|
|
|
|
|
|
|
Колеги,попадна ми едно двигателче на завод Елпром-Ловеч от 1974г. с параметри: Рт.370W cos.& 0,70 1370min.-1-обороти На табелата му е даден знак на звезда и триъгълник-значи е трифазен.Капачето за свързване е с 6 изводен куплунг,с два реда по 3 щифта. Може ли това моторче да се ползва за домашно шмиргелче и какъв кондензатор е нужен,да се преобразува от трифазно в еднофазно свързване?Знам,че ще падне мощността,но искам Вашето компетентно мнение. Ако не си заслужава,да не си губя времето.Благодарско в аванс! |
|
|
|
|
Vialex
Super Member От: Стара Загора
|
|
|
|
Не стават за шмиргел. |
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 27 Юли, 2010 - 21:00:16 |
|
|
|
боби 66
Редовен участник От: гр. Сопот
|
|
|
|
Ако ще подостряш моливи е прекрасен. Свързваш мотора на триъгълник, единия извод е общ, на втория подаваш захранване и на третия кондензатор. Изчисляваш кондензатора по 0,06 микро фарада на ват. |
|
Всичко записи: 240 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 27 Юли, 2010 - 23:16:42 |
|
|
|
|
|
|
Днес загледах едно шмиргелче в един сервиз за перални от същия ловешки завод.Моторчето беше 370Вт. оборотите само бяха повечко-2800,а кондензатора беше 10 микрофарада.Може би разликата е в това,че шмиргела си беше оригинален с два камъка и евентуално-монофазен-не можах да го огледам отблизо по-добре. В един железарски магазин видях няколко шмиргела на Райдер,като най-малкият беще 150Вт.Колко процента ще спадне мощността на трифазния при преработка с кондензатор?-някъде бях чел,че с 30%.Защо да не стане?Аз не искам да пиля 8 часа,а за дребни домашни дейности. |
|
|
|
|
Georgi
Редовен участник От: Карлово
|
|
|
|
Пробвай мотор от Перла,той е 2800 оборота на центрофуга.
|
|
Всичко записи: 118 : Дата на рег-ция: Юли 2006 : Отправено: 28 Юли, 2010 - 20:02:27 |
|
|
|
|
|
|
Е, този от старата ми Перла го подарих на приятел преди мн.години,барабар с цялата инсталация,а това моторче от ловешкия завод ми припадна тънко и го взех,но е от някаква машина,че има ремъчна шайба от едната страна и някакъв фланец за закрепване.А да споделя-някога съм правил шмиргелче от стара руска перална,не знам модела и,но и до днес работи при брат ми,нищо,че е маломощно и бавнооборотно,а този мотор е 370Вт.-би трябвало да е достатъчно.Ще пробвам с един или два кондензатора от перални,пък каквото стане.Благодаря за съветите и успех на всички. |
|
|
|
|