|
|
|
|
|
|
|
Здравейте, от известно време машината Saeco talea touch+ прави кофти кафе. Настройката е най висока доза, гореща вода и късо кафе. Мелачката е на ситно настроена, но кафето излиза почити без каймак и е рядко. Времето за изтичане е горе-долу добре но няма каймак. Също така отпадното кафе не е на хапче, а се размива по Brew групата. Това става с няколко вида кафе на зърна, а също така и със мляно кафе. До момента съм разглабял мелачката и всичко изглежда наред. Разглобих асансьора, почистих металния филтър , смених о-пръстена на буталото , смених двата малки о-пръстена на чучура който пуска вода. Извадих пружинката и стъкленото топче, почистих леглото на топчето и разпънах пружинката. Сглобих и смазах буталото и оста долу. Резултат никакъв, рядко кафе с много малко каймак , не прави хапче а размито кафе и зад асансьора е мокро. Помагайте, мога ли да направя още нещо.
Над буталото с о-пръстена си има стъклено топче и пружина. Сбса си е отделно, и него го разглабях и чистих. В момента разбрах че сама си е намалила дозата на кафето, увеличих я от сервизното меню и сега кафето е нормално по сила. Каймака пак не е много добър.Вече отпадъка се получава на хапче, но хапчето е мокро , а знам че трябва да е сухо. Какво друго мога да направя по нея. |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Окт. 2014 : Отправено: 14 Март, 2015 - 13:40:21 |
|
|
|
|
|
|
Извадих пружинката и стъкленото топче | групата на тази машина не е с такъв клапан , а е с СБС мембрана.....
няма стъклено топче и пружина колега...това е група за Одея или Xsmall, ето как трябва да изглежда твоя клапан:
|
|
|
|
|
|
|
|
Ясно,явно като купувах машината втора употреба са ми я продали с друга група. Дали от това кафето няма достатъчно каймак. И сега цялата група ли трябва да сменя или може само буталото със сбс клапана отгоре. |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Окт. 2014 : Отправено: 18 Март, 2015 - 17:39:36 |
|
|
|
|
|
|
И аз имам подобен проблем, при мен отпадъка също не е на хапче а е натрошено и е мокро. Какво да направя? |
|
|
|
|
|
|
|
Увеличете дозата на кафето и намалете едрината на смилане. |
|
Всичко записи: 109 : Дата на рег-ция: Май 2007 : Отправено: 23 Юни, 2015 - 09:38:53 |
|
|
|
|
|
|
Saeco Talea Touch - прави слабо кафе без каймак Здравейте,имам машина Saeco Talea Touch.От доста време,прави слабо кафе с много малък и рядък каймак,почити без значение ,какво кафе ще и се сложи.Наскоро машината спря да изкарва кафе.Оказа се ,че е тотално запушена.Разглобих я цялата и почистих всички водни пътища и вентили след помпата от отложения варовик.Смених и няколко о-пръстена.Вече машината не се тормози има добро налягане на кафето.Но кафето ,пак не става хубаво.Машината е купувана втора употреба и забелязах че крема вентила не е оригиналния и със мембрана за Sbs a e сложен от стария тип като на Xsmall със пружинка и стъклено топче.Възможно ли е от това да е проблема с липсата на каймак.Също така отпадното кафе не е на хапче а е разпаднато и воднисто.Моля за съвет какво мога да направя.
Дозата е увеличена и кафето го направих по ситно ,но без особен ефект.Дали да пробвам да си поръчам sbs клапан който трябва да е за тази машина.Но пък другия тип с топчето ,нали си е пак крема вентил за пос тарите модели.А и като гледам brew групата е една и съша,само вентила горе е различен. |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Окт. 2014 : Отправено: 18 Ноември, 2018 - 09:00:02 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте имам саеко инканто и ми блокира групата,това го прави за втори път първият път я занесох на един познат и той я рестартира по някъкъв начин с две отверки.Но не обърнах внимание къде натисна,а сега не е в България и нямя как даго питам.Ако някой има представа ако може да ми каже.Благодаря предварително |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2018 : Отправено: 26 Ноември, 2018 - 19:03:42 |
|
|
|