|
тече през възвратния клапан |
|
|
|
|
|
|
Бойлера тече през възвратния клапан. 1. Тече само когато нагрява водата щом стигне температурата спира 2. За два дена пълни една кофа 3. Възвратиня клапане е сменян и няма промяна 4. Дори е намален на 60 градуса
Каква може да е причината _______________________________________________________________ това е първия ми бойлер нормално ли е да тече толква много? |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 30 Ноември, 2009 - 11:48:01 |
|
|
|
|
|
|
Това първия ти бойлер ли е, преди него имал ли си друг?
Нормално е това, но по-скоро бих казал, че капе докато нагрява. |
|
Всичко записи: 91 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 30 Ноември, 2009 - 14:27:20 |
|
|
|
Vialex
Super Member От: Стара Загора
|
|
|
|
Отколко време го ползваш? Ако е натрупал котлен камък, ще ти създава разни проблеми. Ако е в гаранция - обади се в сервиза, а ако не е - отваряш и чистиш!!! |
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 02 Декември, 2009 - 08:46:58 |
|
|
|
|
|
|
бойлера е от 2 години |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 02 Декември, 2009 - 11:53:18 |
|
|
|
Vialex
|
|
|
|
1. Тече само когато нагрява водата щом стигне температурата спира |
kkgb2005 каза:
Нормално е това, но по-скоро бих казал, че капе докато нагрява. |
Само в българският език има дума за нещо средно между тече и капе -> църцори, та аз да попитам при теб кое е? Защото това, че за два дни пълни кофата е много относително и неточно. Ако не го ползваш - няма да нагрява и няма да капне нито капка, а ако го държиш постоянно включен и честичко ползваш по-малко вода(например за миене на ръце) - постоянно ще си донагрява(и ще си капе докато нагрява) и за два дни една кофа няма да ти стигне. Ако пък сте и на хидрофор... |
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 02 Декември, 2009 - 19:27:13 |
|
|
|
|
|
|
Бойлера тече през възвратния клапан. |
Каква може да е причината |
Налягането е близко до настройката на клапана (по памет около 8 бара) при нагряването превишава налягането на клапана и протича .
Възвратиня клапане е сменян и няма промяна |
По принцип всички клапани, минават на проверка и настройка на налягането,и нов да сложиш същото .Но не се препоръчва нарушаване на настройката защото последствията могат да бъдат спукан бойлер . |
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 03 Декември, 2009 - 09:19:34 |
|
|
|
|
|
|
Моят пък е четири четири годишен му отказа термометъра за отчитане температурата на водата, започна да се пълни с вода, термометъра , и да се оттича, по кожуха. Сега на горният капак на бойлера има няколко дупки и от там избива оранжева вода, предполагам от уплътнителната пяна, и се стича по кожуха, на 10-15 мин. по капка. Не знам какво да очаквам гръм или ........ , а пък вече два месеца работи нормално. Та ако някой има някаква идея, съвет, схема за моя проблем ще съм му много благодарен. |
|
Всичко записи: 13 : Дата на рег-ция: Ноем. 2010 : Отправено: 15 Юни, 2011 - 20:00:40 |
|
|
|
Vialex
|
|
|
|
Термометъра за отчитане температурата на водата, започна да се пълни с вода | -Пробит водосъдържател!!! Бягай още утре в гаранционния сервиз с гаранционната карта и касовия бон(Трябва да ти го сменят с нов). Ако ги нямаш - Честито нов бойлер!
|
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 15 Юни, 2011 - 21:58:53 |
|
|
|
|
|
|
Да , на пръв поглед така изглежда. Ако е пробит водосъдържателя от налягането от температурата, теча с времето ще се увеличава, няма да задържа налягане в бойлера а при мен капките дори спират за известно време, по всяко време като натисна лостчето на възвратният клапан, дори и при спряна вода от главния кран, излиза плътна струя с добро налягане. Идеята ми е ако някой знае има чертеж, снимка, скица, разрез на бойлера за да видя мястото където сондата на външният термометър влиза във водосъсържателя , сауник ли е , фланец с резба ли е, защото ме съмнява че теча е някъде там. Блабодаря за мнението всичко добро ти желая. |
|
Всичко записи: 13 : Дата на рег-ция: Ноем. 2010 : Отправено: 18 Юни, 2011 - 11:32:57 |
|
|
|
Vialex
|
|
|
|
Идеята ми е ако някой знае има чертеж, снимка, скица, разрез на бойлера за да видя мястото където сондата на външният термометър влиза във водосъсържателя | НЕ влиза,а само се допира до водосъдържателя. Закрепен е на ламарината с малки пластмасови щипки - дръпни го и ще излезе. http://nikelectric.com/product_info.php?cPath=38_62&products_id=1134
|
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 18 Юни, 2011 - 19:42:17 |
|
|
|
|
|
|
Да, много благодаря за инфото, номера е ясен ......... |
|
Всичко записи: 13 : Дата на рег-ция: Ноем. 2010 : Отправено: 23 Юни, 2011 - 18:55:55 |
|
|
|