Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Поправка на щепсел

Форум » Ремонт » Ремонт на битова автоматика и дребна битова техника [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Мариана

Нов участник

Може ли някой учтив джентълмен да ми помогне в следната ситуация:
Измъкнах кабела на миксера ми от щепсела по невнимание. Сега имам две измъкнати жички(кабелчета) и един свободен щепсел без нищо Трябва да отворя щепсела и да свържа наново жичките, но не знам на кое място да ги сложа - опитах се да видя "схемата" в други щепсели, но там са свързани 3 кабелчета, а моят е само с две. Ами това е ситуацията, ако някой има търпение да ми даде съвет за тази иначе фасулска за някои работа, ще съм благодарна.
Благодаря предварително.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 20 Ноември, 2009 - 11:11:34
kamen.kolev

Нов участник

Уважаема гаспожо,за този електроуред(миксер) няма никакво зна4ение как ще свържете кабелите,тъй като имате само два захранваши кабела.При другите ел. уреди има и 3-ти зануляващ проводник,който при вас липсва ,тъй като не е необходим.Желая Ви успех.

Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Апр. 2009 : Отправено: 20 Ноември, 2009 - 11:36:08
Мариана

Нов участник

Много благодаря за бързия отговор. Разбрах за кабелите, но не съм сигурна, че говорим за един и същи вид щепсел - той е стар за стар миксер - на 20-30 години. Малко ме е страх да не ми гръмне в ръцете при включване в контакта, но както и да е. Благодаря за бързия Ви , любезен отговор!!

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 23 Ноември, 2009 - 00:53:43
alf

Нов участник

Третият кабел е "нулата" която я няма при всички ел. уреди. Така че всеки кабел към едно от стърчащите "нещица" които ще завършват с болтче вътре в щепсела.

Всичко записи: 20 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 28 Ноември, 2009 - 22:16:46
kolyo

Админ
От: Русе

alf , Третият кабел не е "нулата" , а "земя"-та

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Ноември, 2009 - 22:35:11
alf

Нов участник

да така е "заземяване" а не "зануляване"

Всичко записи: 20 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 19 Декември, 2009 - 22:01:02
julian1960

Нов участник
От: провадия

контактите в повечето случаи са занулени а не заземени

Всичко записи: 22 : Дата на рег-ция: Юли 2009 : Отправено: 17 Януари, 2010 - 13:22:18

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на битова автоматика и дребна битова техника » Поправка на щепсел [Страници (1)]