Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

Кафемашина SAECO Talea Ring - ­ error 4


Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (2): « 1 [2] ]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 
heady-nuker


Нов участник


SAECO Talea Ring - отпадъците от кафето раздробени
Здравейте, от близо година ползвам SAECO Talea Ring. Скоро забелязах че като почиствам контейнера за отпадъците, изхвърляното кафе не стои както беше преди на калъпче цяло, а е в насипно състояние и по воднисто е изхвърляното кафе. Не съм забелязал да има промяна в правенето на кафе като каймак и вкус. Питането ми е дали това е проблем, или да не му обръщам внимание на това.
Благодаря предварително.
mitaka_1
Преди е стояло на калъп понеже го е мелила по-ситно (както и трябва за да прави хубаво кафе) а сега е взела да го мели по-едро ... пробвай да го нагласиш на по-ситно докато мели иначе не може да се върти врътката за настройка..

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2017 : Отправено: 23 Януари, 2017 - 22:53:33
mishu


Нов участник


В тази връзка , колко ситно е препоръчително да мели кафето , че имам една талеа тъч , която си прави силно кафе , но каймака е малко.
Наскоро потече и в сервиза ми казаха ,че мелачката на тези машини си е предназначена да мери едро и да не я изнасилвам. Бях я оставил на най-ситната позиция , като я върнах по средата и ми се струва ,че каймака е по-добре и усилието на пресоване е по-голямо предвид разликата в звука .. може би хода на буталото е малък и при по-малкият обем на ситното кафе няма ход да го пресова достатъчно ?

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Май 2017 : Отправено: 17 Май, 2017 - 16:00:13
mitaka_1


Нов участник


Кафемашина Saeco Talea Ring -дозировка на кафе
Здравейте, от две години използвам кафеавтомат Saeco Talea Ring, който до преди няколко месеца си правеше много хубаво кафе. След като кафето започна да става все повече и повече по слабо и в контейнера за изхвърляното кафе не става на хапче както преди а излиза направо на каша с вода.
Керамичните дискове на мелачката съм ги сменял / единия се счупи докато мелеше / преди около 5 месеца с чисто нови, като и със старите ножове не правеше хубаво кафе. Разглобих групата и съм я почистил и смазал, както и е сменен О-пръстена на буталото. В крайна сметка установих, че машината не пуска достатъчно кафе като мели / около 4гр. кафе влиза в групата, което е доста малко. Мелачката е нагласена на средно положение и кафето си е сравнително ситно.
Като сложа смляно кафе около 10гр. в отвора си прави страхотно кафе и отпадъците си излизат на хапче както преди.
Питането ми е как да е накарам тази машина да мели повече кафе ? От сервизното може ли да се нагласи нещо ? Предварително благодаря.
Ето снимки на количеството кафе което се подава към групата при нагласена машина на strong
Едрината на кафето не мисля, че е по различна от тази която беше преди. Имам и едно делонги с ръкохватка на което взимам смляно кафе и едрината на това което прави робота няма никаква разлика. Ако взема две меления на Саекото и ги изсипя в отделението за готово кафе / това са около 8-10гр. / всичко си супер и каймак и силно кафе. Ето какво мели мелачката като едрина

att-5a634fa9bd740ing_.jpg


Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Апр. 2008 : Отправено: 20 Януари, 2018 - 15:50:17
kolyoАдмин
От: Русе


Кафемашина Saeco Talea ring - не пуска вода
Здравейте, въпросния робот Saeco Talea ring започна от време на време при включване на машината да не пуска вода при началния тест. Когато идва момента да пусне вода започва помпата да се товари и влиза в авариен режим. Това го прави понякога и когато трябва да направи кафе. Сложих и чисто нова помпа и проблем си остана. От групата до изхода на кафе всичко е чисто и не намирам да има проблем. Може би има някакъв клапан който не отваря всеки път и за това се случва така. От SBS врътката като я завъртя наляво и надясно се оправя понякога. Някой ако има идея къде да търся проблем. Благодаря предварително.
mitaka_1

Всичко записи: 11953 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 30 Септември, 2020 - 13:51:28
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина SAECO Talea Ring - ­ error 4 [Страници (2): « 1 [2] ]Powered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0167 ]   [ Gzipped ]