Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Кафемашина Philips HD8824/01

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 не пуска водата през кафето
koleto73

Нов участник

Здравейте! Имам кафе автомат Philips 3000 HD8824/01 със следния проблем:
Включвам, стартирам "Еспресо"/или кафе/, включва се мелачката, прави си дозата, зарежда си я и....водата тръгва през щуцера за топла вода/пара/ а не през дюзите за кафе!
Приключва цикъла, отварям контейнера за обработено кафе-дозата си е изхвърлена, суха!
Не светят никакви индикации за грешки.
Свалях групата, почистих я с хладка вода, разглобих буталцето и "мрежичката" с финните дупчици, пружинката, стъкленото топче под нея - проблема си остана!
Ще съм благодарен ако някой сподели възможност да я подкарам...
Попаднах на клип в интернет, който показва почистване на същата група като на Philips-a, но не съм достигнал до пълно разглобяване на машината...

Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Май 2016 : Отправено: 14 Март, 2017 - 14:20:58
maikall

Нов участник

имаш подпушване някъде по системата по добре я занеси в сервиз

Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Февр. 2015 : Отправено: 14 Март, 2017 - 19:48:51
koleto73

Нов участник

То хубаво в сервиз, но в Пловдив ако се зачетеш за сервизите-един доволен човек няма.....

Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Май 2016 : Отправено: 18 Март, 2017 - 19:33:35
AngelsDance

Нов участник

Aко имаш кураж разглоби машината,и ще видиш метален двупътен клапан.Останал е в отворен.Причината за това може да е песъчинки котлен камък.Внимателно го разглобяваш и почистваш.Наслука

Всичко записи: 26 : Дата на рег-ция: Ноем. 2010 : Отправено: 20 Март, 2017 - 21:22:59
koleto73

Нов участник

Aко имаш кураж разглоби машината,и ще видиш метален двупътен клапан.Останал е в отворен.Причината за това може да е песъчинки котлен камък.Внимателно го разглобяваш и почистваш.Наслука

Започвам я и нека силата бъде с мен!
Ще пиша за резултата!

Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Май 2016 : Отправено: 24 Март, 2017 - 12:42:36

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина Philips HD8824/01 [Страници (1)]