Здравейте, закупих си въпросната кафемашина Delonghi Ecam 26.455 (PrimaDonna S deluxe), но се оказа че има проблем. През изхода за пара не излиза нищо и същевременно пълни тавичката с вода.
Когато се прави кафе, проблем няма и прави страхотно кафе.
Успях да отворя машината (не беше лесно ), и опитах да проследя кое как се случва, но за съжаление ми се видя доста сложна и без схема май няма да се оправя, а схема за модела не намирам.
Все пак опитах да видя кое къде и как ... направи ми впечатление че като я пусна на пара, започва да изкарва вода от отвора за конденз (не съм сигурен че е такъв, но на някой места така го водят) Директно свързан е с един клапан
Самия клапан е следния:
http://www.ebay.co.uk/itm/DeLonghi-coffee-machine-Magnetic-valve-3-Way-3bar-for-ECAM-EN-/132020110568?hash=item1ebd0304e8:g:Os0AAOxyVaBSzoqr
А водата излиза през металната тръбичка (вързана е че черен дебел маркуч директно към отвора за конденз
Свалих клапана и тествах - в изключено положение е напълно отворен, което ми се струва съмнително (спокойно пропуска въздух както от металната към пласмасовата част и обратно.
Отделно, нагревателя за парата (изглежда като подкова) не се включва (след тест на машината пипам нагревателя и той е леден) (сега се сещам че можех да му измеря съпротивлението дали е цял .... ). Имате ли идея дали е нормално това (при липса на дебит да няма и нагряване ... )
Въпроса ми е, можете ли да ми дадете насоки нещо което мога да проверя?
Машинката много ми харесва като вид, също и като кафе което прави, та ми се иска да си я оправя Реално парата я ползвам много рядко, но ще ме дразни като знам че не работи
Благодаря предварително за отделеното време |