|
|
|
|
|
|
|
Здравейте, регистрирах се във форума защото видях коментари относно хлебопекарните. Проблема е че релето което включва нагревателя за нагряване на тестото за да втаса не винаги се включва - когато си поиска. Това реле се управлява от процесора - TR/XBM-8938504. Някой има ли опит с подобен проблем? Процесорите на телевизорите ги оправям с нагряване, но за тези нямам опит. Никъде не намерих ел.схема на тези машинки. Ако някой се е добрал до схема моля да я изпрати. Благодаря! |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Март 2012 : Отправено: 16 Март, 2012 - 19:12:32 |
|
|
|
|
|
|
няма такива филми не втасва!!!!пускаш я на програма само печене и ако вкл нагревател значи е супер. маята му е майката!суха на доктор Йоткер 7 гр на 500 гр брашно 10 хлебопекарни са ни носили с оплакване не втасва и винаги сме им ги връщали с хляб опрял в капака!!!!всичко е мая ,брашно и спазване на рецептата долу горе |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 16 Март, 2012 - 19:59:01 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря ти FAZOMERA за това че отзова на темата. Използвам машината от 2007г. Наясно съм с всичко което пишеш. Проблема наистина не е в продуктите а е технически. Изследвал съм го и повярвай ми така е. Ровя се от 35 години в аудио и видео техника. Почти съм сигурен че процесора е "откачил". Но все пак реших да уважа форума и да се допитам до вас. Тестото не може да втаса ако след като продуктите са омесени добре нагревателя не се включва периодично за около 10 мин. за да поддържа температура на тестото около 40 градуса. При мен този процес не се изпълнява. На изхода на процесора , от където се управлява релето за включване на нагревателя трябва периодично да се получава 0 волта т.е. маса. Тази маса включва релето на нагревателя при постоянен плюс на другия край на релето. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Март 2012 : Отправено: 16 Март, 2012 - 22:06:38 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 21 : Дата на рег-ция: Дек. 2009 : Отправено: 20 Март, 2012 - 19:46:07 |
|
|
|
|
|
|
И аз имах такъв проблем със старата хлебопекарна - можеше да меси и да пече, но липсваше подгряването при втасване. За съжаление не мога да ти кажа как да я ремонтираш, защото аз я изхвърлих и си купих нова - предположих, че е проблем с програматора. Е, освен това и контейнерът беше започнал да се пропуква отдолу..... |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Март 2012 : Отправено: 11 Април, 2012 - 20:40:42 |
|
|
|