|
|
|
|
|
|
|
Здравейте въпросната кафемашина saeco minuto HD8761 е нова, но кафето което прави няма каймак или по-точно много малък с бели балончета и изчезва след 30 секунди. Опитвах да намаля едрината на смилане, вдигнах температурата от менюто, смених поне 5 вида кафе-резулата е същия. Всички ли машини са така или само моята, някакви настройки ако се сещате ......, моля пишете как мога да настроя тази машина за да има плътен каймак? ________________________________________________________________________ в момента съм го оставил на най-финно смилане и са минали доста кафета , но резултата е същия... Машината е нова , направил съм около 100 кафета и от първото до сега каймака винаги е бил бял с балончета и не плътен ...., като увелича едрината на зърната протича направо чорба...., незнам дали е нормално и дали това са възможностите на този клас машини? |
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Яну. 2016 : Отправено: 30 Януари, 2016 - 22:29:32 |
|
|
|
modac
Супер участник От: София
|
|
|
|
Когато сменяш едрината на кафето или вида кафе пускай четири- пет кафета и чак на следващото кафе преценявай резултата. Доста смляно кафе остава в мелачката и може би те подлъгва ако пускаш едно и сменяш. |
|
Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 01 Февруари, 2016 - 22:26:10 |
|
|
|
|
|
|
Машината има възможности да направи кафето с мнооого плътен каймак, просто като нови са с настройка за много едро смилане, а възможността да се намаля е ограничена, трябва да се разглоби и лостчето да се върне малко и пак да се завърти към по-ситно, но препоръчвам това да се извърши от компетентен техник, ако ти е в гаранция още избери си един вид кафе което ще ползваш, напълни отделението догоре и им я занеси и кажи че е за настройка , ако гаранцията е изтекла едва ли ще ти вземат много само за настройка. |
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 02 Февруари, 2016 - 09:08:07 |
|
|
|
|
|
|
Машината е нова , но няма гаранция закупена е от Германия. Намерих сервизна документация за този модел и мисля да се пробвам да я разглобя и да се опитам да намаля смилането още малко... _____________________________________________________________________ отворих машината и намалих почти до минимума меленето на ситно на мелачката. Имаше ефект , кафето става с повече каймак, но не е толкова гъст и устойчив , както си го представях. На този клип https://www.youtube.com/watch?v=WJH5a7naASM. е даден каймак , може ли да се постигне аз съм далеч от този резултат, ако имате предвид дадено кафе , моля да споделите! |
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Яну. 2016 : Отправено: 02 Февруари, 2016 - 23:10:47 |
|
|
|
|
|
|
Сега първо видя ли на клипа колко е голямо хапчето, второ какво кафе ползваш, как го съхраняваш, трето машината ти ли си я купи от Германия нова, или е внесена от Г-я и си я купи втора употреба ? Твоето хапче отработено кафе как изглежда прилича ли на това от клипа, колко е голямо, сухо ли е, разпръсква ли се, дай малко по-подробна информация за да разрешим казуса, има много причини поради които може да не става кафето...разкаажи повече.... |
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 04 Февруари, 2016 - 13:15:00 |
|
|
|
|
|
|
Здравей psc_ivan_carski, веднага бързам да отговоря на въпросите.. Машината е чисто нова , аз я разопаковах само е закупена от Германия( но производството и е в Румъния).
Кафето го съхранявам в пакета в хладилника, ползвах Chibo Мilano-много е изгоряло, едно от Метро- Ingrani няма вкус , най-добро ми се струва това в момента lavaza Rossa-червена.
Хапчето е като размер същото , около 1 см дебело, но ми се струва малко по-мокро и при хващане се разпада......
Старата ми машина saeco Nina grey с ръкохватка правеше точно същия каймак като на клипа, който седеше в чашата цял ден без да се разкъса , а този сега е с балончета и след 5 мин , няма никой в чашата.... |
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Яну. 2016 : Отправено: 04 Февруари, 2016 - 15:50:16 |
|
|
|
|
|
|
Така,в лавацата преобладава арабика,арабиката не прави каймак за да постигнеш плътен и тъмен каймак трябва кафе с повечко робуста,купи си един пакет Bianchi gold и пробвай според мен това е причината,кафето не се съхранява в хладилник по-скоро си вземи щипка или буркан с хубава капачка,по начало от моя опит съм забелязал,че машините с керамични ножове дават отклонения кога са с арабика,можеби защото е по сурова,опитай с бианчи и кажи какъв е резултата! |
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 05 Февруари, 2016 - 09:28:50 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте отново, закупих пакет Bianchi gold и побързах да направя кафе . Резултата е значително по-добър като каймак , вече е около 5 мм, но и този каймак след 10 мин изчезва. Така също и кафето с повече робуста явно прави по-добър каймак , но вкусово е по лош. Така ще са нещата, ще пия по ароматна арабика , но без каймак. Благодаря още веднъж за съветите, ако се сетите друго относно трайността на каймака ще се радвам да споделите! |
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Яну. 2016 : Отправено: 05 Февруари, 2016 - 17:58:06 |
|
|
|
|
|
|
В каква чаша си правиш кафето,ако е порцеланова и правиш директно в нея кафето тя е студена и веднага ти отнема около 30 градуса което също може да е причина да пада каймака,пробвай преди да си пуснеш кафето да я напълниш с гореща вода от крана за чай и пара и пиши след опита дали не се е подобрил крайния резултат |
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 08 Февруари, 2016 - 15:40:30 |
|
|
|
|
|
|
Здравей , кафето го правя в стъклена чаша , кафето от снимка kafe1 е направено на максимално количество кафе, загрята до топло чаша и резултата е каймак с балончета .....след точно 5 минути е снимката kafe2- следа от каймака почти няма. На старата ми машина с една малка лъжичка кафе , каймака е около 2 сантиметра и остава след изпиване на кафето по чашата и на дъното , това явно на тази машина не може да стане....
|
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Яну. 2016 : Отправено: 08 Февруари, 2016 - 17:51:03 |
|
|
|
|
|
|
Виждам само една снимка ама както и да е,можеш ли да снимаш отработеното кафе(утайката) и да качиш снимка? |
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 09 Февруари, 2016 - 09:13:12 |
|
|
|
|
|
|
мога да качвам само по една снимка, но няма значение резултата от снимката е след 5 мин. от приготвянето .
Сега качвам и таблетките , те са добре оформени , но не знам дали не трябва да са по-сухи......
|
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Яну. 2016 : Отправено: 09 Февруари, 2016 - 18:25:32 |
|
|
|
|
|
|
Трябва,от това което се вижда са мокри,кафето ти е едро трябва да намалиш още едрината на мелене на кафемелачката! |
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 10 Февруари, 2016 - 11:17:41 |
|
|
|
|
|
|
Привет отново, разглобих я отново , но повече от това не може да се намали едрината на смилане , сега е на минимално положение-кафето е много ситно смляно , но положението е такова ....става малък каймак, който не е траен . Предполагам ,че може да се намаля времето за изтичане на кафето , но това може би е в сервизен режим .....? |
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Яну. 2016 : Отправено: 10 Февруари, 2016 - 17:36:40 |
|
|
|
|
|
|
Кафемашина Saeco minuto - Датчик за вода
Здравейте, имам Saeco minuto . Проблемът е че не показва че водата е свършила във танка и продължава да работи машината и не спира. Ходи на сервиз но така и не отстраниха тоиз проблем. Благодаря Ви.
Здравейте, машината не показва че няма вода във резервоара и продължава да прави кафе.Къде се намира този датчик или има друго нещо за почистване? gergancho | Напиши модел. |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Ноември, 2016 - 17:05:06 |
|
|
|
|
|
|
Saeco Minuto HD8761
Здравейте, имам проблем с машината Saeco Minuto HD8761 с каничка за мляко. До момента работи безупречно, но при Calc Clean (прочистването) не завършва процеса. Предните пъти за 30-40 минути се прочиства, но сега я чаках 2 пъти по 2 часа - стига до някъде и до там. Всеки път използвам препарат за почистването. При включване ми излиза направо индикатора за Calc clean (кръгчето с капките) и единствената ми опция е старт. Направи ми впечатление, че не мога да извадя и групата. Има ли вариант за рестарт на всички настройки или друго решение на проблема. Предварително благодаря Пепи | или презапис на чипа или редовна платка |
|
Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 28 Май, 2018 - 20:07:22 |
|
|
|
|
|
|
Кафемашина Saeco minuto - кафето продължава да се изтича
Здравейте , моята Saeco minuto започна да прави следното-след като спре помпата и кафето е изтекло в чашата , продължава да тече още 5-6 секуди с много рядко кафе… какво мога да направя за да спира веднага след спиране на помпата? pepito17 | pepito17, след спиране на помпата няма причина да тече още, освен клапан, някакъв, над цедката . |
|
Всичко записи: 96 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 21 Август, 2018 - 19:19:36 |
|
|
|
|
|
|
pepito17 Обикновено всички машини , които ги вкарват втора ръка са работили много и в часта , където се разделя кафето на две струйки ( двата чучура на изхода) се уталожават булкуци , които след това пречат на кафето да излезе наведнъж ( запушват от части чучурите ). Резултата е този послетеч. Предполагам е това. Отвори и почисти и вероятно ще се оправи ако това е причината. |
|
Всичко записи: 141 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 24 Август, 2018 - 10:43:07 |
|
|
|