|
|
|
|
|
|
|
Проточен бойлер Дипломат Алфа 8 , след известно време започна да не нагрява достатъчно водата. Техника провери бойлера и според него всичко е здраво, но въпреки това смени нагревателя с чисто нов. Резултата беше същия - водата се загрява, но не така както в началото. Бяхме принудени да намалим дебита на водата, за да може да го ползваме нормално. Познат дойде и замери новия нагревател и се оказа, че е сложил 6 kw - съпротивлението на всеки един нагревател е 17,4 ома . Какво може да се е случило и как техник от оторизирания сервиз не може да установи проблема. |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 05 Март, 2010 - 19:13:37 |
|
|
|
|
|
|
Най вероятно захранващото напрежение е ниско Замерете ми тока с амперклещи |
|
Всичко записи: 12547 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 05 Март, 2010 - 19:20:17 |
|
|
|
|
|
|
при 17.4 ома съпротивление мощноста е 2800 вата а токът около 13ампера |
|
Всичко записи: 22 : Дата на рег-ция: Юли 2009 : Отправено: 24 Юни, 2010 - 12:42:08 |
|
|
|
|
|
|
diplomat 8 - прегрява diplomat 8 пълни боклуци, имам два броя и единия сдаде багажа вече - тече ми супер гореща вода не знам защо и двата са такива. някой може ли да ми каже как мога да го оправя ? |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юни 2010 : Отправено: 28 Юни, 2010 - 18:41:08 |
|
|
|
|
|
|
имаме бойлер дипломат това са живи бай ганьовски боклуци !няма и две години тъкмо му изтича гаранцията и започна да тече .Водосъдържателя който незнайно кой глупак е решил че трябва да е от стопяем материал -пластмаса и ли нещо подобно направо се беше скапал ,естествено не ни признаха гаранция платихме 51 лева ремонт ,не ни дадоха никакъв документ от сервиза , че е извършен еди какъв си ремонт нито пък гаранция .Няма и месец и бойлера пак се скапа !Забравих да уточня че след ремонта на слабата степен водата си беше чисто студена ,а на силната нормална за къпане през лятото ,за зимата явно нямаше да топли изобщо водата !С две думи -БОКЛУЦИ СА БОЙЛЕРИТЕ ДИПЛОМАТ .Сервизното обслужване и гаранцията -нула !
|
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Авг. 2010 : Отправено: 15 Август, 2010 - 11:10:21 |
|
|
|
|
|
|
бойлерите дипломат наистина са пълни боклуци. баща ми има два - един на село и един в апартамента. на единия му се развали терморегулатора, електрическата защита не подейства и ако не беше предпазният клапан щяхме да си имаме домашно направена ракета.
другият се проби един месец след като го сложихме и сега направо тече
на всичкото отгоре гаранцията не покривала тези неща и ние трябвало да си платим за ремонта в единия случай и за нов бойлер в другия |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Септ. 2010 : Отправено: 07 Септември, 2010 - 10:44:27 |
|
|
|
|
|
|
Проточен бойлер Дипломат Алфа 8
Имам проточен бойлер дипломат алфа8 комбиниран.Проблема се състой в следното нещо,не пропуска достатъчно вода през душа,налягане има по тръбите,но през бойлера минава много слабо.На какво може да се дължи това.
Още с монтирането когато го купих не иска да тръгне силна вода през душа. elmarr |
Почисти или му смени струйника (душа) най-лесния начин да разбереш дали е от него като просто го развиеш от меката връзка и обърнеш внимание на дебита вода. Но все пак не може да е същия като от обикновен душ. Zdravkicha |
|
|
Всичко записи: 12547 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Август, 2012 - 21:48:41 |
|
|
|
|
|
|
алфа 8 е с магнетвентил и с ограничен дебит.просто така е измислен и изходящата струя е слаба |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 08 Август, 2012 - 20:59:23 |
|
|
|
|
|
|
Diplomat ALFA 8
В този бойлер производителят е заложил нагревател от 8kW и гарантира, че при дебит от 3 л/мин. ще имате изходящ поток с минимална температура 34 градуса. Ако техника е поставил 6kW всичко това, което описвате като симптоми е нормално. Не му достига мощност. Ще се опитам да онагледя:
Q = Cp.V.(T2 – T1)
Q – топлина за повишаване на температурата на водата от T1 до T2 - единица Джаул (J); V – дебит на водата. Би трябвало да е в килограми, но ще го изчисляваме в литри. Разликата е пренебрежима за нашия случай. Cp = 4186 J/kg.K – топлинен капацитет на водата. Определя необходимата енергия в Джаули за повишаване на температурата на 1кг вода с 1 градус.
Имаме следните изходни данни, заложени от производителя: V = 3 л/мин (кг/мин); Cp = 4186 J/kg.K; Q1 = 8000 вата x 60 секунди = 480 000 Джаула за една минута; Q2 = 6000 вата x 60 секунди = 360 000 Джаула за една минута.
Единицата 1 W означава 1 J/sec. Q1 е заводски заложената енергия, която трябва да консумираме от ел.мрежата, а Q2 е тази след замяната на нагревателя. От първата формула следва:
(T2 – T1)1 = Q1 / Cp.V = 480 000/ 4186.3 = 38,2 градуса;
(T2 – T1)2 = Q2 / Cp.V = 360 000/ 4186.3 = 28,7 градуса.
Тези градуси са разликата в температурата на водата преминавайки през бойлера. Или ако на входа на бойлера водата е с температура 0 градуса на изход би била 38,2 градуса с 8 kW нагревател и 28,7 градуса с 6 kW нагревател. Сам виждаш, че техника от сервиза те е лишил от 10 градуса. Да, бойлера си работи нормално, но според мен нагревателя не е заменен с подходящ аналог. Сигурен съм, че автора на темата си е решил проблема още през 2010г., когато е публикувал поста, но се надявам да съм бил полезен на някой с подобен проблем! |
|
Всичко записи: 75 : Дата на рег-ция: Авг. 2012 : Отправено: 27 Август, 2012 - 12:00:38 |
|
|
|
|
|
|
Имам следния проблем! От вчера бойлера ми Елдом Алфа 8 започна да изпуска вода от синята тръбичка свързана с водосъдържателя. Ако може да ми кажете на какво се дължи защото ми се ще да имам престава преди да извикам някой техник който я знае, я не знае какво да направи! Благодаря предварително! |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 02 Октомври, 2013 - 10:48:04 |
|
|
|
|
|
|
над синята тръбичка(има две видии който се отвиват)има защитна гумена мембрана която се пука при повишено налягане в бойлера с цел защита на водосъдържателя.Повишено налягане може да се получи като се запуши изхода за топла вода-затлачен с варовик душ или прегъване на маркуча му. |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 10 Октомври, 2013 - 20:23:45 |
|
|
|
|
|
|
Имам такъв Diplomat Alfa 8 ползвам го вече 2 години и още от началото забелязах нещо странно. На по-слабата степен, при която нагрява само единия от двата нагревателя - водата не е достатъчно топла за къпане. Или поне става само за през лятото, когато нямаме нужда от гореща вода за да ни е приятно под душа. Но когато включа на втората степен, при която се включват и двата нагревателя водата е супер и е идеална за къпане, но пък се изключва постоянно. Явно се задейства термореле или нещо подобно - не знам. Много е неприятно, особено през зимата, както се къпеш и в един момент се изключи, след което водата постепенно изстива до чешмяна. После пак се включва, но минава време, за да затопли наново, и така постоянно. А за да не ме облее студената вода се отдръпвам от струята докато се стопли, след което пак изключва. Някой може ли да сподели дали при неговия Alfa 8 се случва същото, и дали ако не е нормално - знае какво може и трябва да се направи? Това реле има ли опция да се настройва или не? Пробвал съм с големия върток, от където явно просто се намаля дебита на водата, изтичаща от резервоарчето, като по този начин водата престоява по-дълго в него и следователно се затопля повече или по-малко, в зависимост от настройката, но пък намаля значително силата на струята. На практика при мен се оказва, че по-слабата степен е прекалено слаба и се налага да преместя големия върток надясно, за да имам по-топла вода, но пък със значително доста по-слаба струя (при което къпането става доста трудно), а по-силната степен дори и при завъртян докрай наляво върток за дебита пак е прекалено силна и се изключва постоянно. Въпроса ми е има ли нещо, което може да се направи или да свиквам с неудобствата? А варианта за по-скъп проточен бойлер не се обмисля, защото ако ще слагам друг бойлер - то ще е нормален, но чак след ремонта на банята, който засега не е ясно кога ще се случи. Предварително благодаря, на този който ще отговори на въпросите ми. Весели празници и здраве за всички ... |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2013 : Отправено: 15 Декември, 2013 - 15:33:44 |
|
|
|