Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

Кафемашина Delonghi Ecam 26.455


Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 пълни тавичката с вода
Гост


ОТСТРАНЕН


Здравейте, закупих си въпросната кафемашина Delonghi Ecam 26.455 (PrimaDonna S deluxe), но се оказа че има проблем. През изхода за пара не излиза нищо и същевременно пълни тавичката с вода.

Когато се прави кафе, проблем няма и прави страхотно кафе.

Успях да отворя машината (не беше лесно ), и опитах да проследя кое как се случва, но за съжаление ми се видя доста сложна и без схема май няма да се оправя, а схема за модела не намирам.

Все пак опитах да видя кое къде и как ... направи ми впечатление че като я пусна на пара, започва да изкарва вода от отвора за конденз (не съм сигурен че е такъв, но на някой места така го водят) Директно свързан е с един клапан

Самия клапан е следния:

http://www.ebay.co.uk/itm/DeLonghi-coffee-machine-Magnetic-valve-3-Way-3bar-for-ECAM-EN-/132020110568?hash=item1ebd0304e8:g:Os0AAOxyVaBSzoqr

А водата излиза през металната тръбичка (вързана е че черен дебел маркуч директно към отвора за конденз

Свалих клапана и тествах - в изключено положение е напълно отворен, което ми се струва съмнително (спокойно пропуска въздух както от металната към пласмасовата част и обратно.

Отделно, нагревателя за парата (изглежда като подкова) не се включва (след тест на машината пипам нагревателя и той е леден) (сега се сещам че можех да му измеря съпротивлението дали е цял .... ). Имате ли идея дали е нормално това (при липса на дебит да няма и нагряване ... )


Въпроса ми е, можете ли да ми дадете насоки нещо което мога да проверя?

Машинката много ми харесва като вид, също и като кафе което прави, та ми се иска да си я оправя Реално парата я ползвам много рядко, но ще ме дразни като знам че не работи

Благодаря предварително за отделеното време

Отправено: 07 Декември, 2016 - 15:11:41
Гост


ОТСТРАНЕН


Проблема е решен. Оказа се термостат на болера за парата

Имам още един въпрос

Можете ли да ме ориентирате колко кафета е живота на ножовете на мелачката на кафемашини като тази, като Magnifica и подобни?

Питам защото ако не греша, от кофти ножове качеството на готовото кафе намалява по малко и в един момент ако няма с какво да сравниш се оказва че не пиеш най-доброто кафе (а е доста лесно да обвиниш кафето което си купил)

На тази машина първо слагах едно неизвестно кафе и мелачката беше по средата на деленията. След като я оправих започнах да си слагам кафето което ползвам (Lavazza Crema e Aroma) и за да стане хубаво кафе свалих на 2-о деление (от 7). На старата ми машина също съм на 2 или 3 деление.

Та според вас как се определя че ножовете са за смяна?

Отправено: 20 Декември, 2016 - 10:39:04
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина Delonghi Ecam 26.455 [Страници (1)]Powered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0075 ]   [ Gzipped ]