Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

бойлер TESY GCV8036TS - не ­ загрява

Форум » Ремонт » Ремонт на битова автоматика и дребна битова техника [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Пешо2004

Нов участник

Здравейте.Имам проблем с бойлера.Не загрява.Разглобих терморегулатора нагоряла е фазата му,и биметалната пластина вътре.Въпроса ми е възможни причини и как да замеря самия терморегулатор и нагревателя да разбера дали са изправни .Благодаря предварително.

Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 08 Септември, 2011 - 09:53:27
kamikatzeto

Редовен участник

Причината за нагарянето на терморегулатора ти е вероятно слаба връзка или умора на самия материал/биметалната му пластина/.Ами най простия метод е с мултицет.Проверява се за верига и съпротивлението на нагревателя.

Всичко записи: 214 : Дата на рег-ция: Ноем. 2008 : Отправено: 08 Септември, 2011 - 12:06:34
Пешо2004

Нов участник

Съпротивление на самия нагревател няма,или по точно много малко между клемите му(019), а между клемите и корпуса на водосъдържателя няма верига- да разбирам, че проблем с нагревателя нямам.Купих нов терморегулатор,монтирах го и сега чакам да загрее.Беше се разхлабила малко фазата отвън на ключа(Legrand). Проблема е в това,че имам и контакт под ключа и кабелите( захранващи и тези за бойлера и контакта )са събрани в малката конзола на ключа и са свързани вътре.

Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 08 Септември, 2011 - 12:25:49
kamikatzeto

Редовен участник

Провери си всички връзки и ако трябва ги притегни.По съпротивлението което си измерил нагревателя трябва да е здрав.

Всичко записи: 214 : Дата на рег-ция: Ноем. 2008 : Отправено: 08 Септември, 2011 - 14:04:26
Пешо2004

Нов участник

Проблема е решен.Бойлера работи и загрява нормално.Явно проблема е бил в разхлабената фаза отвън на ключа и оттам нагряването най-вероятно.Благодаря на колегата за отзивите.

Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 08 Септември, 2011 - 15:55:08
dmironov

Участник
От: Габрово

А след разглабянето боилера изключва ли както трябва , защото това маи е много важно да не преименуваш квартала ,, боилера,, .

Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 08 Септември, 2011 - 16:14:23
Пешо2004

Нов участник

Да изключва си нормално.Настроил съм го да изключва малко след 60 градуса(около 63-65).Тестван е днес няколко пъти от самостоятелно включване до самостоятелно изключване.

Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 08 Септември, 2011 - 20:23:48
stoianov66

Нов участник

Здравейте.Ако може да питам и аз нещо за бойлер Теси.
Значи бойлера е 80 литра 3 кв, вертикален, обикновен.Изкара си гаранцията без проблем /как са го изчислили ..../, само с няколко включвания на защитата.След това два пъти сменях копчета, щото се бяха стопили.И така до вчера, спря пак, отварям копчето стопено, слагам новото и със пускането кабела от копчето до терморегулатора загрява за секунди.Викам терморегулатора си е отишъл.Днес го смених с ново копче, същата работа, смених кабела, почна да нагрява другия, смених и него и за сега върви.
Нагревателя го мерих, няма отечка, а и сега загрява водата.От малък град съм и тука майстора като ме изслуша и каза "Те сега новите толкова изкарват, сменяй го......"
Някой знае ли какъв е проблема?
Притеснява ме само да не стане като в онази реклама, жената да не каже, че отива да се къпе при съседа....така че помагайте....
Благодаря ви предварително

Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 13 Май, 2014 - 20:40:57
Zdravkicha

Супер участник
От: Варна

Слаби връзки и от това греят кабелите и се стопява копчето.

Всичко записи: 635 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 13 Май, 2014 - 23:30:08
stoianov66

Нов участник

Всички връзки бяха наред, а и защо като смених единия кабел почна да нагрява другия?Странна работа...
Сега върви с два просташки кабела от кола/дебели/ и само единия е леко топъл.Тия дни ще ги сменя.
Имам и друг въпрос, взех терморегулатор на който пише, че е до 80 гр., а смотаният бойлер на макс пак топли водата до 60гр.Къде е грешката?

Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 14 Май, 2014 - 20:17:25
upsarin

Участник
От: Бургас

Грешката е , че трябва да отвориш и изчистиш бойлера!

Всичко записи: 94 : Дата на рег-ция: Апр. 2009 : Отправено: 18 Май, 2014 - 06:55:53
kolyo

Админ
От: Русе

Бойлер Теси 80л - Пука
Здравейте, Поразрових се из форумите и открих няколко доста подобни на моя проблем, а именно - бойлера пука. При мен конкретно се получава когато грее и когато пусна по силно топлта вода. При втория случай започва и да грее, тъй като стои постоянно пуснат, а температурата на затопляне я увеличих, понеже топлата вода свършваше твърде бързо. След прочетеното по форумите предполагам, че пукането е поради промяна на налягането в казана. Въпроса ми е това опасно ли е, при положение, че пука при загряване на водата (налягането се повишава)? Освен това от предпазния клапан не тече вода. След като наляганетосе повиши дотолкова, че да се чува пукане, не трябва ли клапана да сработи? Освен това, за разлика от другите теми, бойлера е нов. Мисля, че минаха има няма 6 месеца. Та така основното ми притеснение е дали това е опасно.
Иначе бойлера е гаранционен и лесно мога да викна техник, ама знам ли какво ще ми пробута като причина ...
Поздрави,
zumbul
Напиши модел

Всичко записи: 12517 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 09 Септември, 2014 - 00:32:33
upsarin

Участник
От: Бургас

Със сухите нагреватели имат характерно "пукане", но не всички

Всичко записи: 94 : Дата на рег-ция: Апр. 2009 : Отправено: 10 Септември, 2014 - 18:00:54
zumbul

Нов участник

upsarin Здравей, Благодаря за отговора!
Извиках техник и той каза, че е нормално както и предполагах, че ще каже. Явно както на доста места прочетох казаните ги праят доста тънки и за това пука при промяна на налягането (техника каза, че е от това). Кофтито е, че неща който преди може би са се считали за проблеми сега са нормални. И между другото меката връзка на студената вода доста се нагрява когато водата се грее - и това било нормално, ама така ли е наистина ... Кой знае...

Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Юни 2014 : Отправено: 14 Септември, 2014 - 07:11:42
kolyo

Админ
От: Русе

Бойлер TESY 80 литра
здравейте, боилера е нов на 4 години но е ползван не повече от 15 пъти за 4 години. проблема ми е следниат
още от както го купиx забелязаx че водата ми сваршва страшно барзо което значи 5 до 6 мин и почва хладка до студена. не е нормално 80 литров боилер да свършва така. сменихме нагревателя сменихме терморегулатора дефакто няма какво да му сменям вече. сега имам топла вода точно 15 мин което да речем е що годе нормално. обаче имам др проблем от два дни. накриава си но чувам един мн гаден шум като цвичене и ме е страx да го пусна. наи интересното е че като го направи тоя шум и затвора спирателниа кран на студената вода не вазврателниа клапан а спирателниа кран които ми излиза от трабата шума изчезва грее колко грее и пак изсвирва на какво се далжи молиа ви помагаите.боилера свети ватре ниама котелн камак ниама ништо на салза е
ogi

Всичко записи: 12517 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 06 Декември, 2015 - 17:33:08
Борислав Бачовски

Редовен участник
От: Червен бряг

Една молба към Администратора на сайта. Нека постовете на неграмотните да не се публикуват, дори да получат бан. Хайде да спазваме правилата на правописа. Уважение към всички ще е.

Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 09 Декември, 2015 - 21:30:16
Vialex

Super Member
От: Стара Загора

Сменяш комбинирания клапан и свиренето изчезва.
В изходящата тръба има вкарана полипропиленова тръба http://nikelectric.com/product_info.php?cPath=38_62&products_id=5972
Сменяш я и водата ще ти стига за много по-дълго време. Спукана или счупена е.

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 11 Декември, 2015 - 09:09:53
resonanse

Нов участник

Здравейте приятели случи ми се нещо което ме трогна да пиша !
Имах проблем с бойлера , загряваха му меките връзки, но забележете при изключен бойлер !
Всеки ще каже имаш хлабав нулев потенциал..... да ама къде.........
Не е в бойлера не е в таблото за бойлера .........не е в етажното табло ??

След два , три часа търсене се оказа в захранващата касета на целия блок.
Нула със сечение 100-на mm2 светеше като факла!
След намеса на EVN проблема с греене на връзките няма.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2016 : Отправено: 21 Октомври, 2016 - 13:55:37
pi

Нов участник

Бойлер Теси.Работи нормално,но се загуби синята светлина при достигане на температурата.Трябва ли да сменям всички светодиоди и има ли ги като резервна част.

Всичко записи: 43 : Дата на рег-ция: Авг. 2010 : Отправено: 31 Октомври, 2016 - 19:28:35

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на битова автоматика и дребна битова техника » бойлер TESY GCV8036TS - не ­ загрява [Страници (1)]