафе в нея звучеше добре, не е като да задържа и да се тормози без да мели, чуваше се звука само на мотора как върти |
|
|
|
|
|
|
|
Днес на машината светна една лампа с капка. Явно трябва да се направи профилактика. Но как, с какво и как да изгасне тази лампа.
Днес светна лампата с реотанчето долу вляво. Не мога да направя кафе, нито пуска вода.Абсолютно никаква друга лампа не светва. днес като говорих с майстора и той каза че е за декалциране, но след това исках да си направя кафе и вече не може. |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Яну. 2015 : Отправено: 22 Март, 2015 - 10:37:39 |
|
|
|
|
|
|
"лампа с капка" свети само когато иска обезвъздушаване или в нормален режим когато ще се пуска гореща вода.....
"Лампата" с реотана има само информативен характер и не спира действието на машината, друг е проблема.
|
|
|
|
|
|
|
|
Кафемашина Saeco Talea Giro Здpaвeйтe, имaмe въпpocнaтa мaшинкa нo имa нeщo кoeтo нe ми xapecвa пpи нeя, тa иcкaм дa пoпитaм caмo мoятa ли e тaкa или и ocтaнaлитe. Cтaвa дyмa зa тoвa чe кoгaтo cвeтнe чepвeнaтa индикaция cъc cимвoл "!" нe знaм дaли иcкa вoдa или и e пълeн кoшa зa oтпaднo кaфe, пpинципнo имa индикaтop кoитo тpябвa дa пoкaзвa пълнo кoшчe нo тoй никoгa нe cвeтвa (при стартиране на машината когато прави чека този индикатор работи), cвeтвa caмo знaкa yдивитeлнa, и тpябвa дa пpoвepявaм и двeтe oтдeлeния и вoдaтa и кoнтeинepa, нe чe e кoи знae кaквo aмa мaшинaтa ceди нa тяcнo и ми e тpyднo зaвъpтaнeтo вceки път и мнoгo ce дpaзня кaтo нe гo yцeля, aз oтвopя вoдaтa тo ce oкaжe кoнтeинepa Ta иcкaм дa питaм aкo някoи имa тoзи мoдeл дa ми кaжe кoгaтo кoнтeинepa e пълeн cвeтвa ли мy индикaциятa кoятo пoкaзвaм нa cлeдвaщaтa cнимкa? Ѕсrееnѕhоt bу Lіghtѕhоt И ако имам проблем каква може да е причината и заслужава ли си отстраняването от финансова гледна точка. |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Авг. 2010 : Отправено: 15 Декември, 2015 - 09:47:56 |
|
|
|
|
|
|
Кафемашина Saeco Talea Giro - мига ! Днес на машината светна лампата ! и постоянно мига. Има вода контейнера е изчистен всичко. Какво значи тази лампа. |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Яну. 2015 : Отправено: 03 Януари, 2016 - 14:33:53 |
|
|
|
|
|
|
Ако мига бавно нещо не е на място или кранчето за вода не е затворено,ако мига бързо означава запушване или иска обезвъздушаване или клеясали букси на водомера! |
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 04 Януари, 2016 - 09:22:48 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, имам кафемашина Saeco Talea Giro Plus. Днес се опитах да си пусна кафе, мелничката тръгна, на няколко пъти заглъхна и спря все едно е заяла.Изключих я и опитах наново, но се случи същото.Знаете ли каква е причината и как може да се оправи? |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Февр. 2016 : Отправено: 27 Февруари, 2016 - 18:40:47 |
|
|
|
|
|
|
разглоби я и я почисти |
|
Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 28 Февруари, 2016 - 12:08:15 |
|
|
|
|
|
|
Кафемашина Saeco Odea Giro PLUS - смила кафе и го хвърля
Здравейте колеги, Кафемашината ми смила кафе пресова го и след това го хвърля съвсем сухо в контейнерчето..Не го прави винаги а само когато си реши. Ще съм много благодарен ако някой се е сблъсквал с проблема и го е разрешил Ванко |
|
|
Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 25 Септември, 2018 - 16:22:37 |
|
|
|