Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Ръчен циркуляр BUDGET BSH12002 - ­ диска превърта

Форум » Ремонт » Ремонт на битова автоматика и дребна битова техника [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

AllComm

Нов участник

Въпросния циркуляр BUDGET BSH12002 след 2 годишна употреба започна да отказва
По-точно Режешият диск се закрепва към ротора с помоща на метална шайба и винт с шестогран.
НО - вече диска ми не може да бъде стегнат с описаните по-горе джаджи и след 30 секунди работа те се разхлабват и диска превърта (без да приема оборотите на двигателя).
Дори след като се изключи ротора спира а диска продължава да се върти по инерция.
В сервиза не можаха да ми помогнат - казаха ми да стягам по добре и всичко щяло да е ОКи - да ама не - стягам много силно (не ми са ни слаби, ни леви ръцете, а и цял живот работя с инструменти)
Пробвах
1. Смених шестограна - няма ефект - дори и с назъбен отдолу под главата шестогран
2. Смених шайбата - също, сложих дори и назъбена шайба
3. Под шайбата сложих тънка медна пластина - пак няма ефект

Поисках от приятел да ми капне по диагонал две капки с оксижена за да свърже шайбата с диска - но ми каза, че можело да се напука диска....

можете ли да ми дадете съвет как да стегна диска така е да не се саморазхлабва и да мога да си работя спокойно ?
Приканвам за отговори само по същество - без поднятания и празни приказки
Моля и тези, които иискат да ми предлагат други модели да си спестят усилията
Заинатен съм и искам да го оправя - та дори и само да събира после прах в мазето
При нужда мога да изпратя и снимки

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Септ. 2011 : Отправено: 22 Септември, 2011 - 13:24:15
Vialex

Super Member
От: Стара Загора

3. Под шайбата сложих тънка медна пластина - пак няма ефект
Сложи по-дебела пластина(може и да не е медна)
1. Смених шестограна - няма ефект - дори и с назъбен отдолу под главата шестогран
Освен по-дебелата шайба, сложи гайка с пластмасова втулка против саморазвиване.

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 22 Септември, 2011 - 18:05:40
AllComm

Нов участник

Благодаря за своевременния отговор! Надявам се да има някаква полза (т.е. ще пробвам и това )
Иска ми се да попитам
Възможно ли е този ефект - дефект да се дължи на изкривен вал на ротора ?

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Септ. 2011 : Отправено: 26 Септември, 2011 - 13:36:23
Георги Стоичков

Редовен участник
От: Пловдив

Ако е изкривен вала ще ти мята диска. Сигурен ли си че мотора ти върти в правилната посока, защото ако върти наобратно е нормално да се саморазхлабва

Всичко записи: 249 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 26 Септември, 2011 - 16:18:08
Mitak443

Нов участник

AllComm , Май проблема не е само при вас. Аз също си купих ръчен циркуляр BUDGET BHS12003 от Практикер, въпреки че се колебаех дали да не взема RAIDER RD-CS22 /1500W и диск190mm/. Но по съвета на приятел и заради цената предпочетох BUDGET /беше на промоция за 70 лева/. Нарязах за печката дограмата на един апартамент но какво установих. Докато рязах и при мен се случи да се развие болта който държи диска. Дори в началото помислих че се отели но не беше. Притегнах го и продължих. Захващането е много аматьорско. Диска както казва колегата се захваща с едно малко болтче. Това болтче от вибрациите явно леко се разхлабва резбата му и спира да задържа. Според мен трябва да ти направят на струг болтче което да се завива малко трудно, за да не се развива или да го намажеш с някакъв абразив като го завиваш за да има по-голямо сцепление. Дефекта определено не се дължи на изкривен вал. Може и да се пробва да се постави федершайба на болта и като поставяш диска да е добре почистен да няма частици между него и шайбите.
Vialex, съвета ти с гайката е не подходящ защото няма гайка. Болта се завива на самата ос.
За тези които смятат да си купят ръчен циркуляр BUDGET BHS12003 мога да им кажа, че определено звука му по време на работа е сякаш лагерите са разбити и всеки момент ще блокира. Направо си вие и издава силен шум. Това му е конструктивна особеност. Мощността не е лоша – 1200 W но според мен това е долния праг на мощност. Добре се справя с меката дървесина но при твърда дървесина и чепове запъва се. Затова една мощност от 1500 W е за предпочитане.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Март 2014 : Отправено: 24 Март, 2014 - 15:25:01
Мърфи

Редовен участник

Сигурен ли си че мотора ти върти в правилната посока, защото ако върти наобратно е нормално да се саморазхлабва

Мисля че това е проблема

Всичко записи: 134 : Дата на рег-ция: Юли 2013 : Отправено: 25 Март, 2014 - 09:28:57
pacofazomera

Постоянен участник
От: Русе

по скоро шайбите са направени за по-дебел диск и не може да стегнат добре диск с голям отвор и започва да превърта.Имахме такъв случай и пилих шайбата за да може да прибере,стана добре и докато го пробвах на една дъска и ротора изпуши .

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 25 Март, 2014 - 17:56:11

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на битова автоматика и дребна битова техника » Ръчен циркуляр BUDGET BSH12002 - ­ диска превърта [Страници (1)]