|
|
|
|
|
|
|
Здравейте, колеги. В службата за вътрешни телефони ползваме антиките ТА-600, качвам снимка на платката. В нашия кабинет колежката донесе нов Алкател, който не се включва към телефонната мрежа с "щепсел" с 4 клеми, а с новите букси. Разкачих трите кабелчета на "щепсела" от стария ТА-600, свързах ги към кутия с вход за букса и новият апарат заработи чудесно. Когато обаче се опитах да свържа стария ТА-600 в друг кабинет, започнаха мъките:
1. забравих как бяха свързани кабелите в клемите на ТА-600 - кабелът е с 4 жици, но само 3 са работни, 4-тата не е необходима;
2. трябва да свържа нова телефонна кутия (за "щепсел" с 4 клеми, но не знам - как да свържа кутията и как - клемите на "щепсела" и съответните клеми в ТА-600 (трите отдясно на снимката на платката, зад кондензатора)
3. открих една комбинация, при която мога да избирам други вътрешни номера, телефоните на хората звънят и се чуваме чудесно. Но когато ме избират мен, моят ТА-600 не звъни. Ако вдигна слушалката, когато ме търсят, също се чуваме, но глупакът не ще да звъни и това е!
Подскажете ми правилната комбинация, при която не само ще се чувам, но и ще зазвъни, моля ви.
|
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Февр. 2011 : Отправено: 22 Февруари, 2011 - 13:35:54 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Февруари, 2011 - 17:17:40 |
|
|
|
|
|
|
Сърдечно благодаря, Кольо - проработи |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Февр. 2011 : Отправено: 23 Февруари, 2011 - 14:05:15 |
|
|
|
|
|
|
Можете ли да ми кажете как да свържа два телефона така,че като вдигна слушалката на единия телефон другия да звъни докато не се вдигне и неговата слушалка.И обратното ако вдигнем слушалката на втория телефон да звъни първия докато не се вдигне слушалката.
Кабела между двата телефона е с две жила. телефоните ще говорят само помежду си. |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Ноем. 2011 : Отправено: 03 Ноември, 2011 - 19:02:41 |
|
|
|
|
|
|
С двужилен кабел надали ще стане без допълнителна платка Трябва да е поне трижилен
Всъщност как ще се захранват телефоните ? |
|
Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 03 Ноември, 2011 - 19:49:28 |
|
|
|
Vialex
Super Member От: Стара Загора
|
|
|
|
Mitko_Slav4ev, kolyo те пита откъде телефоните ще получат захранване? От АТЦ или от някакъв изправител? тук http://home.sinn.ru/~varnavino/shema_ta/ta4100.htm има схема за свързване на два апарата, НО на теб не ти върши работа, тя е за така наречения вариант "директор-секретарка", т.е. основен пост и допълнителен пост. Специфичното при нея е,че когато се вдигне слушалката на основния пост, допълнителния няма сигнал... Но при всички случаи са необходими постоянно токово захранване(12-60 в) за микрофона и 60-80 в променливо за повикването |
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 03 Ноември, 2011 - 20:40:40 |
|
|
|
|
|
|
от АТЦ
|
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Ноем. 2011 : Отправено: 04 Ноември, 2011 - 18:01:29 |
|
|
|
Vialex
|
|
|
|
как да свържа два телефона така,че като вдигна слушалката на единия телефон другия да звъни докато не се вдигне и неговата слушалка. И обратното ако вдигнем слушалката на втория телефон да звъни първия докато не се вдигне слушалката. | Мисията невъзможна - защо питай Том Круз. Ако ги свържеш паралелно(така наречения дериват) като вдигне единия слушалката(няма значение кой), АТЦ спира повикването и изгражда веригата на разговора. А ако ги свържеш по схемата основен-допълнителен пост, по-горе писах, че основния е с приоритет и т.н. Остава ти варианта дериват(паралелно) и като искаш да вдигне и втория, първия вдигнал върти 0 без да затваря слушалката. На другия телефон, това набиране на 0(или каквато и да е цифра) се отразява като "причукване" - нещо като звънене, но много по-слабо.
|
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 04 Ноември, 2011 - 18:55:34 |
|
|
|
|
|
|
Ще ги свържа паралелно.
(Добавено) А ако ги захраня с изправител пак ли ще се получи същото както и при захранване от АТЦ. |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Ноем. 2011 : Отправено: 04 Ноември, 2011 - 20:29:21 |
|
|
|
Vialex
|
|
|
|
А ако ги захраня с изправител пак ли ще се получи същото както и при захранване от АТЦ | А тогава кой ще ти звъни?
|
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 04 Ноември, 2011 - 20:55:02 |
|
|
|
|
|
|
Порових се доста из мрежата, но така и не успях да си намеря решение на следният проблем: имам два български Белоградчишки телефона. Спомням си че имаше начин с едно захранване 12V, да се осъществява връзка и без АТЦ. Дали си спомняте схемата на свързване? Много бих се радвал, ако можете да ме упътите поне къде да търся.
|
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Авг. 2015 : Отправено: 31 Август, 2015 - 13:21:38 |
|
|
|
modac
Супер участник От: София
|
|
|
Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 04 Септември, 2015 - 00:10:12 |
|
|
|