Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Бойлер Tesy 60 литра - тече

Форум » Ремонт » Ремонт на битова автоматика и дребна битова техника [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 тече през възвратния клапан
bobibp

Нов участник

Бойлера тече през възвратния клапан.
1. Тече само когато нагрява водата щом стигне температурата спира
2. За два дена пълни една кофа
3. Възвратиня клапане е сменян и няма промяна
4. Дори е намален на 60 градуса

Каква може да е причината

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 30 Ноември, 2009 - 11:48:01
kkgb2005

Участник
От: Габрово

Това първия ти бойлер ли е, преди него имал ли си друг?

Нормално е това, но по-скоро бих казал, че капе докато нагрява.

Всичко записи: 91 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 30 Ноември, 2009 - 14:27:20
Vialex

Super Member
От: Стара Загора

Отколко време го ползваш? Ако е натрупал котлен камък, ще ти създава разни проблеми.
Ако е в гаранция - обади се в сервиза, а ако не е - отваряш и чистиш!!!

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 02 Декември, 2009 - 08:46:58
bobibp

Нов участник

бойлера е от 2 години

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 02 Декември, 2009 - 11:53:18
Vialex

Super Member

1. Тече само когато нагрява водата щом стигне температурата спира

kkgb2005 каза:
Нормално е това, но по-скоро бих казал, че капе докато нагрява.

Само в българският език има дума за нещо средно между тече и капе -> църцори, та аз да попитам при теб кое е? Защото това, че за два дни пълни кофата е много относително и неточно.
Ако не го ползваш - няма да нагрява и няма да капне нито капка, а ако го държиш постоянно включен и честичко ползваш по-малко вода(например за миене на ръце) - постоянно ще си донагрява(и ще си капе докато нагрява) и за два дни една кофа няма да ти стигне. Ако пък сте и на хидрофор...

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 02 Декември, 2009 - 19:27:13
hladnia

Редовен участник

Бойлера тече през възвратния клапан.

Каква може да е причината

Налягането е близко до настройката на клапана (по памет около 8 бара) при нагряването превишава налягането на клапана и протича .
Възвратиня клапане е сменян и няма промяна

По принцип всички клапани, минават на проверка и настройка на налягането,и нов да сложиш същото .Но не се препоръчва нарушаване на настройката защото последствията могат да бъдат спукан бойлер .

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 03 Декември, 2009 - 09:19:34
BateJro

Нов участник

Моят пък е четири четири годишен му отказа термометъра за отчитане температурата на водата, започна да се пълни с вода, термометъра , и да се оттича, по кожуха. Сега на горният капак на бойлера има няколко дупки и от там избива оранжева вода, предполагам от уплътнителната пяна, и се стича по кожуха, на 10-15 мин. по капка.
Не знам какво да очаквам гръм или ........ , а пък вече два месеца работи нормално.
Та ако някой има някаква идея, съвет, схема за моя проблем ще съм му много благодарен.

Всичко записи: 13 : Дата на рег-ция: Ноем. 2010 : Отправено: 15 Юни, 2011 - 20:00:40
Vialex

Super Member

Термометъра за отчитане температурата на водата, започна да се пълни с вода
-Пробит водосъдържател!!! Бягай още утре в гаранционния сервиз с гаранционната карта и касовия бон(Трябва да ти го сменят с нов). Ако ги нямаш - Честито нов бойлер!

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 15 Юни, 2011 - 21:58:53
BateJro

Нов участник

Да , на пръв поглед така изглежда. Ако е пробит водосъдържателя от налягането от температурата, теча с времето ще се увеличава, няма да задържа налягане в бойлера а при мен капките дори спират за известно време, по всяко време като натисна лостчето на възвратният клапан, дори и при спряна вода от главния кран, излиза плътна струя с добро налягане.
Идеята ми е ако някой знае има чертеж, снимка, скица, разрез на бойлера за да видя мястото където сондата на външният термометър влиза във водосъсържателя , сауник ли е , фланец с резба ли е, защото ме съмнява че теча е някъде там.
Блабодаря за мнението всичко добро ти желая.

Всичко записи: 13 : Дата на рег-ция: Ноем. 2010 : Отправено: 18 Юни, 2011 - 11:32:57
Vialex

Super Member

Идеята ми е ако някой знае има чертеж, снимка, скица, разрез на бойлера за да видя мястото където сондата на външният термометър влиза във водосъсържателя
НЕ влиза,а само се допира до водосъдържателя. Закрепен е на ламарината с малки пластмасови щипки - дръпни го и ще излезе. http://nikelectric.com/product_info.php?cPath=38_62&products_id=1134

att-4dfcd59d9d66b0026.jpg

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 18 Юни, 2011 - 19:42:17
BateJro

Нов участник

Да, много благодаря за инфото, номера е ясен .........

Всичко записи: 13 : Дата на рег-ция: Ноем. 2010 : Отправено: 23 Юни, 2011 - 18:55:55

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на битова автоматика и дребна битова техника » Бойлер Tesy 60 литра - тече [Страници (1)]