Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

Проточен бойлер TESY Юнга 035 KI ­


Форум » Ремонт » Ремонт на битова автоматика и дребна битова техника [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 нагревателя включва от студената вода
yor.yordan


Нов участник


Здравейте майстори! Модела е Юнга-Теси-3.5Квт.
http://www.tesy.com/bg/products/elektricheski_bojleri_/protochni_bojleri/tesy_yunga/tesy_junga_035_ki
при при мен се получи така че след разпробиване на входящата дюза (от водопровода) на 3мм. започна да се включва нагревателя от кранчето за студена вода.Преди това беше съвсем миниатюрна дупчица и течеше много слабо.
А всъщност смених нагревателя понеже стария беше изгорял и си го вързах отново както си беше.От крана на топлата вода също се включва нагревателя и си тече загрята водица. Но явно налягане има на включвателя и при пускане крана за студената вода и ...
Ако някой има идея защо е така и желание да помогне ...пишете!Благодаря за което!

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Дек. 2012 : Отправено: 18 Декември, 2012 - 20:43:32
shockheadУчастник


В поста ти е и отговорът, който търсиш:
Но явно налягане има на включвателя и при пускане крана за студената вода ........

Просто при пробиването явно си направил връзка на вътрешните за смесителя тръбопроводи след кранчетата и сега което и от двете да пуснеш вкарва вода в съда за нагряване и задейства включвателя.

Всичко записи: 75 : Дата на рег-ция: Авг. 2012 : Отправено: 21 Декември, 2012 - 07:51:57
emoome


Участник


Никакви "връзки" не е направил!
след разпробиване на входящата дюза (от водопровода) на 3мм. започна да се включва нагревателя от кранчето за студена вода

Там е белята. Сега по-слабо отваряй крана за студената вода, за да избегнеш обратното налягане

Всичко записи: 96 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 21 Декември, 2012 - 16:55:04
yor.yordan


Нов участник


E....благодаря за отделеното време.И...сега да си го запоявам обратно до 1.5мм ли?Май по добре да сложа разклонение за студена вода с повечко дебит...

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Дек. 2012 : Отправено: 21 Декември, 2012 - 23:47:53
shockheadУчастник


"emoome" прости моето незнание, но би ли обяснил механизма на задействане на включвателя от "обатното налягане".

Всичко записи: 75 : Дата на рег-ция: Авг. 2012 : Отправено: 22 Декември, 2012 - 20:21:37
joroklima


Постоянен участник


"emoome" прости моето незнание, но би ли обяснил механизма на задействане на включвателя от "обатното налягане".

shockhead, щом не знаеш, какво представлява юнгата и начина и на работа, ще ти обясна за ефекта на обратното налягане.
Юнгата представлява отворен тип бойлер, на който работното налягане е 0 бара. Входящата дюза е изчислена да пропуска до 2 литра вода на 1 минута при налягане максимум 6 бара, за да може изходящата тръба на юнгата да поеме този дебит, без да създава обратно налягане. Когато yor.yordan е разпробил тази дюза, той по този начин е увеличил дебита и изходящата тръба се явява вече с малко сечение, не може да поеме този дебит и по този начин създава обратно налягане. И както вече знаем, че юнгата е с отворен водосъдържател, то това налягане се връща в него и задейства нагревателя.
Надявам се сега да си разбрал, защо emoome препоръчва, по малко да се отваря крана за студената вода.

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 23 Декември, 2012 - 01:00:37
shockheadУчастник


joroklima, благодаря за любезното обяснение, но то не дава отговор на въпроса защо, след като се създава обратно налягане през изходящия тръбопровод на бойлера се появява топла вода при пускането на студения кран. Как успява тя да пробие през обратното налягане. Затвърждава се мнението у мен, че имате сериозни пропуски по физика г-н Кацарски.

Всичко записи: 75 : Дата на рег-ция: Авг. 2012 : Отправено: 23 Декември, 2012 - 09:35:56
joroklima


Постоянен участник


благодаря за любезното обяснение, но то не дава отговор на въпроса защо, след като се създава обратно налягане през изходящия тръбопровод на бойлера се появява топла вода при пускането на студения кран.

shockhead или г-н Незнам си кой си (и не ме интересува), според мен и моите разсъждения от наученото по физика,за разлика от Вас, си мисля, че като се включи нагревателя от обратното налягане, което е примерно 0,2 бара остатъчно от изходящата тръба то съответно налягането във водосъдържателя започва да се вдига, поради простата причина, че водата се загрява и щом премине границата на 0,2бара и започне да се покачва, съвсем естествено е да почне да се връща водата обратно, заедно със студената вода и съвсем естествено е вече тя да се затопля.
Затвърждава се мнението у мен, че имате сериозни пропуски по физика г-н Кацарски.
Не знам какво мнение си затвърждавате за мен и въобще не ме интересува, но моето мнение за Вас е, че Вие или сте млад и неопитен все още и може би сте направили един , два уреда някакви и вече се мислите за голямата работа и че можете всичко, защото в темите, които пишете си личи от отговорите, че не го знаете от опит а от това, което сте го прочели някъде по други форуми, или дейноста ви на работа е друга, а тази ви е като хоби, но за съжаление сте много далеч от истината. Да се надяваме за в бъдеще малко повече да попрочетете, преди да изказвате някакво мнение или да давате съвет. Не желая за трети път да влизам в спор с Вас.
Съжалявам, че нарушавам добрия тон във форума, за което се извинявам.

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 23 Декември, 2012 - 19:32:58
yor.yordan


Нов участник


Ех ...господа,май не е много удачен избор това бойлерче за по голямо домакинство.Аз сложих отделно кран за студена вода и махнах врътката за студена вода от батерията на ЮНГА-та.Но като естетика определено куца! Варианта да отварям малко крана не е удачен ,щото мястото е на "ообезличена езда "както казваме за локомотивите.Тоест всякакви хора го ползват.А относно поста на shockhead ....та значи при отваряне крана на студената вода релето включва веригата към нагревателя и той нагрява във водосъдържателчето (пропиленово или нещо подобно), но водата не може да изтече към батерията и се изпарява доста интересно .От батерията си тече студена от водопровода. Абе чух от някой че с пробиване става по добре ,но такъв ефект не съм очаквал.Та имайте го в предвид ако решите да пробвате.

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Дек. 2012 : Отправено: 23 Декември, 2012 - 19:48:15
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на битова автоматика и дребна битова техника » Проточен бойлер TESY Юнга 035 KI ­ [Страници (1)]Powered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0544 ]   [ Gzipped ]